Oynatma Listesi
HABERLER

Dünya şokta! 4 bin kişi...

Binlerce turist ve yerli halk sahile ve teknelere sığındı, kurtarma için denizden operasyon düzenlenmesi bekleniyor. Uluslararası haber ajansları, alev denizinden tüyler ürpertici kareler servis ediyor.

2019'un son gününde dünyanın gözü alev denizine çevrildi, binlerce turist ve yerel halkın sahile ve teknelere sığındığı bildiriliyor. Avustralya'da haftalardır söndürülemeyen orman yangınları, ada ülkesi sakinlerine geceden bu yana dehşeti yaşatıyor.

Victoria eyaletine bağlı sahil kasabası Mallacoota'da zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan alevler nedeniyle binlerce kişi sığınmak için deniz kenarlarına kaçtı.

BBC'nin haberine göre, yangının yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla aralarında turistlerin de bulunduğu 4 bin insan sahil, rıhtım ve teknelere sığındı.

Monaro ilçesi yakınlarında alevlerden kaçan kanguru sürüsü ise, cehennemin boyutunu gösterdi. Çaresiz onlarca hayvan, dumanların içinde ilerliyor.

Victoria eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, mahsur kalanları denizden tahliye etme planları olduğunu ve yangınlara bağlı olarak kara yoluyla erişim sağlanamayan kişilere deniz yoluyla ulaşılabileceğini belirtti.

Bölgede dört kişiden haber alınamadığını bildiren Andrews, "Nerede olduklarını doğrulayamıyoruz" dedi.

Artan sıcaklık, rüzgar ve yıldırımların etkisiyle Victoria ile Yeni Güney Galler eyaletlerindeki yangınlar büyümüş durumda.

Yeni Güney Galler eyaletinin Corbargo kasabasında ise iki kişinin daha cesedine ulaşıldı. Ülkeyi kavuran yangınlarda ölenlerin sayısı 12'ye çıktı.

Resmi açıklamaya göre, yalnızca Yeni Güney Galler'de halihazırda 120 yangın sürüyor, bunlardan 68'i kontrol altına alınamadı.

Yaşamını yitirenlerden üçü gönüllü itfaiyeci. Yangın söndürme çalışmalarının havadan görüntüsü, gündüz saat 11.59'da çekilmiş.

Yeni Güney Galler'deki yangınlar nedeniyle yaklaşık 5 milyon hektarlık alan kül oldu, 1000'den fazla ev haritadan silindi.

Türkiye'nin batı komşusu Yunanistan'da benzer sahneler yaşanmış ve en az 83 kişi yaşamını yitirmişti. Evleri, arabaları yutan alevlerden kaçmak isteyenlerden bazıları sahilde toplanmış ve dumandan boğularak hayatını kaybetmişti.

Deniz kıyısındaki Mati köyünde bir villanın bahçesinde 26 kişinin cesetleri bulunmuş, kurbanların çoğunun evlerinde ya da araçlarında mahsur kalarak öldüğü açıklanmıştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER