Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Selçuk'tan önemli açıklamalar

Üniversite giriş sınavlarında tarih değişikliği olacak mı sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk CNN TÜRK ekranında yanıt verdi.

Bakan Selçuk yaptığı CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Şu haliyle bizim pazar günü sınavımız var 50 bin civarımızda öğretmenimiz girecek. Bu sınav iptal edilmedi yapılacak. Ama sonraki dönemlerde bu tatil sürecinde büyük kapsamlı sınavlarımız yok. Ondan sonraki süreçte teknik açıklamaları yapmış oluruz.

Bu hastalığın yayılımı buna bağlı olarak tedbirler konusunda başta Sağlık Bakanlığı ve ilgili Bilim Kurulu’nun görüşleri çok önemli. Var olan durumda alınan tedbirleri almak anlamında bir girişimimiz oldu. Ortaya çıkan raporlar bizim süreçteki kararlarımızda etkili olacak. Panik havası yaratmamak gerekiyor. Kendi doğası içinde kararları aldık. MEB’e bağlı tüm kurumlar tatil. Mevcut kaynaklarımızdan öğrencilerimizin yaralanması konusunda çalışmalar var. Biz öğrencilerimizin mağdur olmaması için hazırlıklarımız yaptık.

Dün itibariyle YÖK’te bir toplantı yapıldı. O toplantıda konularda ele alındı. Gereken açıklamalar yapılacaktır. Sıkça sorulan sorular hazırladık. 24 saat bilgilendirme söz konusu. Biz vatandaşlarımızın her sorusuna cevap vermekte yükümlüyüz. Metinler dahil hazırlanmış vaziyette. Cumhurbaşkanlığımızın açıklamasını beklemek lazım. Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm kamu personeli hakkında bir şey dememiz mümkün değil.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER