Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uzay Teknoloji Merkezinin açılış töreninde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roketsan'nın Uzay Teknoloji Merkezinin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "30 ağustos ya istiklal ya izmihlal tercihiyle başbaşa bırakılan bir milletin neleri göze alabileceğinin en açık örneğidir. Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar bu ülke bağını koparmış zavallılardır. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Malazgirt ne kadar bizimse, İstanbul'un fethi ne kadar bizimse, Çanakkale de aynı şekilde bizimdir, Dumlupınar da Sakarya da bizimdir.

30 Ağustos bahanesiyle tarihimize saldıranlar 83 milyonun kardeşliğini hedef almaktadır. Ülkemiz gibi zorlu bir coğrafyada yer alan ülkeler için milli savunma sanayi bir zorunluluktur.

İnsanlarımızı birbirine düşürmek isteyenler, bu ülkenin topraklarına nifak tohumu ekenler, gereken cevabı yine milletimizden alacaktır.

Her konuyu istismar aracı haline getirenlerin 30 Ağustos gibi, Cumhuriyet, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığının farkındayız.

Zaferler bu eserlerle kutlanır. Son 18 senede ülkemizi zirveye taşımanın mücadelesini verdik. Sakarya'dki tank palet fabrikasını diline dolayanlar bu ülkeyi 2002 oranında yüzde 70 oranında dışa bağımlı kılmıştı. Adete felç olmuş savunma sanayimizi ayağa kaldırdık. Dışa bağımlılığı yüzde 30'a düşürdük. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER