Oynatma Listesi
HABERLER

Corona virüs nedeniyle ten rengi değişen Çinli doktor hayatını kaybetti

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs nedeniyle ten rengi koyulaşan Çinli doktordan acı haber geldi. Çin'de Covid-19 salgının ortaya çıktığı Wuhan kentinde ten rengi değişen doktorun hastalıktan hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya gelen son dakika haberiyle şoka girdi. Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in corona virüsü yenme hikayesi uzmanları bile şaşkına uğratmıştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 6 milyon 390 bin kişinin hastalanmasına neden olan corona virüsün ortaya çıktığı Wuhan’da, virüslü hastaları tedavi eden Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in büyük değişime uğradığına ilişkin haber gelmişti.

Sözkonusu iki doktorun 18 Ocak’ta corona virüse yakalandığı ve iki ay süren yoğun tedavinin ardından iyileştiği belirtilmişti.

Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in ​daha sonra ten renklerinin değiştiği gözlemlenmişti.

Şaşkına dönen Çinli uzmanlar iki doktordaki ten rengi değişimini virüsün karaciğere hasar vermesine bağlıyordu.

Virüse yakalanan ve daha sonra tedavi edilen Dr. Hu Weifeng, yaşadığı değişimi Çin medyasına anlattı. Dr. Hu Weifeng yaptığı açıklamada, “Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kabuslar görüyordum” ifadelerini kullanmıştı.

Çin medyasında yer alan habere göre, 4 ay boyunca Covid-19 tedavisi gören Wuhan Merkez Hastanesi doktorlarından Hu Weifeng hayatını kaybetti. Çin'de 17 Nisan'dan bu yana Covid-19 kaynaklı ölüm bildirilmiyordu. Bu son ölüm, yarından itibaren resmi istatistiklere dahil edilecek.

Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Song Jianxin, doktorların organlarının, tedavileri sırasında hasar gördüğünü söyledi.

Karaciğerlerinde depolanması gereken demirin, organlar düzgün çalışmadığı için kan damarlarına dolduğunu ifade etti. Bu sebeple, ten renginde değişmenin gözlemlendiği belirtildi.

Ürolog Dr. Li Shusheng da doktorların ten renginin zamanla normale dönmesinin beklendiğini ekledi.

Öte yandan bilim insanları, koronavirüsü yenen hastaların hayati organlarında ciddi hasarların meydana gelebileceği ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nun (PTSD) ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Yale Üniversitesi’nden Kardiyolog Dr. Harlan Krumholz ise “Covid-19 sadece bir solunum yolu hastalığı değildir. Bu hastalık, kalbi, karaciğeri, böbrekleri, beyni, endokrin sistemini ve kan sistemini etkileyebilir” ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER