Oynatma Listesi
HABERLER

El freni çekilmeyen minibüs 200 metre aşağıya kayıp, park halindeki 2 araca çarptı

Sivas'ta sahibinin el frenini çekmeden park ettiği panelvan minibüs, yokuş aşağı yaklaşık 200 metre hareket ederek, 2 araç ve bir trafik levhasına zarar verdi. O anlar kameraya yansıdı.

Olay sabah saat 08.30 sıralarında kent merkezindeki Altuntabak Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde yaşandı. Dün akşam köyünden evinin bulunduğu mahalleye 58 UD 621 plakalı panelvan minibüsü ile gelen Mehmet Köse(60), aracının tekerlerini kaldırıma dayadıktan sonra soğuk havada donmasın diye el frenini çekmedi. Sabah saatlerinde yokuş aşağı hareket eden araç, ana caddeyi geçtikten sonra Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'ne indi. Önce solundaki dur levhası ve dükkanın duvarına çarpan minibüs, daha sonra 50 metre daha aşağıya inerek Lokman Keleş'in sahip olduğu 58 DS 425 plakalı otomobil ile Kenan Şahin'e ait 58 ABT 220 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpma etkisi ile her 3 araçta da hasar meydana geldi. Sabah saatlerinde sokaktan gelen gürültüyü duyup aşağı inen araç sahipleri, kazayı görünce polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri minibüsün plakasından sahibine ulaştı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası minibüs bulunduğu yerden kaldırıldı. Olay anı çevredeki bir binanın güvenlik kamerasına yansıdı.
'POLİSLER HABER VERDİ'
Kazayı polislerin kendisini araması üzerine öğrendiğini belirten ve şaşkınlık yaşayan minibüs sahibi Mehmet Köse, "Akşam yoldan geldim. Evimin önündeki kaldırıma aracın tekerini dayayıp viteste bıraktım. El frenini soğuk diye çekmedim. Polislerden aracın kazaya karıştığını öğrendim. Yukarıdan aşağı doğru inmiş. Haberim olmadı. Ben aracımı evin önünde sanıyordum" dedi.
Aracı hasar gören Lokman Keleş ise, "Sabah bir gürültü duyduk. Aşağıya indiğimizde minibüsün araçlarımıza çarptığını fark ettik. Önce sürücüsünü bulmaya çalıştık. Sonra da polise haber verdik. İki araca zarar vermiş" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER