Oynatma Listesi
HABERLER

Diana'nın hiç görmediği gelinlerinden beklenmeyen hareket

İngiliz kraliyet ailesi söz konusu olduğunda akıllara ilk gelen isimlerin başında Prenses Diana geliyor. Gizemli ve tartışmalara konu olan ölümünün ardından 25 yıl geçmiş olmasına rağmen Diana, kraliyet içindeki davranışları ile hala kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Hiç görmediği iki gelininin yaptıkları da kraliyet ailesini yakından izleyenlerin gözünden kaçmadı.

Prenses Diana’nın ölümünün üzerinden 25 yıl geçmiş olmasına rağmen, İngiliz kraliyet ailesini takip eden herkesin Diana konusundaki merakı devam ediyor.  

Kraliyet ailesinin unutulmaz isimlerinden birisi olan Prenses Diana, hayattayken yaptığı şeylerle hala gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde Prenses Diana’nın düğünü sırasında yaşananlar yeniden haberlerde ilk sıralara çıktı.  

Düğününün üzerinden 41 yıl geçen Diana, törende ettiği evlilik yeminiyle de geleneklerin dışına çıkarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.  
 
Öte yandan İngiliz kraliyet ailesinden yakın zamanda ayrılarak yeni bir hayata başlayan Prens Harry ve Meghan Markle çifti de gündeme gelmeye devam ediyor. 2021 yılında yayınlanan bir röportaj sırasında Prens Harry, annesi Diana ve karısı Megan arasında yaptığı karşılaştırmalarla haber oldu. 

Meghan Markle'ın röportaj sırasında seçtiği giyim tarzı da birçok kişi tarafından eleştirdi. Kraliçe 2. Elizabeth’in Prens Harry ve karısı Meghan Markle’ı haziran ayı başındaki Plantin Jübile’sine davet etmesi taraflar arasındaki buzların eridiğine yorulmuştu.  

Daha sonra ortaya atılan iddialarda, taraflar arasındaki soğukluğun devam ettiği belirtilmiş ve Markle’ın giyim tarzı bir kez daha eleştirilere maruz kalmıştı. 

İngiliz kraliyet ailesinin düğünleri, birçok kişi tarafından görkemli ve heyecanlı olarak görülüyor. Prenses Diana’nın bu konuda bir ilki yaptığı ve kraliyet düğünlerindeki evlilik yemininde değişikliğe gittiği biliniyor.  

Diana, Prens Charles'ı, "sevmeye, el üstünde tutmaya ve itaat etmeye" söz vermek yerine sadece, "onu sevmeye ve el üstünde tutmaya" söz verdi.  

Prenses Diana, düğün yeminlerinden itaat kelimesini kaldırdı ancak ondan kısa bir süre sonra evlenenler Diana’nın izlediği yolu takip etmedi ve geleneksel yemini etti. 

Kraliyet ailesinin evlilik yemini, uzun yıllar geleneksel şekilde kullanılmış olsa da Diana’dan yıllar sonra Kate Middleton ve Meghan Markle, kayınvalidelerinin yolundan giderek yeminlerinde ‘itaat’ kelimesini kullanmadı.  

Prens William ve Prens Harry ile evlenen kadınların, hiç tanışma şansı bulamadıkları kayınvalidelerini onurlandırmak için yeminlerinden itaat kelimesini çıkardıkları biliniyor. 
 
Prenses Diana’nın düğün kayıtlarını tekrar izleyen İngiliz kraliyet ailesi takipçileri, Prensesin kocasına Charles Philip Arthur George demek yerine, "Philip Charles Arthur George" şeklinde hitap ettiğini fark etti. Prenses Diana’nın yaşadığı heyecan sebebiyle kocası Prens Charles'ın adını karıştırdığı düşünülüyor. 

Galler Prensi ve Prensesi'nin düğününden bazı detaylar diğerlerinden daha şaşırtıcı. Prenses Diana'nın düğün öncesinde ciddi şekilde kilo vermesinin ardından gelinliğinin değiştirilmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.  

Diana’nın ciddi kilo kaybı yaşamasının arkasında, ‘Bulimia’ olarak bilinen yeme bozukluğu olduğu, yaşadığı stres ile birlikte bu hastalığı ciddi şekilde hissetmeye başladığı biliniyor. 

Prenses Diana'nın gelinliğini tasarlayan Elizabeth Emmanuel ise gelinlerin düğünlerinden önce kilo vermelerinin normal bir durum olduğunu söyledi.  

Emmanuel, "Çoğu gelin kilo verir. Prenses Diana kilo kaybetmeye başladığında bu sebeple endişeli değildik. Ama o zaman yeme bozukluğu olduğu toplum tarafından bilinen bir durum değildi” dedi. 

Öte yandan Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin kraliyet haklarından vazgeçerek yeni bir hayata başlamasının ardından, Prenses Diana hayranı olan birçok kişi, Diana’nın gelinlerine soğuk yaklaşıyor. 

2021 yılında yayınlanan bir röportaj sırasında Prens Harry, “En büyük korkum tarihin tekrar etmesi ve annemin yaşadıklarına benzer şeyleri karımın da yaşamasıydı.  

Şu an görüyorum ki tarih tekrar ediyor. Hatta şu an yaşananlar daha fazlası bile olabilir” dedi ve karısı Meghan Markle hakkında yapılan eleştirilerden zaman zaman endişelendiğini belirtti. 
 
Geçmişte Prenses Diana'ya yakın olan birçok kişi, kraliyet ailesinde yaşanan çatlağın ardından Harry ve Meghan çiftinin karşısında cephe aldı. Bu konuda en son konuşanlar Elizabeth Emanuel ve David Emanuel çifti oldu.  

David Emanuel, Meghan hakkında sorulan soruya, “Sanırım Amerikalı kadını kast ediyorsun. Şu an adını bile anmak istemiyorum” şeklinde cevap verdi ve Meghan Markle elbise seçimlerini eleştirdi.  

Emanuel, Markle’nin Kraliçe Elizabeth onuruna düzenlenen etkinliklerde giydiği elbise hakkında, “Buna yorum yapmak zorundayım. Tören için tercih ettiği elbise ile hemşire üniforması giymiş gibi görünüyordu" dedi. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER