00:17Elazığ’da ilginç anlar kameraya yansıdı! Kargadan kaçarken taklalar attıFilistin topraklarını gasbeden İsrailliler, "Kudüs Günü" bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, "Kudüs Günü" bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren İsrailliler, danslar ve kışkırtıcı eylemlerde bulundu, dini ritüeller gerçekleştirdi.
İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir de Aksa'ya baskın düzenleyenler arasındaydı.
BEN GVİR'DEN KIŞKIRTICI SLOGANLAR
Harem-i Şerif'in avlusunda İsrail bayrağı açan aşırılık yanlısı Bakan Ben-Gvir, Aksa'nın kendilerine ait olduğunu iddia eden kışkırtıcı sloganlar attı.
Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden 620 İsraillinin sabah saatlerinde İsrail polisinin koruması altında Aksa'ya baskın düzenlediği kaydedildi.
Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre de İsrail polisi, 60 yaşın altındaki erkekler ile 50 yaşın altındaki kadın Müslümanların namaz kılmak için Aksa'ya girişini engelledi.
BATI ŞERİA'DAKİ İŞGAL GENİŞLİYOR
İsrail Meclisinden yapılan açıklamada, Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud'dan Amit Halevi'nin sunduğu "Yahudiye ve Samariye (İsrail'in Batı Şeria için kullandığı isim) Kültürel Miras Kurumu" kurulmasını kapsayan yasa tasarısının ilk okumada onaylandığı belirtildi.
Tasarıya göre, kurulacak kültürel miras kurumuyla işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan antik eserlerin, kültürel mirasın ve arkeolojik alanların bakımından doğrudan İsrail devleti sorumlu olacak.
Bahse konu kurumun faaliyetleri Kültür Bakanlığı bütçesinden karşılanacak ve kurum, İsrail Eski Eserler Kurumu'na benzer bir şekilde yönetilecek.
Arkeolojik alanlarda kazı çalışmaları yapılması, alanların yönetimi ve arkeolojik amaçlarla arazi kamulaştırması gibi işgal altındaki Filistin topraklarını tehdit eden yetkilerin söz konusu kuruma verilmesi de yasa tasarısında yer alıyor.
İsrail Meclisi açıklamasında tasarının Batı Şeria'da antik eserler, kültürel miras alanları ve arkeolojik alanlarla ilgili devletin doğrudan sorumluluğunu temel mevzuata dahil etmeyi amaçladığı kaydedildi.
Mecliste 14 red oyuna karşı 23 evet oyuyla ilk oylamadan geçen tasarı, yasalaşmadan önce gelecek 2 oylamaya hazırlık amacıyla Eğitim, Kültür ve Spor Komitesi'ne gönderilecek.
Tasarı, İsrail'in "Yahudi mirası alanları" olduğunu iddia ettiği binlerce arkeolojik alan da dahil olmak üzere, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını da kapsayacak şekilde İsrail Eski Eserler Kurumu'nun yetki alanını genişletmeye yönelik devam eden politikaların bir parçasını oluşturuyor.
Filistin Turizm Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in iddia ettiği alanlar arasında yaklaşık 4,8 bin dönümlük alan üzerinde Arap, Kenan, Roma, Bizans, Fenike ve İslam medeniyetlerine ait antik eserler içeren, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Sebastia beldesindeki arkeolojik alan da yer alıyor.
Tasarının yasalaşması için İsrail Meclisinde ikinci ve üçüncü oylamadan da geçmesi gerekiyor
01:01Manisa’da pompalı tüfekli saldırıda 2 kişi yaralandı
04:59Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan Hakan Safi'ye tepki! 'Oyuncular adaylarla anlaşmaz'
00:17Dilan Polat'ın koruması Can Polat'a kanlı pusu! Saldırının görüntüleri ortaya çıktı
00:25Milli Takım'dan antrenman öncesi Miami turu!
02:54ABD Başkanı Trump, Türkiye'deki NATO Zirvesi'ne katılacak
00:37Başakşehir'de iş yerine silahlı saldırı düzenleyen şüpheliler suçüstü yakalandı
01:05Bursa'da kan donduran cinayet! 10 yaşındaki oğlunun gözü önünde eşini katletti
00:25Reha Muhtar’ın ölümünün ardından ''Öbür tarafta hesaplaşacağım'' demişti! Doğuş’tan dikkat çeken sözler
01:54Aralarında husumet bulunan iki aile cenazede karşılaştı! 'Bu nasıl çatışma? Yat, yat, yat...'
00:42İfade vermek için gittiği adliyenin önündeki bankta ölü bulundu
00:17Nevşehir merkezli 'yasa dışı bahis' operasyonu: 34 şüpheli adliyede
00:43Kauçuk fabrikasında korkutan yangın! Siyah dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü
00:44Dilan-Engin Polat çiftinin koruması Can Polat öldürüldü
01:29Adana dehşet anları! Emekli polis, bıçakla saldıran oğlunu öldürdü
00:54‘Eşref ölmüş diyorlar’
06:15Yunus Emre Akkor’dan Patlıcanlı Bulgur Pilavı
00:20Adana dehşet anları! Emekli polis, bıçakla saldıran oğlunu öldürdü
03:23CHP'de 'kurultay' krizi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu utanç sahnelerine yarın yenileri eklenecek
00:22Atatürk'ün 'Bulun' emri verdiği safkan! Kömür madeninde bulundu, soyu pistlerde koşuyor
01:09Adana dehşet anları! Emekli polis, bıçakla saldıran oğlunu öldürdü
00:50Bolu Belediyesi irtikap soruşturmasında iddianame kabul edildi! Tanju Özcan'a 263 yıl hapis talebi
03:34YSK, CHP'ye reddin gerekçesini açıkladı
02:41Selçuksports'un sahibi tutuklandı! Operasyon ayrıntıları ortaya çıktı: Nasıl yakalandı?
00:27Ayı saldırısı kamerada! Peşine takıldığı kişiyi kovalayarak...
00:52‘Sevdiğim adama son kez sarılayım’
02:22Ankara- İstanbul arasına yeni otoyol! Bakan Uraloğlu: Çalışmalara başladık
03:57Özkan Yalım'dan yeni ifade: Özgür Özel’in kurultay çalışmaları için 1 milyon TL verdim
02:21Arka Sokaklar’dan dikkat çeken final: Kapadokya’da büyük çekim
00:45Aynı mekana 2 gün arayla silahlı saldırı dehşeti: Kimlikleri belli oldu