Oynatma Listesi
HABERLER

Ermenistan'dan ateşkese rağmen füze saldırısı!

Gelen son dakika haberine göre, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ çatışmalarında ateşkes sağlanmıştı ancak Ermenistan tarafı peş peşe ateşkes ihlali yapıyor. Ermenistan ordusu, gece saatlerinde Gence'ye füze saldırısı düzenledi. Saldırıda ölü sayısının 7'ye yükseldiği açıklanırken, çok sayıda kişi yaralandı. Enkaz altındaki sivilleri kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ermenistan ateşkes ihlalleri yapmayı sürdürüyor. Azerbaycan ile yaptığı ateşkesi bir kez daha ihlal eden Ermenistan ordusu, gece saatlerinde Gence'ye füze saldırısı düzenledi.

Saldırılarda ilk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Ancak yapılan yeni açıklamada ölü sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi. Olay yerinden gelen ilk görüntüler yıkımı gözler önüne serdi.

Gelen ilk bilgilere göre füze saldırılarına hedef olan sivil yerleşim yerlerinde enkaz çalışmaları devam ediyor. Yaralı ve ölü sayısının artacağından endişe ediliyor.

CNN TÜRK'e Azerbaycan'dan bağlanan gazeteci Farid Shahbazlı, olay yerinde çok daha fazla yaralı olabileceğini iddia ederek 'İnsanlara uyudukları saatte saldırdılar' ifadelerini kullandı.

Saldırıda eşini kaybeden Rahib Halilov,”İki oğlum var ikisi de cephede savaşıyor. Biri Murov’da, diğeri ise Gedebey’de. Gece füze nasıl geldiyse beni aynadan dışarı fırlattı. Onun için sağ kaldım. Gece saat ikiydi patlamanın şiddetiyle beni camdan dışarı fırlattı.

Eniştem ağır yaralandı, eşim ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Eşimi enkazdan güçlükle çıkardılar. Şarapnel başına isabet etmişti” diye konuştu.

Bölgede sadece sivillerin yaşadığı belirten Halilov, ”Bazı komşularımızda hayatını kaybetti. Bazıları ise hala enkaz altında. Kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER