Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ilk defa ülkemize uygulandı' deyip tepki gösterdi

Ankara-Niğde Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'ne video konferans ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı. ABD'nin yaptırım kararını sert şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'CAATSA konusunda hiçbir ülkeye Türkiye'den başka yani bu CAATSA uygulanmamıştır. İlk defa ülkemize uygulanmıştır. Bu karar, ülkemizin egemenlik haklarına yönelik aleni bir saldırıdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ankara-Niğde Otoyolu'nun ülkemize, sağlayacağı vakit ve yakıt tasarrufu sayesinde yılda 1,6 milyar liranın üzerinde katkısı olacaktır. Mesafenin de kısalmasıyla artık neredeyse yarı zamanlı tamamlanabilecektir.

Tüm dünya salgınla mücadele ederken hem sağlık alanında dev adımlar atıyoruz hem yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.  Salgından zarar gören esnafa 5 milyar TL'lik destek, kamu arazilerini kullanan turizmciler için 1 milyar liraya yakın erteleme getirdik.

 

Yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama yönelik özel destekleri ve teşvikleri asla ihmal etmiyoruz. Birliğimizi kardeşliğimizi hedef alıp bozgunculuk peşinde koşanların amacı ülkemizin tarihi sıçrayışına engel olmak.

Son 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bu beşinci kol faaliyetlerini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız

(ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı)

CAATSA konusunda hiçbir ülkeye Türkiye'den başka yani bu CAATSA uygulanmamıştır. İlk defa ülkemize uygulanmıştır. Bu karar, ülkemizin egemenlik haklarına yönelik aleni bir saldırıdır.

Asıl amaç ülkemizin savunma sanayisinde başlattığı atılımların önünü keserek bizi bağımlı hale getirmektir

Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. S-400 olmasaydı da benzer yollara başvurulacağı görülüyor. Biz kendi yolumuza bakacağız. Dünkünden 2 kat fazla çalışacağız.

Türkiye'yi istedikleri gibi yönlendiremeyenlerin ülke içindeki muhalefeti, kurumları maşa olarak kullanma gayretlerini yakından izliyoruz  

Elbette sıkıntılar olacak. Her sıkıntı bize beraberinde bir çözüm olarak kapıyı aralayacaktır. Bir kez daha 'sen Türkiye'sin büyük düşün' diyoruz.

Savunma Sanayi Başkanı'mız İsmail Demir'e ve ekibine daha çok sahip çıkacağız. Bu yaptırım kararıyla her alanda küresel liderlik seviyesine çıkacak savunma sanayisi inşa etme yolunda adımlarımızı hızlandıracağız.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER