Oynatma Listesi
HABERLER

'Çürük elma' operasyonu! Hepsi tutuklandı...

Bir hafta önceki baskında suç unsuruna rastlanmayan gece kulübünden, bir hafta sonra 27 kaçak konsomatris çıktı. 3 köstebek, 8 erkete, 9 mekan sahibi tutuklandı.
İstanbul Aksaray’daki gece kulüplerine yönelik olarak önceki hafta başlatılan “erkete” ve “köstebek” operasyonlarında gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 22 şüpheli şahıstan 20'si tutuklandı.
Üçü tutuklu, 2'si adli kontrol, 6'sı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 11 köstebek polisin açığa alındığı operasyonda 8 erkete ile birlikte tutuklanan 9 mekan sahibinin köstebek polislerle erketeler aracılığıyla rüşvet çarkı kurulduğu tespit edildi.
Gözaltıların ardından 3 gün önce ikinci bir operasyonun düzenlendiği mekanlardan birisinde ise 10 gün önceki baskında köstebeklerin sızdırdığı bilgiyle mekandan kaçırılan 27 yabancı uyruklu konsomatris kadın yakalanıp gözaltına alındı.
Aylık 150-200 bin liralık bir rüşvetin döndüğü çarkın içerisinde bulunan bir polis memurunun erketenin birisine yazdığı 'Geliyorlar şekli düzeltin" mesajının ardından başka bir köstebek polisin ise baskın öncesinde telefonla aradığı bir mekan sahibine “Davetsiz misafirler var” diyerek operasyon sızdırdığı teknik takiple tespit edildi.
Vatandaşlardan ve kurum içerisinden gelen şikayetler sonrasında İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, geçtiğimiz hafta Fatih, Aksaray’daki 9 gece kulübüne operasyon düzenledi.
2-3 aylık bir teknik takibin ardından başlatılan operasyonda, uyuşturucudan kumara, sahte içkiden insan ticareti ve kaçak konsomatris çalıştırmaya kadar değişik suç alanlarında organize olan gece kulüplerinin, polis baskınlarından kurtulmak için köstebek destekli erkete ağı kurduğu ortaya çıkarıldı.
Soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen aralarında 9 eğlence mekanı sahibi ile 6 erkete ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli köstebek 5 polis ve toplanan rüşveti polislere dağıtan 2 kardeşin arasında bulunduğu 22 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Yine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olup teknik takip çalışmalarında isimleri belirlenen 6 polisinde ifadesinin alındığı soruşturma kapsamında, 14 Eylül’de girdiği Balancee isimli bir eğlence mekanına 3 gün önce ikinci bir baskın düzenleyen ekiplerin, erketeler vasıtasıyla alınan operasyon bilgisiyle ilk operasyonda kaçırılan 27 konsomatris kadın yakalanıp gözaltına alındı.
Mekanda kaçak olarak çalıştırıldıkları ve yine kaçak yollarla yurda sokuldukları belirlenen 27 yabancı uyruklu kadın ilk operasyonda yakalanan 23 yabancı uyruklu kaçak kadın gibi İl Göç İdaresine teslim edilirken, gizli bölmelerde yakalanma anları kamerayla polis tarafından kayıt altına alındı.
Polis baskınlarından kurtulmak için Aksaray'ın başı çeken 9 gece kulübü sahip ve yöneticileri tarafından kurulan “erkete şebekesinin” yapılan soruşturmaya göre kendilerine temin edilen araçlarla bölgede dolaşarak polis devriye ekiplerini ve karakolları takip ettikleri ve kendi takiplerinin yanısıra köstebek polislerden elde ettikleri bilgilerle baskınları gece kulüplerindeki yöneticilere ve mekan sahiplerine bildirdiği ve gelen bilgiyle mekanlardaki kumar, uyuşturucu ve sigara ile sahte içki gibi yasa dışı uygulamaların ortadan kaldırılıp, kaçak olarak çalıştırılan konsomatrislerin ise mekanı terk edip gizli bölmelerle ile otellere kaçırıldığı tespit edildi.
Tespitlerin ardından geçtiğimiz 14 Eylül gecesi harekete geçen organize polisi düzenlediği baskınlarda 23 kaçak konsomatrisle birlikte bir çok kumar, uyuşturucu ve sahte içki gibi suç unsurları ele geçirdiği baskınlardan önce, telefon baz sinyalinden İl Emniyet Müdürlüğü'nün yakınında olduğu tespit edilen bir erketeyi de yakalayıp gözaltına aldı.
GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER