Oynatma Listesi
HABERLER

Araştırma derinleştikçe şoke etti! 10 günlük bebeği ölüme terk ettiler

Antalya'da 17 gün önce ağaç altına bırakılan 10 günlük bebeğin anne ve babası, polis tarafından 300 araç plakasının incelenmesi ve 100'e yakın ikamet sahibi ile görüşülmesi sonucunda bulundu. Yapılan incelemede, bebeğin gece saatlerinde adeta ölüme terk edildiği öğrenildi.

Olay, 2 Ağustos tarihinde, Aksu ilçesi Hacıaliler Mahallesi Aksu Caddesi'nde sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerindeki bir ağacın altında ağlama sesi duyan vatandaşlar, kontrol ettiklerinde yaklaşık 10 günlük olduğu değerlendirilen bir bebek buldu.

Vatandaşlar tarafından alınan erkek bebek, önce yakınlarda bulunan bir markete getirildi. Burada yakından ilgilenilen bebek, daha sonra mahallede 13 aylık bebeği bulunan Teslime Yılmaz tarafından emzirildi.

Durum, 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, bebeği Kepez Devlet Hastanesine kaldırdı. Burada 10 gün tedavi altında bulunan bebek, önceki gün devlet korumasına alınarak sevgi evlerine götürüldü.

GECE BIRAKMIŞ

Olayın ardından harekete geçen Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği, özel bir ekip kurarak çok geniş araştırma gerçekleştirdi. İncelemede cadde üzerinde bulunan 8 iş yerinin kamera görüntüleri alınarak 300’e yakın aracın plakası incelendi.

EKİPLER ARAŞTIRMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Çalışmalar çerçevesinde mahallede bulunan 100'e yakın ikamet sahibi ile görüşüldü. Bu görüşmeler sırasında ekipler yabancı uyruklu B.F.'nin 6 aylık hamile olduğu, zaman zaman il dışına çıktığı bilgisine ulaştı. Bu iz üzerinden araştırmayı derinleştiren ekipler, kadına ve ailesine ulaştı. Yapılan incelemede doğumun olduğunu fark eden ekipler, çocuğun ise ailede olmadığını belirledi.

SORGUDA İTİRAF

Bunun üzerine şüpheli B.F., eşi M.F. ve annesi N.F. gözaltına alındı. B.F., sorgu sırasında itirafta bulunarak çocuğunu Eskişehir'de doğurduğunu ve daha sonra da Aksu ilçesine gelerek gece saat 03.00 sıralarında ağacın altına bıraktığını söyledi.

Şahısların işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER