00:26İran'da güvenlik güçlerinin akılalmaz müdahalesi! Yüzlerce kişiyi kör eden taktikİstanbul Valiliği ev sahipliğinde Beyoğlu'ndaki bir otelde düzenlenen "İstanbul Hayırda Yarışanlar Buluşması"na katılan Göktaş, kurumlara bağış yapan hayırseverlerle bir araya geldi.
Bakan Göktaş, burada yaptığı konuşmada, iyiliği çoğaltan ve merhameti büyüten gönüllerle bir arada olduklarını söyledi.
Hep birlikte paylaşmanın bereketine, hayrın dönüştürücü gücüne ve insanı yaşatmayı merkeze alan bir medeniyet tasavvuruna şahitlik ettiklerini belirten Göktaş, bu anlamda İstanbul Hayırda Yarışanlar Buluşması'nın da çok kıymetli bir buluşma olduğunu ifade etti.
Göktaş, hayırseverlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bizler, yardımlaşmayı bir görevden öte emanet olarak gören bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu topraklarda hayır sadece veren el olmak değil, aynı zamanda gözeten, kollayan ve onaran bir sorumluluk bilincidir. İstanbul ise bu geleneğin en güçlü hafızalarından biridir. Bu şehir asırlardır aşevleriyle, vakıflarıyla merhametin kalıcı eserlere dönüştüğü bir yer olmuştur. Bugün İstanbul'da yetimin başını okşayan, yaşlının elinden tutan, ihtiyaç sahibinin kapısını çalan, bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var. Bu zincirin her bir halkası sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, yarının daha güçlü, daha dirençli ve daha huzurlu toplumunu da inşa ediyor."
Hayırseverlerin gönülden verdiği her desteğin bir çocuğun eğitim yolculuğuna ışık olduğunu, bir yetimin hayata yeniden tutunmasına vesile olduğunu ve bir aileye yalnız olmadığını hissettirdiğini aktaran Göktaş, yardımlaşmayı ve paylaşmayı hayatının merkezine alan hayırseverlere teşekkür etti.
"BUGÜN BAKANLIĞIMIZIN MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATLARI, 68 ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJE YÜRÜTÜYOR"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, hayırseverleri, dayanışmayı güçlendiren en güçlü paydaşları olarak gördüklerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu sosyal devlet vizyonu doğrultusunda, dayanışmayı kurumsallaştıran adımlar attıklarına işaret eden Göktaş, hiç kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hizmetleri vatandaşlara sunduklarını anlattı
Göktaş, devletin imkanlarının, hayırseverliğin duyarlılığı ve sivil toplumun sahadaki gücüyle daha etkili olduğunu, bu nedenle kamu, sivil toplum ve hayırseverler arasındaki işbirliğini son derece önemsediklerini belirtti.
Geçen sene hayırseverliğin gelişmesi, işbirliğinin güçlenmesi için önemli adımlar attıklarını, Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve II. Eylem Planı'yla sosyal taraflarla ilişkileri güçlü bir zemine taşıdıklarını anımsatan Göktaş, şöyle devam etti:
"Bugün Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatları, 68 ulusal ve uluslararası proje yürütüyor. Bu projeler sayesinde destek mekanizmalarımızı daha etkin biçimde harekete geçiriyoruz. Bu çalışmalardan biri de İstanbul Valiliği'mizin İstanbul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yürüttüğü Kardeş Aile Projesi'dir. Bu projeyle ihtiyaç sahibi olan ailelere düzenli kira desteği sağlanıyor. Ayrıca Arnavutköy'de, yetim ailelerine hayırseverlerimizin katkılarıyla sosyal konut inşa ediliyor. Yine Valiliğimizin, 2025 Aile Yılı vesilesiyle gençlerimizin yuva kurma süreçlerine yönelik sağladığı evlilik desteklerini çok kıymetli buluyoruz."
Göktaş, bunların yanı sıra bu yıl, tüm paydaşların katılımıyla bir Sosyal Sorumluluk Çalıştayı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Çalıştayda, sosyal sorumluluğu kısa vadeli çalışmaların ötesine taşıyarak, kalıcı bir toplumsal etkiyi nasıl oluşturabileceklerini ele aldıklarını aktaran Göktaş, gönüllülük, kapsayıcılık ve şeffaflık esaslı bir sosyal sorumluluk ekosisteminin temellerini attıklarını ifade etti.
"YETİMİ, YAŞLIYI, YOLCUYU, KİMSESİZİ DEVLETİN VE TOPLUMSAL VİCDANIN MERKEZİNE ALDIK"
Hayırseverliğin toplumu ayakta tutan bir sorumluluk alanı olduğunu belirten Göktaş, "Biz, vakıflarla hayrı kurumsallaştırdık, imarethanelerle sofraları büyüttük, darüşşifalarla sadece bedeni değil, ruhu da iyileştirdik. Yetimi, yaşlıyı, yolcuyu, kimsesizi devletin ve toplumsal vicdanın merkezine aldık. Bu anlayış, merhameti kalıcı eserlere, paylaşmayı toplumsal bir bağa dönüştürdü. Bugün de aynı ruhla hayırseverliğin, kamu, sivil toplum ve gönüller arasında güçlü bir dayanışma köprüsü olmasını diliyoruz." diye konuştu.
Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şunu unutmamak gerekir, bugün hayırda yarışmak, daha çok paylaşmayı, daha çok sahiplenmeyi ve daha çok sorumluluk almayı gerektiriyor. Değişen dünya şartları, yeni sosyal riskler ve kırılganlık alanları, bizleri daha etkili bir iş birliğine davet ediyor. Dijitalleşmeden kentleşmeye, demografik dönüşümden yalnızlığa kadar pek çok alanda, insanı koruyan ve güçlendiren çözümleri birlikte üretmek zorundayız. İşte bu buluşmalar, tam da bu gönül birliğini inşa eden çok kıymetli bir zemindir. Burada bulunan her bir hayırseverimizin ortaya koyduğu emek, geleceğin güçlü toplumunu inşa ediyor."
İstanbul Valisi Davut Gül ise İstanbul'da çeşitli sosyal projeler yaptıklarını söyledi.
Önceliklerinin çocuklar olduğunu ifade eden Gül, "3 önceliğimiz var, üstün zekalı çocuklar, üstün yetenekli çocuklar ve dezavantajlı çocuklar. Hiçbiri, hiçbirinin alternatifi, rakibi değildir. Her birine dokunmak gerekiyor. Türkiye Yüzyılı Çocukları projemizde hamdolsun son 3 yıldır İstanbul'da okuyan 500 tam puanlı bütün öğrencilerimize burs verdik. Şu an 1450'nin üzerinde bursiyerimiz var ve bu eğitim hayatları boyunca devam edeceğiz." dedi.
Programın sonunda katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür plaketi verildi.
03:04Kadın hakimi makam odasında vuran savcı için karar!
02:36Büyükçekmece’de sanal medyada canlı yayın yaparken denize atlayan kadını kurtardı
01:39Kadın hakimi makam odasında vuran savcı için ilk karar!
00:59Kasayı boşattı, otelde arkadaşlarıyla alem yaptı! 20 yaşındaki çalışandan büyük vurgun
00:53Kasayı boşattı, otelde arkadaşlarıyla alem yaptı!
01:28Bugün hava nasıl olacak? (14.01.2026)
00:42Hakimin sorusu ağlattı! Ufuk Bayraktar mahkemede aylık gelirini açıkladı
00:39Teyzesini öldürüp, cesedini ateşe verdi! Korkunç cinayette şoke eden ifade: Beni yönlendirdiler
03:34Türkiye'nin gündemindeki 3 madde! Ankara-Tahran hattında neler yaşanıyor? Dicle Canova anlattı
01:44Alican Sınır Kapısı'nda 33 yıllık kilit açılıyor! Türkiye-Ermenistan vize kolaylaştırma kararı sonrası yeni gelişme
02:34Mesane, mide ve prostat ile savaşıyordu! Babadan oğullarına geçen kanser: 'Herkes bu testi yaptırmalı’
00:4727 yıl hapisle aranan hükümlü pazarda satış yaparken yakalandı
00:55Arnavutköy'de işçi konteynerinde yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi
02:33Anne karnında söylenmeyen gerçek için 77 milyon lira tazminat! Doğumu 'emsal' oldu
04:52Bir babanın ve engelli kızının kabusu! Bomba ihbarı, 400 yemek siparişi: 'Hayatın boyunca seninle uğraşacağız'
00:36İstanbul Başakşehir'de gece iş yerini kurşunladı
01:37Adana’da kurt köpeği dehşeti! İki kez yere düştü, son anda kurtarıldı
00:41Huzurevinde 3 arkadaşını meyve bıçağıyla öldürdü! Hakkında istenen ceza belli oldu
06:33Antalya'da 2 yıldır süren inat savaşı! Her şeyleri var: Sürünerek yaşıyor
00:15Milyonluk aracını çarptı! Gülseren Ceylan ve Yasmin Erbil kaza yaptı
01:22Japonya ve Güney Kore liderlerinden bateri şov! 'Ritmi yakalamaya çalıştık'
01:02Nisan'ın kaderi Eşref'in elinde!
17:13Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni detaylar! 'Hayalet uçak'ta kimler var? 5 dakikada 30 milyon lira...
00:10İşçinin sözleri Trump'ı çılgına çevirdi! Küfredip, orta parmağını gösterdi
01:42Savcının hakimi vurduğu olayın detayları ortaya çıktı! Faciayı çaycı önledi
00:57Çarpışmanın şiddetiyle metrelerce savruldular! Feci kaza...
01:48Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: 20 gözaltı
00:25Tayland'da katliam gibi kaza! Trenin üzerine inşaat vinci düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı var
02:23Vatandaşlık maaşında takvim netleşiyor! En düşük emekli maaşına ek ödeme