Oynatma Listesi
HABERLER

Bostanlı'da deniz yeşile büründü

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı sahilinde deniz yüzeyini halk arasında 'deniz marulu' olarak adlandırılan yeşil su bitkisi kapladı. 

Karşıyaka ilçesinde Bostanlı sahilinde denizin üzerini yeşil bir tabaka kapladı. Sahil boyunca, metrelerce yemyeşil olan deniz, ilginç görüntüler oluşturdu. Halk dilinde 'deniz marulu' denilen bu tabaka, İzmirliler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlardan bazıları, bu manzaranın fotoğrafını çekti. Bazıları ise ne olduğunu anlamaya çalıştı. Birkaç vatandaş, tabakanın koku yaptığını söyleyerek, kirlilikten oluştuğu tahmininde bulundu.

'GÜZEL İZMİRİMİZDE BU MANZARAYI GÖRMEK ÜZDÜ'

Yürüyüş yapan Uğur Karahan, ilk defa böyle bir manzarayla karşılaştığını söyleyerek, "Şaşırdım, İzmir'de böyle bir şey görmeyi beklemiyordum. Buraya Bergama'dan geldim. Depremden dolayı oluşmuş olabilir. Kış geldiği için de oluşmuş olabilir. Denizin yeşil olduğunu görünce korktum" dedi.

Denizdeki manzaranın İzmir'e yakışmadığını belirten Denizcan Tosun ise, "Bostanlı'da daha önce böyle bir manzarayla karşılaşmadık. Arkadaşımla yürüyüşe çıktığımda güzel İzmirimizde bu manzarayı görmek beni çok üzdü. Yoğun bir koku da var. Anladığım kadarıyla kanalizasyon atığı nedeniyle burada bir balçık oluşmuş. Belediye gerekli temizlikleri yapmamış. Çiğli tarafında da yoğun bir çöp kokusu var. Ama bu kadar gözümüzün önünde bu manzaranın olması beni çok üzdü" diye konuştu.

Görenlerin şaşırdığı yeşilliklerin deniz marulu olduğunu belirten Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Baha Büyükışık, arıtmada kullanılan Büyük Kanal'ın kapasitesinin arttığı durumlarda denize verilen besince zengin atıkların buna neden olduğunu söyledi.

 
GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER