Oynatma Listesi
HABERLER

Çatışma azalınca sığınaktan çıkıp gara ulaşan 7 Türk öğrenci, Türkiye yolunda

Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'da çatışmaların en şiddetli yaşandığı şehirlerden Harkov'da günlerdir sığınakta yaşayan 7 Türk üniversite öğrencisi, ulaştıkları gardaki tahliye treniyle çatışma bölgelerinden uzaklaşmayı başardı. Öğrenciler, Romanya sınırını geçip, Türkiye'ye dönecek.

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle bölgede mahsur kalan Türklerin tahliyeleri devam ediyor. Çatışmaların en şiddetli yaşandığı şehirlerden biri olan Harkov'daki 7 Türk üniversite öğrencisi, savaş başladıktan sonra Ukraynalılarla birlikte sığınakta kalmaya başladı. Çocuklar, yaşlılar ve ailelerinin kaldığı sığınaktan trene binmek için salı günü ayrıldıklarını anlatan öğrencilerden Antalyalı İsa Yıldız, tahliye olabilmek için tren garına gelmeye çalıştıklarını söyledi. Yıldız, "Şehrin biraz dışında kalan Ulusal Havacılık Üniversitesi'nin sığınaklarında yaşıyorduk. Orası sürekli bombalandığı ve çatışma sesleri nedeniyle bizi alabilecek bir taksi ya da araç gelmiyordu. Bu yüzden tahliye trenlerine hiçbir şekilde ulaşım sağlayamadık. İki ülke heyetlerinin müzakere görüşmesinden dolayı mıdır bilmiyoruz ama çatışma sesleri azdı. Bir taksi bulabildik ve tren garına gitmeyi başardık. Gara ulaştığımızda, o gün için tahliye treni gelmeyebileceğini söylediler. 10 binden fazla insan biletsiz trenlere binmeye çalışıyor ve aşırı izdiham yaşanıyordu" diye konuştu.
Perşembe günü saat 02.00 civarında gelen bir tahliye trenine binmeyi başardıklarını ve dün öğle saatlerinde Khmelnitsky kentine ulaştıklarını anlatan Yıldız, buradan da otobüsle Romanya sınırına hareket ettiklerini dile getirdi.
Öğrencilerin, diğer Türk vatandaşlarla birlikte Romanya sınırından geçiş yaparak Türkiye'ye dönmeleri bekleniyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER