Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Konut ve kira fiyatlarında yeni düzenleme geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Şu anda resmi rakam nedir? Dediler ki 60 bin - 70 bin. Esenler'de şu anda 60 bin 70 bin katılımıyla bu muhteşem töreni yapıyoruz. Bu önemli tören vesilesiyle İstanbulumuzun güzide ilçelerinden Esenler'de sizlerleyiz. 17 Ağustos 1999 depreminin 23.yıl dönümüydü. Acısı hala yüreklerimizde ilk günkü gibi tazedir. O felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı? Peki o deprem afetinde acaba iktidar ne yaptı? Tamamen bittiler, tükendiler. Fakat biz iktidara geldik bütün bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık. Çünkü biz söz verdik mi yaparız ve yaptık. Afetleri engellemek beşeri olarak bizim elimizde değil ama afetlerin yıkıcı etkilerine karşı tedbir almak bizim elimizdedir. Bunun için hükümete gelir gelmez Türkiye'nin 81 ilini kapsayacak şekilde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Bu evlerde oturan 12 milyon vatandaşımız artık güvenli binalarıyla, yeşil alanlarıyla huzur içinde hayatlarını sürdürebilecekleri yuvalarına kavuştular.  Dünyaya örnek olacak bir modeli uygulamaya geçirdik. TOKİ kanalıyla inşa ettiğimiz konut sayesinde 5 milyon vatandaşımızın güvenli evlerde huzurla oturmasını sağladık. Tüm bu çalışmalarla ülkemizdeki yapıların yüzde 60'ını afetlere karşı koruma altına aldık. Hedefimiz yeni başlatacağımız hamlelerle 5 yıl içinde 85 milyonun tamamını bu güvenli şemsiye altına almaktır.

Ama muhalefet Antalya'da yangın oldu, Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir belediyesi onlarda, ne yaptınız? Oralarda herhangi bir şey yaptılar mı? İzmir depremini hatırlayın, orada bütün o deprem konutlarını ayağa kaldıran yine biz olduk. Büyükşehir belediyesi CHP'de diye biz bakıp seyredemezdik. Biz milletimize ne söz vermişsek onu harfiyen yerine getiriyoruz. Bay Kemal'in akşam söylediği başka sabah söylediği başka. İnanmak mümkün mü? İstanbul'u kentsel dönüşüm projelerimizin merkezi ilan ettik.

TARİHİ BİR BAŞARIYLA İMZA ATTIK

İstanbul'da 300 bin konutu değiştirerek zor bir işi gerçekleştirdik. Tarihi bir başarıya imza attık. Fikirtepe gibi eskiden beri süregelen sorunlar nedeniyle 15 bin konutun dönüşümünü sağlıyoruz. Fatih'in emaneti İstanbul'u yine dünyanın en gözde şehri haline getirene kadar durmayacağız. Daha çok çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. 2023'ü hiç unutmayalım.

 

2 BİN 100 KONUT TESLİM EDİLİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile 60 bin konutluk dev bir dönüşüm projesini buradan yükseltiyoruz. Bu projeye yeşille bütünleşmiş, 4 katı geçmeyen yatay mimariye sahip ve elbette depreme dayanıklı konutlardan ulaşıyor. Esenler şimdi daha bir başka güzel oluyor. Proje alanın yüzde 68'i yeşil. Bu projeyle Esenler'de kişi başına düşen alan miktarı 15 metrekare artıyor. Bu projenin içinde yok yok desek yeridir. Projede İstanbul'un en büyük bahçelerinden biri var. Esenler Kentsel Dönüşüm projesi hakikaten İstanbul'a ve sizlere yakışan bir eserdir. Bugün projenin ilk etabını oluşturan 2 bin 100 konutumuzun anahtarlarını hak sahiplerine veriyoruz. Yıl sonuna kadar 4 bin 941'e çıkarıyoruz.  Anahtarlarını teslim alacak vatandaşlarımıza evlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ

Ülkemiz doğusundan batısına deprem kuşağında yer alan yerleşim yerleriyle bezeli olduğu halde uzunca bir süre bu gerçeğe sırt dönülmüş kayda değer adım atılmamış. İstanbul'da büyükşehir belediyesi kimde? CHP'de. CHP şu görevi aldı alalı neredeyse 3 yıl oldu. Depreme yönelik, konut inşasına yönelik herhangi bir şey gördünüz mü? Yok Bodrum'muş yok orasıymış, sel afeti oluyor. Nerede beyefendi, yangın var nerede? Şimdi ben diyorum ki İstanbullu gereken dersi 2023'te Haziran'da verecek mi? Ben size inanıyorum. 

 

Üniversitemizin olmadığı il kaldı mı? Yok. 81 vilayetimizin tamamında bu üniversiteler, profesörler öğrencilerimizin olduğu yere gidiyor. Ey Bay Kemal bunlar öyle boş lafla olmuyor.  Onların hayalleri bile ulaşamaz bizim icraatlarımıza. 

KONUT VE KİRA FİYATLARI AÇIKLAMASI

Önümüzdeki ayın ortasına doğru hem konut hem kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek yeni bir hamleyi milletimizle paylaşacağız. Şimdilik müjdeyi verecek güne mektup bırakıyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER