01:12Ovacık’ta kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesinin görüşüldüğü komisyonda söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Düşünün ki Türkiye'de 11 ilde deprem olmuş. On binlerce insan can kaybı var. Yüz binlerce bina enkaza dönüşmüş. Aynı anda acı yaşanıyor. Aynı anda panik yaşanıyor. Aynı anda umutsuzluk yaşanıyor. Bunları planlamak için bunların hepsini planlamak çok kolay işler değil. Biz bunları yaşadığımız için bunları anlatıyorum; doğru gördüğüm her şeyi söylerim, eksiklikleri de açık yüreklilikle tarif ederim. Sizi ve bakanlık bürokrasisini kutluyorum. Deprem konutlarını bu kadar kısa sürede bu kadar büyük miktarda yapılmış olmasını ben bir başarı hikayesi olarak görüyorum” dedi.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesinin görüşüldüğü komisyonda söz alarak deprem bölgesinde yürütülen inşa ve ihya çalışmaları için teşekkür etti. Bakan Kurum’u tebrik eden Erol, siyaset üstü bir açıklama yapacağını belirterek şunları söyledi:
“REZERV ALANIN DOĞRULUĞUNU DEPREMDEN SONRA GÖRDÜK”
Ben 2020 depremini yaşamış ve deprem sonrası bütün sürecin tamamlandığı bütün süreci yakından takip eden bir ilin milletvekiliyim. Biz 2020 yılında Elazığ'da bir deprem yaşadık. 2020 yılında yaşanan deprem sonrası gelişen süreç içerisinde önce itiraz ettiğimiz ama süreç içerisinde gördüğümüz zaman da aslında itirazlarımızın da çok da haklı olmadığı yaşanmışlık süresinde yapılan planlamaların doğru olduğunu gördük. Bunlarla ilgili birkaç tane örnek vereyim. Mesela rezerv alanları yeni TOKİ konutları şehrin dış bölgesine yapılmıştır. Biz o zaman tepki vermiştik. ‘Niye şehrin dışına deprem konutlarını yapıyorsunuz’, ‘işte şehrin büyüklüğü bozulacak, mali kültürü bozulacak’ diye eleştiriler getirmiştik. Ama 2023 depreminde gördük ki Malatya depreminde gördük ki aslında yeni yerleşim alanlarını ayağa kaldırmaktan ziyade daha doğrusu mevcut yerleşim alanlarını ayağa kaldırmaktan ziyade yeni yerleşim bölgelerinde TOKİ konutlarının yapılarak kentte nüfus yoğunluğunun dağıtılmasının bir deprem anında yaşanan risklerini düşürmesi için doğru bir karar olduğunu gördük. Ve bu anlamda da bu karardan dolayı da yetkili arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi ilettik.
“DEPDEM KONUTLARINI BİR BAŞARI HİKAYESİ”
Şimdi düşünün ki Türkiye'de on bir ilde deprem olmuş. On binlerce insan can kaybı var. Yüz binlerce bina enkaza dönüşmüş. Orada yalnızca depremin boyutunu değerlendirirken yalnızca müdahale anlamında değil. Aynı anda kaos yaşanıyor. Aynı anda kriz yaşanıyor. Aynı anda acı yaşanıyor. Aynı anda panik yaşanıyor. Aynı anda umutsuzluk yaşanıyor. Bunları planlamak için bunların hepsini planlamak çok kolay işler değil. Biz bunları yaşadığımız için bunları anlatıyorum. Değerli milletvekilleri doğru gördüğüm her şeyi söylerim, eksiklikleri de açık yüreklilikle tarif ederim. Sizi ve bakanlık bürokrasisini kutluyorum. Deprem konutlarını bu kadar kısa sürede bu kadar büyük miktarda yapılmış olmasını ben bir başarı hikayesi olarak görüyorum.
01:12Ovacık’ta kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı
05:06Trump İranlılara seslendi: Protestolara devam edin, yardım yolda!
02:31Amerika'dan Karadeniz’e! 75 yaşında Sinop’a yerleşti: ‘Hamsiyi tek tek yemeyi seviyorum’
03:09Avuçları çok kaşınınca doktora gittiler! Gerçek ortaya çıktı
00:33Çayırhan Gölü'nde balıkçı ağlarına 2 metrelik yayın balığı takıldı
00:50İran'dan korkunç görüntüler: Ölü sayısı artıyor!
00:42Öldüren hediye! Promosyon diye aldı, canından oldu
02:03CHP kurultay davası ertelendi
00:32İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun
00:36Çocuğunun eski öğretmenini darp edip, tabancayla ateş etti
01:32İzmir'de vahşet! 25 yaşındaki Mihriban, gömülü halde cansız bedeni bulundu
01:29Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu’nun da aralarında bulunduğu şüpheliler sağlık kontrolüne getirildi
01:085 günde 10 deprem! Uzman isimden kritik açıklama: 6,7 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahip
07:05Türkiye’nin kaybı tam 158 milyar lira! Uzman isim en önemli tehlikeye dikkat çekti: ‘Tüm veriler o şirket tarafından depolanıyor’
02:48Kartal Anadolu Adliye'sinde silahlı saldırı! Savcı, kadın hakimi vurdu
04:26Duruşmadan el ele ayrıldılar! - Uzak Şehir
07:45Uzak Şehir’den sezon rekoru
00:57MHP’den sahte içeriklere karşı teklif! Sosyal medya platformlarına ağır cezalar öngörülüyor
01:52Uyuşuturucu operasyonunda yeni dalga! Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu dahil 6 gözaltı
00:27Kuzuyayla Tabiat Parkı'nda görüntülendi! ‘Karlar içinde salınan bir güzellik’
01:02Bakan Kurum’dan Yarısı Bizden paylaşımı: Sağlam ve güvenli yuvalar hayal değil
00:24Kazalar böyle geldi! Yoğun kar yağışı ve buzlanma...
01:19MHP lideri Bahçeli: Mazlum Abdi isimli terörist emperyalizmin kuklasıdır
01:49İran'daki protestoları ABD ve İsrail mi organize ediyor? Arakçi'den çarpıcı açıklamalar! Görüntüleri üst düzey isimlere izletti
00:34Trabzon'da heyelan! Yol ulaşıma kapandı
01:57Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halep açıklaması: Kardeşliğin bozulmasına izin vermeyeceğiz
00:582 bin kişi evleri boşaltıp gitti, geride bir aile kaldı! İşte tek evin sırrı
00:23Bursa'da 3 makak maymunu ele geçirildi
02:44Üst geçitten kopan demir otomobile düştü! İBB tazminatı reddetti: Genç, davaya hazırlanıyor