Oynatma Listesi
HABERLER

Avustralya'da dev kum fırtınası

Eylül ayında başlayıp bir türlü söndürülemeyen yangınlarla mücadele eden Avustralya'nın başı, bu kez de toz fırtıları ve golf topu büyüklüğündeki dolu yağışıyla dertte. Uluslararası haber ajanslarının servis ettiği fotoğraflar ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler, insanı dehşete düşürecek cinsten.

Gök gürültülü fırtınaların meydana getirdiği rüzgarlar, Avustralya'nın bazı kasabalarında gündüzü geceye çevirdi.

Sosyal medyada da paylaşılan ve drone ile çekilmiş görüntüler, Avustralya'da meydana gelen toz fırtınasının gündüzü geceye çevirdiği anları gözler önüne seriyor.

Avustralya'da Meteoroloji Bürosu, pazar akşamı için bir dizi şiddetli fırtına uyarısı yayınladı ve meydana gelen fırtına büyük toz bulutları üretti.

Dubbo kasabası ve çevresinde çekilen görüntüler, Hollywood filmlerini aratmayacak cinsten.

Uluslararası ajansların servis ettiği fotoğraflarda, kum ve toz fırtınasının korkutucu biçinde yaklaştığı görünüyor.

Canberra'dan gelen görüntülerde ise, yerlerin golf topu büyüklüğünde dolularla kaplandığı görülüyor.

Meteoroloji Bürosu'ndan yapılan açıklamada, toz fırtınasının hızının 94 km'ye çıktığı, ardından da gittikçe artarak saatte 107 km hıza evrildiği aktarılıyor.

Büroda görevli meteoroloji uzmanı Rose Barr, yağışların ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde ve doğu kısmında yoğunlaştığını açıkladı.

Son birkaç günde meydana gelen sağanak yağışlar kuraklıktan etkilenen alanlarda rahatlama sağladı ve itfaiyecilerin hafta ortasında yangın tehlikesi artmadan önce orman yangınlarının yayılmasını yavaşlatmasına ve muhafaza hatları inşa etmesine olanak sağladı.

Hava durumu uzmanları fırtınalı havanın devam edeceğini açıkladı. Açıklamanın hemen ardından da peşi sıra uyarılar geldi.

Uzmanlar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER