01:09Taksiciler arasında yolcu kavga! İkisi aynı anda kayıt açtı: Zorbalık mı yapacaksınBakan Gürlek, sosyal medya hesabından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneğine ilişkin soruşturmaya dair açıklama yaptı.
Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin ardından milletin fedakarlık ve dayanışma ruhuyla yaptığı her bağışın, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere teslim edilmiş kıymetli bir emanet olduğunu belirten Gürlek, bu emanetin amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığının denetlenmesinin, hem kamu vicdanının hem de vatandaşların adalete ve devlete duyduğu güvenin gereği olduğunu vurguladı.
Bakan Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi incelemesine karar verilmesinin, bağışların toplanmasından harcanmasına kadar bütün mali süreçlerin somut bilgi ve belgeler ışığında incelenmesi ve maddi gerçeğin hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkarılması bakımından önemli bir adım olduğunu bildirdi.
Türk milletinin, dünyanın dört bir yanında yardım bekleyen mazlumların imdadına koşan, ekmeğini ve imkanını paylaşmaktan hiçbir zaman geri durmayan necip bir millet olduğunu hatırlatan Gürlek, şunları kaydetti:
"Bu yardımseverliğin ve dayanışma duygusunun istismar edilmesine, iyi niyetle bağış yapan vatandaşlarımızın hayal kırıklığına uğratılmasına asla müsaade edilmeyecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile ilgili tüm kurumlarımızın güçlü koordinasyonu sayesinde milletimizin kutsal emanetine ilişkin iddialar hukuk zemininde, bütün yönleriyle ve titizlikle araştırılmaktadır. Şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışıyla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımız, toplumsal dayanışmamızın vazgeçilmez unsurlarıdır.
Ancak hiçbir kişi, kurum veya yapı hukuki denetimin dışında değildir. Milletimizin merhamet duygusuyla yaptığı her bağışın nerede ve hangi amaçla kullanıldığının hesabı açıkça verilebilmelidir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Türk yargısı, algılara veya sosyal medya kampanyalarına göre değil, yalnızca somut delillere ve kanunlara göre hareket etmektedir. Milletimizin güvenine ve emanetine gölge düşüren iddialar sonuna kadar incelenecek; yardımseverlik duygusunu istismar eden hiçbir eylem karşılıksız bırakılmayacaktır."
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Ahbap Derneği tarafından toplanan bağış ve yardımların belirlenen amaçlar doğrultusunda ve mevzuata uygun kullanılıp kullanılmadığının tespiti için bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini bildirdi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ahbap Derneğine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ahbap Derneği tarafından toplanan bağış ve yardımların kullanımına ilişkin iddiaların tüm yönleriyle incelendiği kaydedildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla toplanan bağış ve yardımların belirlenen amaçlar doğrultusunda ve ilgili mevzuata uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığının tespiti için alanında uzman kişilerden oluşan bir bilirkişi heyeti görevlendirilmesine karar verilmiştir. Bilirkişi heyeti tarafından, bağışların toplanması, aktarılması ve harcanmasına ilişkin tüm mali kayıtlar, banka hesap hareketleri, ilgili kişi ve şirketler arasındaki para transferleri ile soruşturma kapsamında elde edilen tüm bilgi ve belgeler incelenerek ayrıntılı rapor hazırlanacaktır."
Soruşturmanın, hukukun üstünlüğü ve masumiyet karinesi gözetilerek, yalnızca somut bilgi, belge ve deliller doğrultusunda yürütüldüğü ifade edildi.
00:22Ahbap soruşturması! Eda Ece ve Kerem Bürsin ifade vermek için adliyeye geldi
01:10Aydın'ın Çine ilçesindeki orman yangını sürüyor!
00:23Yangın hattı genişliyor! Balıkesir'de başlayan alevler İzmir ulaştı: 441 derecelik cehennem
01:13Fas-İspanya hattında göçmen krizi! Çok sayıda can kaybı var, bölgeye asker gönderiliyor
00:37Görüşmeye şortla geldi, Netanyahu'nun yüzüne bakmadı! Herkes protesto sandı, gerçek bambaşka çıktı
00:33Gazeteci Cem Küçük gözaltına alındı! İşte hakkındaki suçlamalar
00:34Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano: Çok daha iyi işler yapacağız
02:05Erzincan'da yolcu otobüsü alev alev yandı
01:12Gazeteci Cem Küçük gözaltına alındı
03:24'Fethin Mührü' ses getirdi! Seçkin esere anlamlı klip
01:08Ahbap soruşturması! 7 şüpheliye tutuklama talebi
01:19İki kritik bölgeden güzel haber! Bakan Yumaklı orman yangınlarındaki son durumu açıkladı
01:20Lübnan Cumhurbaşkanı Ankara'da! Erdoğan: Orta Doğu'da barış hedefimizden en fazla faydayı Lübnan görecek
01:099 ildeki vatandaşların cep telefonlarına uyarı mesajı! İşte yangın riski olan bölgeler...
00:31Malatya'da yol çalışmasında facia! Kazı sırasında toprak çöktü, 2 işçi hayatını kaybetti
01:27Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn'ı törenle karşıladı
01:21Sakarya’da yine aynı kişi İHA buldu! 'Gel sana dron bulalım' diye şaka yaptı, karşısına çıkınca inanamadı
00:35MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı'ya veda! Cenazede yürek yakan anlar: 'Annem böyle olmaz, olmaz, olmaz'
02:42Bir aileyi yok eden sır: Her şey 6 yıl önce başladı
01:17Fotoğrafçıya korkunç tuzak! Düğününü çektiği damat her şeyi itiraf etti: Bıçakladık, bağırınca boğazını kestik
06:20Irak ile imza töreninde neler yaşandı? Bakan Uraloğlu yanıtladı
02:16CHP'de 'paralı figüran' soruşturmasında yeni gelişme! Fatih Altaylı ve Timur Soykan ifadeye çağrıldı
00:17Emlakçıyı öldürüp, intihar etti! Kan donduran görüntü ortaya çıktı
02:37Ahbap soruşturması: Hüseyin Başaran'ın ifadesi ortaya çıktı: 2 ay içinde 2 milyar 289 milyon TL'lik satış
02:10Evinde cansız bedeni bulunmuştu! Eren Kaşıkçı'nın ölümünde ilk bilgiler ortaya çıktı
00:43Kızılelma seviye atladı! Radara yakalanmadan vuracak
03:16Ankara'dan skandal görüntü! 16 yaşındaki kızları taciz edip zorla arabaya bindirmek istediler
01:06Yer: Antalya... Aşırı sıcak, kazayı beraberinde getirdi!
00:307,1'lik depremin ardından korkutan açıklama! Japonya'da 'güçlü ikiz deprem' uyarısı