00:15Evin tek çocuğuydu, baba katili oldu: Davranışlarından psikolojim bozulduKayseri'de boşanma aşamasındaki eşini öldürmek için oturduğu eve giden ve binada karşılaştığı apartman görevlisinin eşi Melek Gül’ü (36) öldüren emekli başçavuş İlhan Şahan’ın müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Sanık savunmasında, “Olay sırasında ‘yapma ağabey’ dediğini hatırlıyorum. Kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum. Şalterleri kamerada gözükmesin diyerek zaman kazanmak amacıyla indirdim. Jandarmaya gidip birini yaraladığımı söyledim. Böyle olduğu için çok üzgünüm.” dedi.
Olay, geçen yıl 8 Aralık’ta saat 10.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Köşk Mahallesi Eser Sokak'taki 14 katlı binada meydana geldi. Emekli başçavuş İlhan Şahan, ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki eşi emekli hemşire Yasemin Şahan’ı öldürmek için oturduğu eve gitti. Binaya girdiğinde karşılaştığı apartman görevlisinin eşi Melek Gül ile tartışmaya başladı. Gül’ü yanındaki bıçakla ağır yaralayan İlhan Şahan, daha sonra eşinin yaşadığı daireye çıktı. Baltayla kapıyı kırmaya çalışan İlhan Şahan, kapının açılmaması üzerine olay yerinden kaçtı.
İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan 2 çocuk annesi Melek Gül, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Kaçan İlhan Şahan ise jandarma ekiplerine teslim oldu. Emniyet Müdürlüğüne getirilerek gözaltına alınan İlhan Şahan, işlemlerin ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Öldürülen Melek Gül ise memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.
EŞİNİ, GİTTİĞİ HER YERDE RAHATSIZ ETTİ
Yasemin Şahan’ın geçen yıl haziran ayında, yaşadıkları kavga sonucunda kadın sığınma evine gittiği, eşinden şikayetçi olduğu belirtildi. Daha sonrasında küçük oğlunu da yanına alan Yasemin Şahan’ın birkaç gün sonra eşinden uzaklaşmak için Kıbrıs’a taşındığı belirtildi. İlhan Şahan’ın bu süre içinde de Yasemin Şahan’a telefondan tehdit mesajları attığı ortaya çıktı. Eşinin adresini bulup Kıbrıs’a giden İlhan Şahan’ın, şikayet sonucu 4 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi. Geçen yıl haziran ayında yeniden Kayseri’ye taşınan Yasemin Şahan, ağustos ayında kocasının yeniden kapısına gelmesi üzerine 6 aylık uzaklaştırma kararı aldırttığı, bu süre içinde İlhan Şahan’ın kayınvalidesinin kafasını çekiçle yaralayıp darbettiği ve 2 ay tutuklu kaldığı belirtildi. İlhan Şahan'ın 4 ay önce de binaya girdiği de güvenlik kameralarına yansırken, eşine attığı tehdit içeren ses kayıtları da ortaya çıktı.
İDDİANAME HAZIRLANDI
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs etme’ suçlarından müebbet hapis cezası istendi.
DAVA BAŞLADI
Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık İlhan Şahan ile ölen Gül’ün şikayetçi eşi E.G. ve ablası ile sanık Şahan’ın boşanma aşamasında olduğu eşi Yasemin Şahan ve oğlu hazır bulundu. Davaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da müdahil oldu.
Olay anında ne yaptığını bilmediğini öne süren sanık İlhan Şahan, “Olay sırasında ‘yapma ağabey’ dediğini hatırlıyorum. Yaralandığını düşündüm. Kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum. Şalterleri kamerada gözükmesin diyerek zaman kazanmak amacıyla indirdim. İyice halsizleşmiştim. Balta da çantanın içindeydi. Jandarmaya gidip birini yaraladığımı söyledim. Böyle olduğu için çok üzgünüm. Yatak odasına gidip ölmeyi bekleyecektim. Hedefim buydu” diye konuştu.
ÖLEN GÜL’ÜN EŞİNDEN SANIĞA TEPKİ
Sanık Şahan savunma yaparken, ölen Melek Gül’ün şikayetçi eşi E.G., sanığa tepki gösterdi. Sanığın gerçekleri anlatmadığını söyleyen E.G., “Doğruları konuş lan” diye çıkıştı. Mahkeme başkanının uyarılarına rağmen tepkisine devam eden E.G., salondan çıkarıldı. E.G., duruşma salonundan çıkarılırken bu kez de, “Efendim zoruma gidiyor. Doğruları söylemiyor” diye tepki gösterdi.
‘OĞLUMU ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ’
Sanık Şahan’ın öldürmek istediği eşi Yasemin Şahan ise 27 yıllık evli olduklarını anlatarak, “Başından beri problemliydi. 27 yıl kendisini çektim. Sonra meslekten ihraç edildi. Bu süreçte ben çalıştım. Boşluğa düştü. Kıskanırdı. Hep bana çatardı. Beni telefonumdan takip ediyordu. Sığınma evine gittim. Bu sırada da evdeki oğlumu öldürmekle tehdit etti. 2 ay uzaklaştırma kararı vardı. Sürekli tehdit ediyordu. O kadar bıkmıştım ki; ‘beni öldür’ diye yalvarıyordum” ifadelerini kullandı.
‘KADES UYGULAMASINA BASTIM’
Kapıyı tekmelediğini de söyleyen Yasemin Şahan, “8 kez emniyete şikayet ettim. Şalteri indirip öyle gelirdi. Elektrikler gidince hemen binanın elektriğini kontrol ettim ve geldiğini anladım. Çok hızlı hareket etti. Direk baltayla kapıya geldi. Beni öldürmeye gelmişti. Kapıdaki darbeler hep kilit noktasına doğruydu. KADES uygulamasına bastım. Söylediklerinin hepsi yalan. Sonuna kadar şikayetçiyim. Kıbrıs’ta da beni öldürmeye çalıştı. Orada polisleri çağırdım ve bu yüzden hapis yattı” dedi.
ÖLEN GÜL’ÜN EŞİ YENİDEN SALONA ALINDI
Olayda hayatını kaybeden Melek Gül’ün sanığa tepki gösterdiği için dışarı çıkarılan eşi E.G., mahkeme başkanının talimatı ile yeniden duruşma salonuna alınarak dinlendi. Şikayetçi olduğunu söyleyen E.G., “Olaydan 1 gün önce İzmir’de olduğunu ve binaya geleceğini söyledi. Olay günü eşime ulaşamadım. Arkadaşımı aradım eve bakmasını istedim. O da zile basmış kapıyı açan olmamış. Ardından da beni sanığın teslim olduğu karakoldan aradılar. Bıçaklama olayı olduğunu belirttiler. ‘Haberim yok’ dedim. Meğer, erkek görünümlü bu kişi eşimi bıçaklamış. Yatak odasında eşimin cansız bedenini buldum. Bıçakladıktan sonra da lavaboda ellerini yıkamış” dedi.
AKIL SAĞLIĞI RAPORU İSTENDİ
5 tanığın dinlendiği duruşmada, mahkeme heyeti sanık hakkında beklenen akıl sağlığı raporunun akıbetinin beklenmesine ve dosyadaki bazı eksikliklerinin giderilmesine karar verdi. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı erteledi.
00:34Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu
02:48Özkan Yalım'dan yeni talep! Ek ifade verecek
00:44Metro istasyonlarını ve caddeleri su bastı! Özbekistan'ın başkenti felç oldu
01:17Dilara 24 yaşındaydı! Komşu katiline ibretlik ceza
01:27Burdur’da film sahnesini aratmayan anlar! Çalınan taksinin peşinden koşup aracını geri aldı
00:36İstanbul'da metroda darp: 2 taraftar gözaltında
01:022 yıl önce batan geminin nükleer sırrı ortaya çıktı! Rus gemisinde şüpheli rota
15:17Galatasaray'da 3 isimle yollar ayrılıyor! 'Astronomik teklifler gelebilir'
02:18Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçiye finansman müjdesi: 24 ay geri ödemesiz, 7 yıla kadar vadeli destek
00:27Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal AK Parti Genel Merkezi'nde
00:492 ay boyunca tuvalette saklandı! Konya'da inanılmaz olay
04:11Ölüm serumu! Son kurban Gamze oldu: Burada çok vakalar var
01:40Kan donduran görüntüler İzmir'den! Taksiyici boğazından bıçaklayıp, gasp etmeye çalıştı
00:40Üsküdar’da "maganda" dehşeti! Aracın önünü kesti, camı yumruklayıp "Karakola gel" diye bağırdı
01:15İstanbul'da İETT otobüsünde yangın
00:45Kilitli otomobilde mahsur kalan 1,5 yaşındaki bebeğe itfaiye yetişti! Annenin gözyaşları kamerada
00:25Şırnak’ta yol çalışması faciayla bitti! Hafif ticari aracın çarptığı işçi arkadaşlarının gözleri önünde hayatını kaybetti
02:42Ev almak için yönlendirildiği finansman şirketinde 2 milyon liralık şok! 'Böyle bir şeyle karşılaşınca, kaynar sular tepemden döküldü'
00:4333 ilde FETÖ operasyonu: 69 şüpheli yakalandı, 43’ü tutuklandı
02:01Ölüm gemisinden getirildiler! 3 Türk vatandaşı için 42 günlük karantina nasıl işleyecek?
00:40İş kadını Derya Üzüm hayatını kaybetti! Kaza anı kamerada...
01:12'Şekerine iyi gelir' diye pişirip yedi! Sinsi Zehir: Öldüm, dirildim.
01:24Üniversiteye rüşvet operasyonu! 4’ü doktor 18 gözaltı
03:19Hırsızlık ihbarına giden polis garaj kapısı açıldığında şaşkına döndü
01:06Macron Afrika'da sahneye çıkıp katılımcılara bağırdı! 'Kendini sömürgeci gibi davranmaktan alıkoyamıyor'
00:24Fren sesi sokağı inletti! Facianın eşiğinden dönüldü
01:17Beyoğlu’nda pes dedirten hırsızlık! Vitrin mankenini soyup kıyafetleri üstüne giydi, aylar sonra hırka için geri geldi
02:35Bursa'daki esir hayatından Almanya'ya! İşte Nazar'ın yeni hayatı
00:30ABD'de silahlı saldırı! Ağır yaralılar var: '60 elden fazla ateş etti'