00:45İsrail’den ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyine yeni saldırıRize'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilik Tören Alanı'nda, Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...
Rize’nin tüm ilçelerindeki, köylerindeki kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. On beş aylık aradan sonra, sizlerle hasret gidermek üzere bugün bir kez daha baba ocağım, anayurdum, ata toprağım Rize’deyim. Sevdanız için, vefanız için, bize cesaret veren şu muhabbetiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
3 MİLYAR 184 MİLYONLUK ESER
20-21 Eylül’de yaşanan sel felaketi sebebiyle siz kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Metrekareye 355 kilogram yağışın düştüğü afet öncesinde ve sonrasında seferber olduk.
1.754 personel, 663 aracın yanına 5 helikopterle sel felaketine müdahale ettik. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü afetten korusun.
Aziz kardeşlerim, değerli hemşehrilerim; Millete hizmet yoluna çıkarken “Aşkla koşan yorulmaz.” demiştik. Aşkla çıktığımız bu yolda, 24 yıldır aşkla koşmaya devam ediyoruz.
Türkiye aşkımızla, memleketimize hizmet aşkımızla ilk gün nasılsak, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Yeni açılışlarla, bugün toplam 38 projemizin toplu açılışını, 2 projemizin de temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Toplam 3 milyar 184 milyonu geçen eserler milletimize hayırlı uğurlu olsun. Rize'ye sağlık alanında 7 Milyar 211 milyon liralık yatırım yaptık.
"EZİLENLERİN SESİ OLDUK"
Ülkemizi ve milletimizi gururla temsil ediyoruz. Türk milletinin hakkını ve çıkarlarını kararlılıkla savunuyoruz.
Yurt dışında da yoğun bir diplomatik ajanda izliyoruz. Türkiye’nin uluslararası alandaki itibarını ve ağırlığını artırıyoruz. Dünya liderlerinin katıldığı önemli zirvelerde, ülkemizi ve milletimizi gururla temsil ediyoruz. Türk milletinin hakkını, hukukunu ve çıkarlarını kararlılıkla savunuyoruz.
Medeni denilen ülkelerin sessiz kaldığı yerlerde biz konuştuk. İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nde bunu yaptık. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bunu yaptık. Önceki gün Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında yine bunu yaptık. Gittiğimiz her yerde, bulunduğumuz her toplantıda kimseden çekinmeden ezilenlerin sesi olduk.
"MISIR'DAN GELEN HABER HEPİMİZİ SEVİNDİRDİ"
Dün Mısır’dan gelen haber, hepimizi tüm Müslümanları, hatta vicdan sahibi tüm insanları sevindirdi.
İnsanlar sevinçle, heyecanla sokaklara döküldü. Filistinli kardeşlerimizin mutluluğu bizleri de bahtiyar etti. Gazzeli çocukların yüzlerinde açan tebessümler içimizi ısıttı.
Washington’daki temaslarımızın ana gündemi, Gazze’de akan kanı durdurmaktı. Orada Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Trump’la çok verimli, çok samimi bir görüşme gerçekleştirdik.
Ardından, MİT Başkanımızı Doha’ya; Dışişleri Bakanımızı Suudi Arabistan’a ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne gönderdik. Hamas’la kapsamlı görüşmeler yaptık. Katar ve Mısır başta olmak üzere bölgedeki kardeş ülkelerle temaslarda bulunduk. Yani, Gazze’ye huzur, barış ve güvenliğin bir an evvel gelmesi için bize ne düşüyorsa hamdolsun fazlasıyla yaptık.
"ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPACAĞIZ"
Soykırım ortamına dönülmesinin bedeli çok ağır olacaktır. Sonuçta anlaşma imzalandı ve Gazze’de kalıcı barışa giden yolun kapıları aralandı. Tüm zorluklarına rağmen bunu çok önemli buluyoruz. Çünkü biz artık kan akmasın diyoruz. Biz, çocuklar açlıktan ölmesin diyoruz.
İki yıldır süren ağır bombardımanın ardından, Gazze’de çok büyük bir yıkım ve enkaz var.
Bunların kaldırılması ve Gazze’nin yeniden imarında da bize düşen ne varsa, inşallah onu da yerine getireceğiz. Bölgemiz özellikle de Gazze artık kana, katliama, gözyaşına doymuştur. Barışa fırsat tanınmalıdır, sabotajlardan uzak durulmalıdır.
"ÖZEL, BELLİ ODAKLARIN GÜDÜMÜNDEN ÇIKAMIYOR"
Ana muhalefetin vizyonsuzluğuna bir kez daha şahit olduk. Uzun süre Hamas'a terör örgütü dediler. Selam çaktıkları yerlerden umduklarını bulamayınca ağız değiştirdiler. İtibar suikastlarını devam ettirdiler. ABD ziyareti sonrası CHP Genel Başkanının hezeyanlarını dinlediniz. Ziyareti kötüledi. Gazze'ye sahip çıkmadığımızı iddia etti. Dünkü anlaşma hakikatin ne olduğunu gösterdi. Herkes ülkemizi takdir etti, teşekkür etti. CHP Genel Başkanı'nın bir özür borcu yok mu? Sayın Özel'in devlet görevlilerimize özür borcu yok mu? Milletimize özür borcu yok mu? Sayın Özel, zincirlerini kıramadığı için böyle mühim hatalar yapıyor. Biz rakibimiz de olsa kimsenin böyle bir duruma düşmesini istemeyiz.
Sayın Özel, adının hakkını verip müstakil siyaset yapmak yerine, belli siyaset odaklarının güdümünden maalesef çıkamıyor. Zincirlerini kıramadığı için de böyle vahim hatalar yapıyor.
Türkiye’nin ana muhalefet partisi liderine yakışmayan bir üslup kullanıyor. Fakat açık söylüyorum: Biz, rakiplerimizin mutsuz olmasını istemiyoruz. Ama yolunu ve yoldaşlarını değiştirmezse, daha çok hata yapar, daha çok mahcup olur, kendini daha çok müşkül duruma düşürür.
Sayın Özel’e, kulağına her fısıldanana itibar etmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RİZELİLERLE SOHBET ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını memleketi Rize'nin Güneysu ilçesindeki Merkez Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti.
00:20İsrail’den Lübnan’ın güneyine yeni saldırı
01:00Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e 500 bin TL'lik manevi tazminat davası
01:07Bitlis’te TIR’ın gizli bölmesinden 20 kaçak göçmen çıktı
00:14ABD’yi sarsan korkunç uçak kazasının yeni görüntüleri ortaya çıktı!
00:20Araç muayenesine yetişmek için hız yapınca kaza yaptı
01:27Karnından 8,5 kiloluk kitle çıkarıldı
02:24Mor rengi adeta hayatına işledi! Bursalı kadının 400 bin liralık renk takıntısı
02:54Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert cevap: 'Ayarları bozulmuş hakaret otomatı, ağzından çıkanı kulağı duymuyor'
02:32Son şansıydı! Listeye kayıt oldu, 45 dakika sonra telefonu çaldı
01:3330 ilde kuvvetli sağanak uyarısı! Aralarında İstanbul da var: Şemsiyesiz dışarı çıkmayın
01:54Güllü'nün kızı Tuğyan olay röportaj sonrası ilk kez konuştu! 'Kiralık katil tutacağım' mesajı...
03:28Taksi şoförünün faciayı önleyen manevrası kamerada! Hayat kurtaran 3 saniye
02:11Marmara'da 4 noktaya deprem uyarısı! Kandilli Müdürü Prof. Dr. Özel: Sındırgı'yı 37 saniye önce öğrendik
03:09Evlerinin kapısını bile kilitlemeye gerek duymuyorlar: Soyadımızla gurur duyuyoruz
03:10Nisan geçmişin peşinde - Eşref Rüya
03:10Sahnede fenalaştı, yardımına Eşref koştu
01:29Yaşlı adamın evinde şaşkına çeviren manzara! 2 kamyon çöp çıkarıldı
01:11Güller açıyor günahlar yıkanıyor! Köpük gibi terapi
00:32Zincirleme kazayı böyle kaydetti! Aşırı hız...
02:32Bankadan akademisyenin hesabına yanlışlıkla 2.3 milyon lira yatırıldı
00:27Patlayıcıyı iş yerinin önünde ateşleyip hızla kaçtı! O anlar güvenlik kamerasında
01:30Uyuyan kocasını kızgın yağ ile öldürdü: Bir insan böyle cezalandırılamaz
02:26Ünlü futbolcu Papy Djilobodji'nin Sarıyer'de korku dolu anları! AVM'de silah çekildi
00:59Sındırgı’da yıkım başladı! Depremin ardından mahalle şantiye alanına döndü
04:27İnanılmaz bir dolandırıcılık hikayesi: Haciz listesinde 26'ıncı sıradayız
01:495 bin yıllık kaplarda kadının izi! Yassıtepe’de gerdanlık sırları ortaya çıktı
00:50Ordu'da göçük altındaki şoföre ulaşılmaya çalışılıyor
02:26Muş'ta 'eşi benzeri' olmayan ilkokul! Öğretmenler öğrencileri ayırt edemiyor
00:51İBB'ye yolsuzluk soruşturmasında 6 gazeteci ifade verecek: Ruşen Çakır, Soner Yalçın, Aslı Aydıntaşbaş...