Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu

Yeni ekonomi programına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz kurunu sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Piyasalar da buna uygun adımları atmıştır. Serbest piyasa kurallarına aykırı iş yapmıyoruz." dedi. Erken seçim çağrılarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Belirlenen tarihte erken seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktayı koyuyorum. Bu ülkede hukukun ne olduğunu öğreneceksin." ifadelerini kullandı.  

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dünyada ve bölgemizde son 10 yılda yaşanan gelişmeler salgınla birlikte daha kritik seviyeye ulaştı. Türkiye 10 yıllık dönemde aklınıza gelecek her yol ve yöntemle sınandı. Önümüze çıkan her engeli aşarak ülkemize ve milletimize karşı her tuzağı bozduk. Ekonomiye yönelik tehditler savruldu, sinsi planlar kuruldu, gece yarsı başlayan finans oyunlarıyla ülke çökertilmeye çalışıldı.

PARMAK SALLAMAKLA BİR YERE VARAMAZSINIZ

Enflasyondan kurtulmak için ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Yüzde 7'ye enflasyonu düşüren kimdi? Biz düşürdük biz. Faizi yüzde 4.5'lara düşüren kimdi? Bizdik. Sizin kitabınızda ne düşük faiz ne de düşük enflasyon diye bir şey yok. Biz halkımızı ne faize, ne enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bunun mücadelesini veriyoruz. Alışacaksınız bunlara. AK Parti'nin iktidarı ile hemhal olmak biraz zaman gerektiriyor, işte şimdi o mücadelenin verildiği günlerdeyiz. Bugüne kadar girdiğimiz mücadeleden nasıl alnımızın akıyla çıktıysak inşallah bu defa da istediğimiz neticelere ulaşacağız. Önümüzde engeller var. Ana muhalefetten daha büyük engel olur mu? Önümüzde engeller, tuzaklar var. Bizim azmimiz hepsinden fazladır. Ülkemizde bir kesim birlik, kardeşlik iklimini dinamitlemenin peşinde. Biri çıkmış, hastanelerde sus diyorlar ya o da onu gösteriyor. Böyle parmak sallamakla da bir yere varamazsınız.

 

ERKEN SEÇİM YOK, NOKTAYI KOYUYORUM

Aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı'ndan Devlet Bey bu işin 2023'te olacağını söylüyor, ben 2023 Haziran'da olacağını söylüyorum. Bu yatıyor kalkıyor erken seçim diyor. Burası hukuk devletidir. Belirlenen tarihte erken seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktayı koyuyorum. Bu ülkede hukukun ne olduğunu öğreneceksin.

BU MİLLETİN ALIN TERİNİ SÖMÜREMEYECEKSİNİZ

Buradan manşetlerle iktidar devirmeye alışmış gazeteci kılıklılara sesleniyorum. Buradan darbe heveslilerine sesleniyorum. Buradan terörle, tehditle siyaseti dizayn etmeye çalışanlara sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Bu milletin alın terini sömüremeyeceksiniz. Ya millet iradesini kabullenecek, milletle beraber kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz. Türkiye kazanacak, Türk Milleti kazanacak ama siz kaybedeceksiniz. 

AÇIKLADIĞIMIZ PROGRAM AMACINA ULAŞTI

Döviz kurunu sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Piyasalar da buna uygun adımları atmıştır. Serbest piyasa kurallarına aykırı iş yapmıyoruz. Art niyetli spekülatörlerin ülkemizden ellerini çekmesini sağlama gayreti içindeyiz. Kalbi ve zihni kirlenmemiş herkesin memnuniyetle karşılayacağı bir gelişmedir. 

BUNLARIN BEYNİ SULANMIŞ 

Dün çıkmış birisi, 'kur düşüyor, dolar almanın tam zamanı' diyor. Bunların beyni sulanmış. Bunlara gereken cevabı benim milletim en kısa zamanda verecek. Ya siz bu ülkenin değerleriyle oynayamazsınız. Size bu dönemde arka çıkanlarla şu anda yol kesmeye çalışmayın. Sizin buna ne aklınız yeter ne gücünüz yeter.

BİR MÜJDE DE ORMAN İŞÇİLERİMİZE VERMEK İSTİYORUM

Asgari ücrete yüzde 50 ile tarihimizin en yüksek artışını yaptık. Asgari ücreti vergi dışı da bıraktık. Bunu da bizim iktidarımız başardı. Bununla kalmadık memurlar dahil tüm çalışanlarımızı da aynı kapsama kaldık. Memurlarımıza söz verdiğimiz 3600 ek göstergeyi de önümüzdeki yıl hayata geçiyoruz. Bugün bir müjde de orman işçilerimize vermek istiyorum. Orman köylümüzün gelirinde önemli bir artış yapıyoruz. Yılbaşından itibaren ve Temmuz ayı itibariyle yüzde 23 olmak üzere yıllık ortalama yüzde 51 oranında artırıyoruz. Bu artışların hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde bir süredir yaşanan kuraklık nedeniyle buğday, arpa, yulaf, nohut üreticilerimiz verim kaybı yaşamıştır. 651 bin üreticimize kuraklık desteği ödemesi yapıyoruz. 2.6 milyar lira kuraklık desteğini çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya başladık.

TURKOVAC TÜM İNSANLIK İLE BULUŞUYOR

Dünyamız son iki yıldır koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Avrupa ülkelerinde yeniden kapanmalar başladı. Biz güçlü sağlık sistemi ve yaygın aşılama oranı ile bu süreci nispeten rahat geçiriyoruz. Aşıyı kendimiz üretmek için uzun süredir çalışıyorduk. Grup toplantımızdan sonra inşallah bu konudaki müjdeyi canlı bağlantı ile duyuracağız. Şanlıurfa'daki bu merkez, bir diğer adım da İstanbul'da atacağımız adımla Turkovac inşallah tüm dünya ile tüm insanlık ile buluşuyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER