04:08Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fon sorununu siper alıp sermaye piyasalarına ateş etmek doğru değilCumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Vatandaşlarımızın refah, huzur ve güvenliğini artıracak kararlar aldık.
Bu topraklarda kurduğumuz son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni binlerce yıllık yolculuğumuzun en nadide halkası olarak görüyoruz. Selçuklu'yu Osmanlı'yı yok sayıp eski Türk tarihinden bir hamlede Cumhuriyete atlayan tarih okumalarını iyi niyetli bulmuyoruz. Bunlar son derece art niyetli toplumsal mühendisliklerdir. Milletimizi ruh kökünden koparmayı amaçlayan hiçbir proje başarılı olamadı. Ecdadın ayak izlerini takip etmeyi sürdüreceğiz. Son yıllarda Ahlat'ta ve Malazgirt'te çok anlamlı etkinlikler düzenliyoruz. Sayın Bahçeli ve diğer siyasi parti liderleri katılımı ile muhteşem bir buluşmaya imza attık. Kardeşlerimiz ile Malazgirt'in yıl dönümünü kutladık.
"BU TOPRAKLARDA KİMSEYE AMELİYAT YAPTIRMAYIZ"
Açık ve net söylemek isterim; bizim vakur, soğukkanlı tavrımız kimseyi farklı hayallere sürüklemesin. Can alıp can vererek yurt eylediğimiz bu topraklarda kimseye ameliyat yaptırmayız.Bölgemizdeki hasmane adımları türbinden seyretmeyiz. Türkiye hiçbir inancın toplumun karşısında değildir. Türkiye kimsen gelirse gelsin her haydutluğun karşısındadır. Kategorik olarak kimseye düşmanlık beslemiyoruz. Ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olanlar bizi yolumuzdan döndüremez. Tarihin akışını değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Türkiye kardeşleri ile yeniden kenetlenecektir. Türkiye'ye dost olan kazanacak düşman olan kaybedecektir.
Gönül coğrafyamızın tamamında birlik ve dirliğin kök salması için çalışmaya devam edeceğiz.
GİRNE VE SİLİVRİ'DEKİ GEMİ KAZALARI
Girne'de yolcu gemisinin alabora olması nedeniyle 14 kardeşimiz vefat etti. 14 kardeşimiz ise kayıp durumda. KKTC ile iş birliği içinde 9 gemi ve 11 hava aracı ile çalışmalara destek veriyoruz. Yargı süreci resmi kurumlarımızca yakından takip edilmekte. Aynı şekilde Silivri açıklarında insan kaynaklı hatalar nedeniyle batan gemilerdeki arama kurtarma çalışmalarımız da devam ediyor. Kazazedelerimize geçmiş olsun diliyorum, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.
Türkiye, tarihi ve kültürel birikimiyle dünyada yıldızı parlayan bir ülkedir. Büyük bir imparatorluğun mirasçılarıyız. Günümüzün dünyasında toplumlararası yakınlaşmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Dış politikada Türkiye'yi ve çıkarlarını esas alan tüm ülkelerle iş birliğimizi ilerletmenin gayretindeyiz.
ORTA VADELİ PROGRAM
Ekonomimize dair önemli veriler açıklandı. Ağustos ayı mal ihracatımız 23,5 milyar dolar yükseldi. Bu rakamla ihracatta rekor kırdık. Yıllıklandırılmış ihracatımız ise 280,3 milyar dolara ulaştı. Sene sonu hedefimiz olan 282 milyar dolarlık hedefimize yüzde 1,7 oranında fark kaldı. İhracatçılarımızı tebrik ederim.
İSRAİL'İN TAHRİKLERİYLE BAŞLAYAN SAVAŞIN FATURASINI İLGİLİ İLGİSİZ HERKES ÖDEMEKTEDİR
Enflasyon tarafından İran merkezli krizin etkilerini tüm dünya gibi biz de hissediyoruz. Petrol fiyatları dünyada tarihi zirvelerini gördü. Hürmüz'deki düğüm çözülmedikçe petrol fiyatları herkesi zorlayacak gibi görünüyor. İsrail'in tahrikleriyle başlayan savaşın faturasını ilgili ilgisiz herkes ödemektedir. Türkiye ekonomisini kalkınma ve büyüme rotasında sürdürüyoruz.
Orta Vadeli Program ile gelecek 3 yıllık yol haritamızı paylaştık. Hizmetler sektörümüzün güçlendirilmesi, üretimin artırılması, ihracatımızın geliştirilmesi gibi politikalarımızı ortaya koyduk. Belirsizlikten kaynaklı sıkıntılara rağmen politikalarımızda hiçbir değişiklik söz konusu değildir. Kalıcı çözümler atmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisini daha güçlü bir yapıya kavuşturmak için gerekeni yapacağız.
ANTALYA'DA COP31 HAZIRLIKLARI
9-20 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlecek COP31 Zirvesi'ni ele aldık. Organizasyonu 1,1 milyon metrekare büyüklüğe sahip Antalya EXPO Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. 38 kilometrelik yol çalışmasını tamamladık. EXPO alanını yeniledik. Antalya'nın yeni cazibe noktası burası olacak. COP31'e 190'dan fazla ülkeden 100 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.
KİRALIK KONUT BAŞVURUSU
81 ilde 500 bin sosyal konut projesinde anahtar teslimi 2027 Mart ayında başlayacak. İstanbul'da yapılacak 15 bin kiralık konut vatandaşlarla buluşacak. 14 Eylül'de başvurular alınacak. Ekim ayında ilk 1000 kişinin kurasını çekeceğiz. Yarısı Bizden Kampanyası ile riskli yapıların dönüşümünü hızlandırıyoruz. 435 bin 683 bağımsız bölümün yapım süreci başladı. Bu sayıyı 500 binin üzerinde çıkarmayı hedefliyoruz yıl sonuna kadar.
YARISI BİZDEN PROJESİNDE SÜRE UZATILDI
Yarısı Bizden projemizin süresini 31 Aralık 2027 yılı tarihine kadar uzatıyoruz. Kentsel Dönüşüm'den yararlanmak isteyen vatandaşlarımız Yarısı Bizden kampanyasından faydalanabilecekler.
01:00Türk müziğinin usta ismi Alpay son yolculuğuna uğurlandı
00:33Palamut skandalı! Vatandaşlar isyan etti: 'Kokudan evde yatamıyoruz!'
00:19Telefonla konuşurken kapkaça uğradı! Motosikletle yaklaşıp...
03:20Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlanıyor
00:52Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlanıyor
01:32Sakarya'yı şiddetli yağış ve heyelan vurdu: Evler toprak altında, 2 mahalleye giriş kapandı
01:0711 yaşındaki Alperen’den yağmur altında duygulandıran hareket! Atatürk büstüne şemsiye tuttu
00:56Beyaz'la Joker akşamı
00:48İstanbul'da selin 3’üncü gününde köprü altında bir kişinin daha cesedi bulundu
00:38İstanbul’da selde kaybolan Ahmet Derin’in otomobili dereden çıkarıldı! Anahtar kontakta, eşyaları araçta
03:13İsveç’ten gelip Çorum’un köyünde açtılar: Şakayla karışık başladı, çok büyüdü
02:25Tokat’ta 5 bin kişiyi hastanelik eden salgında evcil hayvan detayı! Bu belirtilere dikkat
11:3983 yılın en büyük yağışı! Bakan Kurum ve Çiftçi İstanbul'da sel bölgesinde: Kaybolan 4 vatandaşımız aranıyor
00:5322 ilde DEAŞ operasyonu! 59 şüpheli yakalandı
02:2557 yaşında sosyal medyada ünlü oldu, yarışmadan 1,4 milyon TL kazandı! Parayı nereye harcayacağını açıkladı
00:31İstanbul'da kara para aklama soruşturması: Murat Ağırel, Emir Sarıgül ve Aylin Kotil için gözaltı kararı
00:34Gizli Servis aniden harekete geçti! Trump'ın mitinginde esrarengiz anlar: Suikast alarmı mı?
00:45Tesla’dan “uçan otomobil” gösterisi! Musk’tan yeni araç için çarpıcı uyarı: “Başarı garanti değil”
01:00Bayburt’ta fındık büyüklüğünde dolu etkili oldu
01:36Husiler, Suudi Arabistan'a ait savaş uçağını hedef aldıkları anların görüntülerini paylaştı
15:05Bakan Kurum: Tek bir mağdur kalmayacak
00:44Canlı yayın yaparken gözlerine inanamadı! Mazgaldan çıkan görenleri korkuttu
08:08Bakan Çiftçi: 6 vatandaşımız kayıp
00:41Lunaparkta dehşet! Hayatı mucizelerle doluydu sonu feci oldu
00:59Beykoz’da kuyuya düşen işçinin çıkarılma görüntüleri ortaya çıktı
01:15Güllü'nün oğlu Tuğberk'ten doğum günü paylaşımı: İyi ki doğdun meleğim
02:56Aracıyla mahsur kalan sürücü: 1 kilometre sürüklendik, canımızı zor kurtardık
01:03Erzincan-Erzurum yolunda ulaşım durdu, sürücülere uyarı
02:32Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletimiz teyakkuz halinde, resmi kurumlarımızın yağış uyarıları dikkate alınmalı