Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Koca'dan flaş koronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü ile ilgili son dakika açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar kesin koronavirüs tanısı alan hiçbir hastamız olmadı." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Elazığ'da yoğun bakımda 7 yaralımız var. 8 sahra hastanesinin kurulumu tamamlandı. Enkaz altından kurtardığımız 45 vatandaşımızdan hiçbirisini kaybetmedik." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Aksaray'daki koronavirüs şüphesiyle ilgili de açıklama yaptı.

Bakan Koca, "Şu ana kadar kesin koronavirüs tanısı alan hiçbir hastamız olmadı, şüpheli olan hastamız oldu. Bu vakalarımızda H1N1 pozitif olarak sonuçlandı. Şüpheli olarak görülen hastalarımızdan hiçbirisi koronavirüs değil. Aksaray'daki olayda 12 kişilik bir kafileden Çin'den gelen 1 kişide bu şüphe görüldü. Hastanın genel durumunun iyi olduğunu herhangi bir solunum problemi olmadığını söylemek istiyorum. Sağlık Bakanlığı olarak bütün sonuçları paylaşıyoruz. Testin sonucu çıktığında bu süreci şeffaf bir şekilde götüreceğimizden emin olun. 12 kişi hasta değil sadece bir vatandaşın ishal ve ateş yakınması olduğunu, Çin'den geldiği için takibinin yapıldığını belirtmek istiyorum." diye konuştu.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER