01:00Eskişehir'de ters yöne giren sürücü genç kadını ezdi! Feci kaza anbean güvenlik kamerasındaDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand ile Ankara’da bir araya geldi.
Görüşmenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları:
Gerek liderler arası gerekse bizim düzeyimizde, özellikle enerji konusunda iki ülke arasındaki potansiyeli sürekli görmekteyiz. Bugün kendisiyle savunma sanayi alanındaki ortaklığımızı da ele aldık. Bu alandaki iş birliğimizin üst seviyelere çıkarılması yönündeki güçlü irademizi bir kez daha ortaya koyduk.
Suni engel ve kısıtlamalara mahal vermeksizin ortak projeler geliştirmemiz gerekmektedir. Buna ilaveten, yakın çevremizde önemli krizlerin yaşandığı bir dönemde Avrupa-Atlantik coğrafyasının güvenliğine yönelik katkılarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha teyit ettik.
Bu noktada, AB üyesi olmayan müttefiklerin, AB’nin savunma ve güvenlik alanındaki girişimlerine dâhil edilmeleri gerekmektedir. AB’nin yürüttüğü bu girişimlerin NATO ile tekrara düşmeyen, NATO’nun faaliyetlerini tamamlayıcı mahiyette ve tüm müttefiklerin katkısına açık bir anlayışla yürütülmesi elzemdir.
"İRAN'DAKİ SAVAŞ CİDDİ RİSKLER BARINDIRIYOR"
Bugün bölgesel konularda masaya yatırdığımız ilk ve en sıcak başlık şüphesiz İran’daki gelişmeler oldu. Körfez’de süren tırmanma bağlamında ortak endişelerimiz de artmaktadır. Bildiğiniz gibi savaş her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Devam eden savaş, bölgesel güvenlik bakımından ciddi riskleri de beraberinde getirmektedir. Ayrıca durdurulamadığı takdirde, bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerde ve uluslararası düzende kalıcı hasarlara yol açma potansiyeline sahiptir.
Türkiye olarak krizin yayılmasını önlemek ve taraflar arasında ortak bir zemin oluşturmak için en başından bu yana yoğun bir diplomatik çaba yürütmekteyiz. Barışın tesisi için diyalog kanallarının açık tutulmasının ve tüm tarafların endişelerinin bir müzakere çerçevesi içinde ele alınmasının elzem olduğuna inanmaktayız.
Bölgemizde yaşanan savaşın, Rusya ile Ukrayna arasında barışın tesisine yönelik gayretleri sekteye uğratmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sorunu sonlandırmaya yönelik diplomatik çabaların, uluslararası hukukun ve BM Şartı’nın temel ilkeleriyle uyumlu, kalıcı ve adil bir barışla bir an önce neticelenmesini umuyoruz.
"LAVROV'LA GÖRÜŞMEM OLDU"
Müzakerelerin bir sonraki turunun en kısa sürede gerçekleşmesi için ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha burada ifade ediyorum. Nitekim buraya gelmeden önce, Sayın meslektaşımla buluşmadan önce bugün öğleden sonra Sayın Lavrov’la bir telefon görüşmem oldu. Burada da yürüyen müzakerelerle ilgili ve Türkiye’nin muhtemel katkılarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk.
Değerli meslektaşımla bugün ayrıca Filistin ve Lübnan konularını da ele aldık. Bölgemizde süregelen savaş karşısında bir gerçeği unutmamalıyız: Gündem ne kadar değişirse değişsin, Gazze’de yaşanan trajedi değişmiyor.
"İSRAİL'İN PROVOKASYONLARINA KARŞI HERKES TEK SES OLMALIDIR"
Netanyahu hükümetinin Gazzelileri daha da ağır şartlara mahkûm eden ateşkes ihlallerine göz yumulmamalıdır. Aynı zamanda Mescid-i Aksa’da ibadetin engellenmesi de kabul edilemez bir adımdır. Bu provokasyon karşısında herkes tek ses olmalıdır.
İsrail’in Batı Şeria’da dayatmaya çalıştığı oldubittiler, iki devletli çözümü ciddi biçimde tehdit etmektedir. İsrail’in yeni krizleri fırsat bilerek Filistin’de adil ve kalıcı çözüm çabalarını sekteye uğratmasına kesinlikle ama kesinlikle imkân tanınmamalıdır.
Bugün ihtiyaç duyulan yaklaşım bellidir: Uluslararası toplum, iki devletli çözüm vizyonu etrafında çok daha güçlü bir dayanışma sergilemelidir.
İsrail’in yıkıcı gündemi bununla da sınırlı kalmamakta, tüm bölgeye yayılmaktadır. Lübnan, yeni bir savaşın sahası hâline getirilmemelidir. Son olarak İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı kara harekâtı, sivil nüfus için şimdiden ağır sonuçlar doğurmaktadır. İsrail’in bu adımının işgale dönüşmesine izin verilmemelidir.
00:27Okan Buruk konuştu: Sırada 5. şampiyonluk var
02:13Galatasaray üst üste 4. şampiyonluğunu kutluyor! Yunus Akgün ve Torreira'dan Icardi'ye: Gitme
00:40Yozgat'ta feci kaza! Öğrenci servisi devrildi: 3 ölü
00:24Sürüye böyle saldırdı! Etrafını saran çoban köpekleri...
02:24Beyoğlu'nda iş insanına büyük şok: Böyle bir davranış beni derinden üzdü
00:43Trabzon'daki vahşete ağırlaştırılmış müebbet: Bu ceza az oldu
00:21Şiddetli fırtınada havada adeta uçtu! Hindistan'da 111 kişi öldü, yardım çağrısı yapıldı
00:19Galatasaray üst üste 4. şampiyonluğunu kutluyor!
06:4125 yıllık vahşet çözüldü! Hande Çinkitaş’ın müebbet alan babası ilk kez konuştu: Kurban ediliyorum
01:18Yeni vergi artışı olacak mı? Bakan Şimşek'ten iddialara net cevap
02:584 yıldır bitmeyen şantaj! Hep aynı saatte: ‘Cenaze aracı bile gönderdiler’
00:12Galata Köprüsü’nde skandal görüntü! Turistleri dolandırıp hakaret eden şahıslar gözaltına alındı
01:40Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk dünyasına 'teknoloji' çağrısı: İş birliğimiz artmalı
02:01İstanbul'da parkta 16 yaşındaki çocuk akranları tarafından katledildi: Ölümcül yerlerine 17 bıçak
01:46Başkan Zeynep Güneş Akgün'ün kıyafetini hedef almıştı! Tepki çeken paylaşımın cezası belli oldu
03:07Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Gerçekleşmemiş doğa olayları görülecek
01:48Kripto Saray! Tepebaşı Belediyesine yönelik operasyonunda şok görüntü: Tarlanın ortasında ev, gizli oda...
00:35Aksiyonun ortasında bir gülüş! Arka Sokaklar’da neşe var
00:25Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü
01:4840 yıllık öğretmene büyük sürpriz! Sınıf listesindeki ismi gördü: İçimde çok değişik bir duygu oluştu
02:07İstanbul’da korkunç gece! Kadın doktor, avukat sevgilisinin evinde terastan düştü; entübe edildi
01:41Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkistan'da
01:41Kontolsüz yıkımda dehşet! Görüntüler ortaya çıktı
00:10Türkiye'de tarihe geçecek olay: 26 günde müebbet
02:09Emekli polis, iş insanının yakın koruması olarak çalışıyordu hayatı 10 dakikada kabusa döndü: ‘Ruhen öldüm, sadece nefes alıyorum’
01:50Bir şehri ağlatan arkadaşlık, dramatik son: İkisi de aynı anda kırmızı alandaydı
01:00Yer: Bursa! Dakikalar içinde her yer beyaza büründü
00:57Çin'de kapalı kapılar ardından İran satrancı! Trump-Xi zirvesinin perde arkasında ABD'ye şok: 'En başından beri olmamalıydı'
02:31Tepebaşı Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonunda çarpıcı 'Kripto' detayı! Özel kalem müdürünün bahçesinde gizli oda bulundu