Oynatma Listesi
HABERLER

Binlerce kişi telaşa kapıldı! Uzun kuyruklar oluştu

Bu akşam saat 19.00'da başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek tam kapanmanın başlamasına saatler kala Türkiye'nin 4 bir yanından 'yasak' kuyrukları gelmeye başladı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 17 günlük 'tam kapanma' dönemini şehir dışında geçirmek isteyenler, seyahat izin belgesi almak için kaymakamlıklara akın etti. Kaymakamlık önlerinde uzun kuyruklar oluşurken zaman zaman sosyal mesafeye uymayan vatandaşları, polisler uyardı.
Seyahat İzin Belgesi almak isteyenler öncelikle e-Devlet ya da Alo 199 Hattı'na yönlendiriliyor. Bu adreslerden izin alamayanların başvuru işlemleri ise, kaymakamlıklardan yapılıyor.


Kaymakamlık önünde sırada bekleyen Deniz Büyüktaş 'Ben otopark faaliyeti sürdürüyorum. Pandemi hastanelerinde sağlık çalışanlarım var. Avukat müşterilerim var. Mecburen bunların gidip gelmesi için ben de işyerimi açık tutmak zorundayım. O yüzden evraklarımla muafiyet belgesi almaya geldim dedi.
Bodrum'a hasta götüreceğini söyleyen Turgut Kurt da Yol izni için geldim. Bodrum'a gideceğim. 65 yaş üstü insan var. Burada hastaydı. Onları Bodrum'a götüreceğim. Orada beyin cerrahi doktoru var. Ona gidecekler. İzin verecekler mi bilmiyorum diye konuştu.

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 17 günlük tam kapanma öncesi seyahat izin belgesi almak isteyenler, belediye önünde uzun kuyruk oluşturdu.Türkiye genelinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanacak tam kapanma öncesi Yüksekova'da seyahat izin belgesi almak isteyenler, belediye binası önünde kalabalığa neden oldu.Sabah erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluşturanların maske ve sosyal mesafe kurallarına da dikkat etmedikleri gözlendi. Devriye görevi yapan polis ekipleri de kuyruktakileri sık sık tedbirler konusunda uyardı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER