Oynatma Listesi
HABERLER

Çığırından çıktı! Okla vurdular

Dünyanın gözünü çevirdiği Hong Kong'da polis ve göstericiler kıyasıya çatışıyor, sokaklar savaş alanına döndü. Protestocular, polisi okla hedef alıyor.

Çin'in egemenliğindeki ada kenti Hong Kong'da Pazar günü protestocular yeniden sokaklara çıktı. Çatışmaların merkezi ise, öğrencilerin işgali altındaki Polytechnic Üniversitesi.

Polis, üniversite önünde kurulan barikatları temizlemeye çalışırken öğrenciler tuğla fırlattı. Bunun üzerien üniversite çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı.

Polislerin öğrencilerin üzerine mavi renkli tazyikli su sıktığı ve biber gazı kullandığı görüldü. Protestocular ise, polis araçlarına molotofkokteyli attı.

İlerleyen dakikalarda çatışma üniversite yakınındaki Cross-Harbour Tüneli'ne taşındı. Tünel girişindeki üst geçitten alevler yükseldi, tünele yaklaşan polis araçları yola dizili tuğlalar nedeniyle hareket edemedi.

Üniversite kampüsünde ise öğrenciler dev sapanların yanı sıra polise ok fırlattı. Ateşlenen oklardan biri, bir polisin bacağını deldi.

Polisin paylaştığı fotoğraflarda, bacağa giren okun bir demir makasla kesildiği ve ekiplerin yaralı polise müdahale ettiği görülüyor.

Bir haftadır okulların kapalı olduğu Hong Kong genelinde Pazartesi günü de hiçbir okul açık olmayacak.

Suçlular ve şüphelilerin Çin'e iade edilmek istenmesiyle bu yaz başında başlayan protesto dalgası, aylardır Hong Kong'u sarsıyor.

Kentte polisin bir göstericiyi gerçek mermiyle kameralar önünde vurması ve protestolarda ilk ölümün gerçekleşmesi, tansiyonu zirveye çıkardı.

Hong Kong polisi, bu hafta içinde öğrencilerin işgal ettiği birçok üniversitede kontrolü yeniden ele aldı. İşgal sadece Polytechnic Üniversitesi'nde devam ediyor.

Hafta başında başlayan üniversite işgalleri nedeniyle birçok üniversite 2019'un son iki ayında ders yapılmayacağını duyurdu. Bunun üzerine yüzlerce yabancı öğrenci Hong Kong'dan ayrıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER