Oynatma Listesi
HABERLER

Dehşet anları! Dev falez böyle çöktü

İspanya'nın tatil merkezi Kanarya Adaları'nda turistlerin şaşkın bakışları arasında yüzlerce metrelik falezlerden biri karavanların üstüne yıkıldı, çığlıklar yükseldi.

İspanya'nın Atlas Okyanusu'ndaki toprağı Kanarya Adaları'nda çekilen bir video kaydı, bütün dünyada şok etkisi yarattı.

Sosyal medyada hızla yayılan ve uluslararası medya tarafından da haberleştirilen görüntüler, La Gomera'dan.

Alman tatilciler tarafından kaydedilen olay, güpegündüz gerçekleşti. Yakınında park etmiş karavanların olduğu dev falez çığlıklar arasında çöktü.

Görüntülerde önce küçük parçaların düşmeye başladığı, ne olduğunu anlayamayan turistlerin şaşkın bakışları arasında dev duvarın yıkıldığı görüldü.

Argaga Plajı'nda tonlarca ağırlıktaki devasa kaya parçaları denize doğru düşerken, park halindeki karavanlar ve araçlar ise toz bulutu arasında kaldı.

Plajda eğlenen turistler hemen polisi aradı, olay yerine gelen polis ve kurtarma ekipleri operasyon başlattı.

Acil durum ilan eden İspanyol yetkililer, olayın yaşandığı Argaga plajını ise ikinci bir duyuruya kadar kapatma kararı verdi.

Birçok aracın enkaz altında kaldığı bildiriliyor, şimdiye kadar kayıp ihbarı yapılmadı. Ancak ekipler yine de enkaz altında kalan olup olmadığının belirlenmesi için köpekler kullanılıyor.

Uzmanlar falezden yeni parçaların kopabileceği uyarısı yapıyor, acil durum operasyonu gece boyunca sürerken helikopterler karavanlarıyla yolda kalmış turistleri tahliye etti.

Yetkililer önce küçük parçaların düşmesiyle falez altındaki insanların kaçmaya vakit bulmasının muhtemel bir faciayı önlediğini belirtiyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER