03:52Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme! Umut Altaş'ın FBI'a verdiği ifade ortaya çıktıAnkara'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mezuniyet merasiminde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizlerin vasıtasıyla illerimizde, ilkelerimizde, dağda, ovada, köyde, sınır hattında ve denizlerimizde fedakarca görev yapan jandarma ve sahil güvenlik teşkilatımızın tüm mensuplarına selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Ülkemizde ve yurt dışında bayrağımızın gururla dalgalanması için yüksek bir şuurla vazifelerini ifa eden güvenlik birimlerimizin tamamına Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Şüheda emaneti bu aziz vatan, bu aziz devlet, bu aziz millet uğruna canlarını veren şehitlerimizi bugün bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, her birine aileleriyle birlikte sıhhatli, huzurlu, bereketli ömürler diliyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:
"SİZ BU MİLLETİN EVLATLARISINIZ"
Bugün 1142'si subay, 4773'ü astsubay olmak üzere toplam 5915 kardeşimiz akademiden mezun oluyor. 10'u can Azerbaycan'dan, 6'sı ise dost ve kardeş Kazakistan'dan gelen toplam 16 subayımız da aynı şekilde mezuniyet sevinci yaşıyor. Dereceye girenler başta olmak üzere 5915 subay ve astsubayımızın her birini ayrı ayrı kutluyorum. 504 kadın subay ve astsubayımızın bu gurur tablosunda yer almasını bilhassa anlamlı, kıymetli ve önemli buluyorum. Jandarma ve güvenlik, sahil güvenlik teşkilatımızın gücüne güç katacak siz kardeşlerimle, şahsım, ülkem ve milletim adına gurur duyuyorum. Şunu asla unutmamanızı bilhassa rica ediyorum. Sizler yalnızca ailelerinizin değil, bu milletin de evlatlarısınız. Sizler bugünün birikimini yarının zaferleriyle taçlandıracaksınız. Bölgesinde huzur adası olan Türkiye'yi çok daha iyi yerlere taşıyacaksınız. Cennet Vatanın dört bir yanında alacağınız görevlerde sizlere üstün başarılar temenni ediyorum.
"DÜNYA, SAVUNMA SANAYİMİZE İMRENEREK BAKIYOR"
Kıymetli arkadaşlarım, Türkiye olarak uluslararası sistemin sarsıntılarla boğuştuğu bir dönemde bir güç tazeliyor, hedeflerimize doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz. Birileri otuz yıl öncesinin kodları içinde gelişmeleri ele almaya çalışırken, biz yeni sistemin kutup başlarından biri olmak için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Askeri caydırıcılığımızla, çok boyutlu diplomatik hamlelerimizle, stratejik ortaklıklarımızla perçinliyoruz. Dünya, savunma sanayimize imrenerek bakıyor. Köklü kurumlarımızı ehil, emin ve liyakatli kadrolarımızla güçlendiriyoruz. Dünyanın imrenerek baktığı savunma sanayimizi kendi mühendislerimizle, kendi insan kaynağımızla geliştiriyoruz. Geçmişiyle arasına yüksek duvarlar örülen Türkiye'yi, tarihiyle, kimliğiyle, coğrafyasıyla yeniden buluşturuyoruz. Bakınız şu anda hem bölgesinde hem de dünyada çatışmaların barışçıl yollarla çözüme ulaştırılması için elini taşın altına koyan ülkelerden biri Türkiye'dir. Mazlumların hakkını savunan, hakikati çekinmeden haykıran, tarihin doğru tarafında yer alan ülkelerden biri Türkiye'dir. Sizler devletimize ve milletimize yapacağınız hizmetlerle işte bu Türkiye'yi çok daha güçlü, çok daha müessir hale getireceksiniz. Gücünüzü erdem ve ahlakla süsleyecek, görevinizi sarsılmaz bir disiplinle yerine getireceksiniz. Bunun için meslek hayatınız boyunca kendinizi yenileyecek, geliştirecek, değişen tehditlere karşı daima hazırlıklı olacaksınız. Köklü kurumlarımızı ehil ve emin kadrolarımızla güçlendiriyoruz. Dünyanın imrenerek baktığı savunma sanayimizi kendi insan kaynağımızla geliştiriyoruz. Gücünüzü erdem ve ahlakla süsleyecek görevinizi sarsılmaz bir disiplinle yerine getireceksiniz.
"YENİ KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ"
Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge vizyonumuzun menziline ulaştırılması bu yönüyle hayati önemdedir. On binlerce canımıza ve ülkemizin kırk yılına mal olan bu meseleyi devlet-millet el ele vererek inşallah kalıcı biçimde çözeceğiz. Üç gün önce Gazi Meclisimizde 467 oyla kabul edilen kanun teklifini bu yolda atılmış tarihi bir adım olarak görüyoruz. Cumhur İttifakı ortağımız Sayın Devlet Bahçeli ve Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş başta olmak üzere teklifin hazırlanmasından Meclis'e sunulmasına ve Genel Kurul'da kabul edilmesine kadar emeği geçen, katkı ve destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Terörün gölgesinin çekildiği bir Türkiye'de huzurun yüzyılında inşallah yeni kardeşlik türküleri söyleyeceğiz. Sizler de bu iklimin sahadaki en güçlü teminatlarından biri olacaksınız. Terörle, organize suç örgütleriyle, uyuşturucu tacirleriyle, insan kaçakçılarıyla, siber çetelerle mücadeleyi hukuk içinde ve tavizsiz biçimde sürdüreceksiniz. Köyde yaşayan vatandaşımız da, sahildeki balıkçımız da, yayladaki çobanımız da, denizde yardım bekleyen mazlum da sizi gördüğünde devletim yanında diyecek. Bizler de personel yapısından, teknik kapasiteye, hava araçlarından insansız sistemlere, haberleşmeden siber kabiliyetlere kadar jandarma ve sahil güvenlik teşkilatımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu düşüncelerle akademimizden başarıyla mezun olan 5915 subay ve astsubayımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyor, her birinizin tek tek gözlerinden öpüyorum. Sağ olun, var olun, kalın sağlıcakla.
01:16Aras gerçeğin peşinde! Kardeşinden iz bulacak mı?
02:05İrlanda’da başlayan aşk Ünye’de düğünle taçlandı
07:02OVP açıklandı! İşte Türkiye'nin ekonomideki 3 yıllık büyüme ve enflasyon tahminleri
01:04İstanbul'da avukata restoranda silahlı saldırı! Olay anına ait görüntüler ortaya çıktı
01:33KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu sona erdi
00:52Bakan Kurum, Antalya EXPO Alanı'ndaki COP31 hazırlıklarını inceledi
00:36Konya-Antalya arasında seyahat süresi 20 dakika kısalacak
01:21Sivas’ın yolları Haysiyet’e çıktı
01:16215 suç kaydı, 64 yıl hapis cezası ile aranan kadına canlı yayında polis baskını
04:29Eşi tarafından 4 saat işkence gördü, boğazına bıçak dayandı
01:22Mezarcılık yapan babasına yardım edip üniversite harçlığını çıkarıyor
01:4688 gün yoğun bakımda kaldı! 15 yaşındaki Almina'dan 100. günde haber geldi
01:08Bursa'da yola dökülen yakıt ortalığı savaş alanına çevirdi!
01:36Binlerce kişinin önünde yaptı! Cengiz Kurtoğlu'ndan çocuklara unutulmaz jest
02:12Hatay'da damlar kırmızıya büründü! Kilosu 300 TL'den satılıyor
01:38Karaköy'de karşıdan karşıya geçmek yayaların 100 metrelik sınavı!
04:51Beşiktaş'ta Vincenzo Italiano, Fenerbahçe derbisini değerlendirdi! 'Daha fazla gol atabilirdik'
02:39Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Beklentilere cevap veremedik
00:19Serhat Kılıç'ın sevgilisi gözyaşlarına boğuldu
00:57Beşiktaş, Fenerbahçe'yi geriden gelip mağlup etti! 3 gollü maç nefes kesti
00:29Bakan Gürlek duyurdu: Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi yasa dışı bahis operasyonu
01:31Ünlü oyuncu Serhat Kılıç evinde ölü bulundu!
01:023 gün 3 gece süren düğün hüsranla son buldu: Paranın değil, onurumun peşindeyim
01:48Bakan Bayraktar Hakkari'de çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti: Doğunun yükselen yıldızı olacak
00:34Kuşadası’nda 5 katlı bina yıkım sırasında çöktü
00:30Şanlıurfa’da feci kaza! Minibüs, TIR’a arkadan çarptı: 2 ölü, 2 ağır yaralı
01:01Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi! Sırbistan'a set vermedik
00:30Müstehcen içerik operasyonu: Tuğba Ekinci dahil 5 şüpheliye gözaltı
01:06Oyuncu Serhat Kılıç evinde ölü bulundu