Oynatma Listesi
HABERLER

Beyrut'taki patlamada ölenlerin yakınları düzenledikleri gösteride güvenlik güçleri ile arbede yaşadı

Lübnan'da İçişleri Bakanı Muhammed Fehmi'nin evi önünde eylem yapan Beyrut Limanı'ndaki patlamada yaşamını yitirenlerin yakınları ile güvenlik güçleri arasında gergin anlar yaşandı.

Başkent Beyrut'ta 4 Ağustos 2020'de meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin yakınları, birkaç günden beri adalet talebiyle düzenledikleri protestolarını bugün de devam ettirdi.

Akşama doğru İçişleri Bakanı Fehmi'nin Beyrut'taki evinin önüne yürüyen eylemciler, patlamada kaybettikleri yakınlarını simgeleyen tabutları Bakan Fehmi'nin evinin önüne bıraktı.

Ellerinde kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını da taşıyan eylemciler, Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim başta olmak üzere soruşturma kapsamında dokunulmazlığı kaldırılması gereken isimlere yönelik adımların atılması yönünde sloganlar attı.

Bakan Fehmi'nin evinin yer aldığı binanın bahçe kapısını söken öfkeli eylemciler, Emniyet Genel Müdürü İbrahim'in sorgulanmasına izin verilmesi halinde evin önündeki eylemlerine son vereceklerini dillendirdi.

Binanın bahçesindeki eylemcileri dışarı çıkarmak için biber gazı ile müdahale eden güvenlik güçlerine karşı eylemciler, ahşap ve çeşitli nesnelerle karşılık verdi. Eylemciler ile güvenlik güçleri arasında bir süre devam eden gergin olaylarda yaralananlar oldu.

Bu arada Meclis binasının önünde toplanan kalabalık da Meclis Başkanı Nebih Berri başta olmak üzere tüm yöneticiler ve siyasi partiler aleyhinde sloganlar attı.

Kalabalık, Meclis binasının önünde yaklaşık bir saat sürdürdükleri eylemin ardından İçişleri Bakanı Fehmi'nin evindeki eyleme doğru yürüyüşe geçti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER