Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi ve memurlara iki ayrı müjde

Kızılcahamam’da AK Parti'nin '30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçi ve memurlara iki ayrı müjde verdi. Ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışları ile izah edilemeyecek düzeyde fiyat artışı yaşanan her kalemi mercek altına aldık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kızılcahamam’da partisinin '30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Kamp süresinde güvenlik, dış politika, ekonomi, tarım ve enerji başlıklarını ele aldık. AK Parti istişare ile kurulmuş ve istişare kültürünü yaşatmış bir partidir, en büyük istişareyi de milletimizle yapıyoruz.

BAZEN ÜSLUBUMUZU SERTLEŞTİRMEK ZORUNDA KALIYORUZ

 

Türkiye'nin ve Türk milletinin felaketi pahasına kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlar her dönemde vardı. Ancak bu kadar hırslı değildi. Bazen üslubumuzu sertleştirmek zorunda kalıyoruz. Bunun nedeni mesuliyeti yerine getirme çabasıdır.

ÇIRPINDIK, ÇIRPINIYORUZ

Hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirmeyeceğiz. Dışarıda Suriye'den Irak'a, Libya'dan Karabağ'a mazlumun olduğu her yerde bu onurlu duruşumuzu koruyacağız. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizi, milletimizle hizmet edecek bir anlayışla daha ileri taşıyacağız. Hak bildiğimiz yolda mücadeleden geri durmayacağız.  Mazlumun olduğu her yerde bunu onurlu duruşumuzu koruyarak siyasetimizi yapacağız. Bu fakir kendini bildi bileli böyledir, değişmeyecektir. Çırpındık, çırpınıyoruz.  Allah ömür, millet de yetki verdiği sürece yola böyle devam edeceğiz.

SOSYAL MEDYADAKİ ALGILARA BAKMADIK

 

Önümüzdeki seçimlerde 6 milyonu aşkın gencimiz sandık başına gidecek. Gençlerimize ulaşacak kanallar önemli. Sosyal medyada troller vasıtasıyla oluşturulan algılara bakmadık, bakmıyoruz.. Statlara sığmayan AK Parti gençliğine bakıyoruz.

ASIL KAVGAYI ONLARIN AĞABABALARINA KARŞI VERİYORUZ

Aynı gayretle mücadeleye daha uzun yıllar milletimizin emrinde olmayı sürdüreceğiz. Bu kardeşinize ve Cumhur İttifakı'na saldıranlar aslında büyük ve güçlü Türkiye idealimiz ve Türkiye'nin bizzat kendisine düşmanlık ediyorlar. İşte CHP'nin başındaki zat da altına gizlenenler de birer kukladır. Ama biz asıl kavgayı onların ağababalarına karşı veriyoruz. Bu kavga da yeni değildir. Çağdaşlık sanarak sarıldıkları yalanlar ulu bir çınar değil çürük bir kabuktur. Bizim yolumuz dün olduğu gibi bugün de 'ya istiklal ya ölüm' yoludur. Aynı inançla ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak, 2053 vizyonuna kavuşturacağız.

TUTUM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMEYECEĞİZ

Türkiye'nin bölgesel ve küresel gelişmeler karşısında sergilediği ilkeli tutumun dışarda birilerini rahatsız etmesini anlıyoruz. Beklentilerimiz karşılanmadan NATO'nun genişlemesi konusunda tutum değişikliğine gitmeyeceğiz. Batının kendi güvenlik ve refahını korumak üzerine kurduğu sistem çatırdıyor. BM'nin reform edilmesi konusunda yıllardır dile getirdiğimiz teklifin isabeti görülüyor. Dünya 5'ten büyüktür. Şimdi kendileri bunu söylemeye başladılar. BM Güvenlik Konseyi'ni reforme edelim diyorlar. Dediğimize gelecekler.

 

SIKINTILI SÜRECİ AVANTAJA ÇEVİRECEK ADIMLARI ATIYORUZ

Biz her zaman söylediğimiz adımı atıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam yoluyla büyüme esasına dayalı model ile sıkıntılı süreci ülkemiz için avantaja çevirecek adımları atıyoruz. Ülkemiz Suriye kaynaklı düzensiz göçü 11 yıldır başarıyla yönetirken Ukrayna - Rusya krizi sonucu Avrupa'nın yaşadığı paniği ibretle seyrediyoruz. Duamız dünyanın içinde geçtiği kritik dönemi bir an önce geride bırakarak yoluna devam etmesidir.

HER KALEMİ MERCEK ALTINA ALDIK

Hayat pahalılığı yükünü azaltmanın çarelerini arıyoruz. Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışları ile izah edilemeyecek düzeyde fiyat artışı yaşanan her kalemi mercek altına aldık. Piyasaların fiyatlandırma alışkanlığını değiştirmesini sağlayarak, hayat pahalılığına bir sınır çekmek için çalışıyoruz. TÜİK'in açıkladığı veriler enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girdiğini görüyoruz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirini artırarak arada farkı azaltmaya çalışan programlar hazırlıyoruz.

 

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Çiftçilerimize ve memurlarımıza iki ayrı müjde vermek istiyorum. Toprak mahsulleri ofisi sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6050 lira alım, bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7050 lira ödeme yapacaktır. Hayırlı olsun. Arpa alım fiyatı 550 lira, 500 lira prim bedeli olmak üzere 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden, ürününü Toprak Mahsulleri Ofisimize veren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir.

MEMURLARA MÜJDE

Şimdi de memurlara vereceğimiz müjdeye geliyoruz. Bilindiği gibi uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik. Yarınki Kabine toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detayları ile anlatacağım.

Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmakla yetinmek istiyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER