Oynatma Listesi
HABERLER

Fuat Oktay: "Son aylarda ülkemize yurt dışından 15 milyar doların üzerinde portföy girişi gerçekleşti"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son aylarda Türkiye'ye yurt dışından 15 milyar doların üzerinde portföy girişi gerçekleştiğini belirterek, "Ekonomi ve yatırımları doğrudan ilgilendiren bir hukuk reformu gündemimizde. Türkiye'ye güvenen yatırımcılar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanmaya devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov, Ankara'da bir otelde düzenlenen 'Türkiye- Azerbaycan İş Forumu'nun Genel Oturumu'nda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Azerbaycan iş dünyası ile Türk iş hayatının mensuplarını bir araya getiren toplantının ilişkileri daha da güçlendirecek bir adım olduğuna inandığını belirtti.

Türkiye ile Azerbaycan'ın birbirinin sadece kanıyla canıyla gardaşı değil, en önemli siyasi ortağı, önde gelen ticari partneri ve yatırımcısı olduğunu kaydeden Oktay, "Hedefimiz, salgın sebebiyle yavaş seyreden küresel ekonomik büyüme karşısında iş insanlarımıza, sizlere yeni alternatifler bulmak, zayıf ve kırılgan büyüme eğilimlerini siz kıymetli kardeşlerimizle yapılacak projeler ile aşmaktır. Azerbaycan ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi en üst düzeye çıkaracağına inanıyorum" diye konuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle oldukça zorlu geçen bir yılı geride bıraktıklarını kaydeden Oktay, "Ne yazık ki salgın geçecek derken mutasyonlarla devam ettiğini gösteriyor. Biz de bu mücadele ile sonuna kadar en disiplinli şekilde, kararlı ve disiplinli şekilde sürdürürken diğer taraftan da hem sanayimizin çarklarını döndürme hem de ticaretimizi geliştirme noktasında kararlıyız. Dönüşen küresel konjonktürden Türkiye olarak biz de etkilendik. Fakat bizi emsallerimizden ve gelişmiş ülkelerden ayıran çok önemli avantajlarımız var" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER