Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'hesabını vereceksiniz' dedi ve ekledi: Tecavüz, taciz ve hırsızlık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Yaptırımlar konusunda AB Liderler Zirvesi'nden çıkan karara değinen Erdoğan, "Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde aklıselim sahibi ülkeler burada olumlu tavırlar ortaya koyarak, bu oyunu boşa çıkardılar. Açık ve net söylemek durumundayız: Oradan da bir şey çıkması mümkün değil!" dedi. Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin ikinci büyük partisinin böyle yüz kızartıcı iddiaların yuvası haline dönüşmüş olmasından biz utanç duyuyoruz." dedi. Erdoğan, "Her tecavüzün hesabını vereceksiniz. Her tacizin hesabını vereceksiniz. Her hırsızlığın hesabını vereceksiniz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu:

Canlı bağlantıyla bile olsa sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. İnşallah salgın günlerini geride bıraktıktan sonra yüz yüze bir araya gelerek hasret gidereceğiz.

Partimizi 2023 seçimlerine hazırlayacak yeni bir teşkilat yapısını inşa etmenin gayreti içindeyiz. Bu teşkilat yapısı sadece AK Parti'nin değil aynı zamanda Türkiye'nin umutlarının da taşıyıcısı olacaktır.

Yeni görev vereceğimiz arkadaşlarımızı titiz bir şekilde seçiyoruz. Hem 20 yıllık geçmişimize sahip çıkacak hem de geleceğe birlikte yürüyeceğimiz arkadaşlarla çalışacağız.

 

Türkiye'nin 2020'yi nasıl kapattığını, 2021'i nasıl karşıladığını sadece rakamlara bakıp anlayamayız. 

SİNSİ VE ALÇAK NİYET VARDIR

Bir insan tüm bu değerlerden nasiplenmemişse yönünü şaşıran bir ok gibi kendi halkını vurmaya başlıyor. Bunun en başında da CHP yönetimi geliyor. CHP yönetiminin bir süredir tüm mesailerini harcadıkları konulara bakın. Diğer her şeyi bir kenara bırakıyorum. Ülkemizin savunma sanayiindeki tavırlarına dikkat edin. Silahlı ve silahsız insansız hava araçlarımıza, tank projelerimize, helikopter, radar, füze, uydu projelerimize saldırıyorlar. Motor, gemi projelerimize Akdeniz ve Karadeniz'deki hidrokarbon aramalarımıza saldırıyorlar. Bölgemizde ve dünyada sergilediğimiz güçlü siyasi duruşa saldırıyorlar. Ülkemizin savunma sanayiine yapılan hiçbir saldırı masum değildir. Alçakça bir niyet vardır. Bu saldırıların her biri terör örgütleri ve ülkemize husumeti saplantı haline getirilen kimi devletler adına yürütülen bir beşinci kol faaliyetidir. Gezide, 17-25 Aralık'ta, Çukur eylemlerinde, Suriye sınırında, 15 Temmuz'da ülkemizi dize getiremeyenler aynı amaca CHP'yi kullanarak erişmek istiyorlar.

Ülkemizin savunma sanayiine yapılan hiçbir saldırı masum değildir. Sinsi ve alçak niyet vardır.

Bir başka saldırı ise uluslararası yatırımcılardır. Yatırımcı Amerikalı ve İngiliz olunca ses çıkarmayanlar, Katar olunca ortalığı birbirine katmaya satanların üzerine çöken bir ırkçılık söz konusudur. 

 

Kendi partilerindeki rezaletleri örten bunlar değil mi? Bunlar da zerre kadar onur varsa insan içine çıkmazlar.

KAPILARIMIZ YATIRIMCILARA AÇIKTIR

Gerek ABD, gerekse AB ile her iki tarafında asla görmezden gelemeyeceği çok köklü siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz var. Türkiye olarak bu ilişkilerin ruhuna halel getirecek adım atmadık atmayız. Avrupalı ve ABD'li yatırımcılara her türlü desteği verdik. Yaptırım gündemleri tüm taraflar için sadece zarar yazan kimseye karı olmayan yaklaşımlardır. Bu konulardaki somut adımların ışığında potansiyellerimizin gücü dikkate alınarak atılacağına inanıyorum. Diyalog ve işbirliği ile çözülmeyecek hiçbir meselemiz olmadığına inanıyorum. Kapılarımız yatırımcılara açıktır, açık olmaya devam edecektir.

TACİZ, TECAVÜZ VE HIRSIZLIK!

Aslında hiç girmek istemediğim bir konuya girmek istiyorum. Konu CHP'deki taciz tecavüz olaylarıdır.

Bu iddiaların araştırılıp soruşturulup hakikatlerin ortaya çıkması konusunda en küçük bir adım atmıyorlar. Bu durum karşısında önüne arkasına bakmadan çoğu da gerçek olmayan haberler üzerinden sözde kadın hakları savunucusu sivil toplum örgütlerinin de suskunluğu manidardır. Kılıçdaroğlu da ayyuka çıkan tecavüz, taciz ve hırsızlık vakalarında tek bir kelime etmiyor. İstanbul İl Başkanı'nın tecavüz, taciz ve hırsızlık iddialarının üstünü örtmesi konusunda tek bir kelime etmiyor. Hadiselerin CHP teşkilatlarındaki ve belediyelerindeki rezilliklerin sadece buzdağının görünen kısmının olduğu anlaşılıyor.

 

"BU KURNAZLIK SİZİ KURTARMAYA YETMEZ"

Derine inince kim bilir neler çıkacak? Her gün yeni bir itirafla her gün yeni bir ifşahatla yeni bir ithamla karşılaşıyoruz. CHP yönetimi teşkilatları ve belediyeleri ile bu utanç bataklığından çıkıp temizlenmek yerine partilerindeki tecavüz, taciz ve hırsızlık furyasını örtmek için seçimlerin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra eski yönetimleri suçlamaya başladılar. Soruşturmaya uğrayan CHP'li isimlerle ilgili adeta çıt çıkarmıyorlar. Buradan sesleniyorum bu kurnazlık sizi kurtarmaya yetmez. Her tecavüzün, tacizin, hırsızlığın hesabını vereceksiniz. Her iftiranın hesabını vereceksiniz. Yürüttüğünüz her gizli saklı ihanet pazarlığının hesabını vereceksiniz.

Teşkilatlarınızı ve belediyelerinizi PKK'dan FETÖ'ye kadar terör örgütü mensupları ile doldurmanın hesabını vereceksiniz. Buradan CHP yönetimine sesleniyorum, CHP'de tecavüz, taciz, hırsızlık kepazeliğine bulaşmış kim varsa hepsinin de ipini pazara çıkaracaksınız. Yoksa bu ithamların gölgesi tüm CHP'nin üzerine düşer. CHP'de siyaset yapanların içinde namuslu insanlar olduğunu biliyoruz onların onurunu korumak için de bunların takipçisi olacağız.

Dün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kardeşlerimizin zafer sevincine ortak olduk. Kapsamlı değerlendirmelerimizi önümüzdeki hafta yapacağımız Kabine Toplantısı'nda milletimizle paylaşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları: 

Bizim olumlu tavırlarımız yaptırım amaçlayan ülkelerin istediklerini yapmasına engel oldu. Sağ olsun AB ülkeleri içerisinde aklı selim olanlar bu adımları boşa çıkardılar. 

AB'nin dün yapmış olduğu zirve, aslında birkaç ülkenin beklentilerine bekledikleri cevabı vermedi. Çünkü talepleri haklı değildi.

Bir toplantı daha yapılacak.

Açık ve net söylemek durumundayız: Oradan da bir şey çıkması mümkün değil!

AB üyesi ülkelerin Türkiye'ye vermeleri gereken bir çok haklar var, vize serbestisinden gümrük muafiyetine kadar. Liderler noktasında da görüşmeler yapmak suretiyle temenni ederim ki bu süreci adil bir şekilde tamamlarız.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER