Oynatma Listesi
HABERLER

Gökten felaket yağdı

Giresun’a 1 aylık yağışın bir buçuk katı 1 günde düştü. Nehre dönen Dereli ilçesinde araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi. 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü. 157 kişi kurtarılırken, 6 ölü 10 kayıp var

Giresun’da önceki sabah başlayan, öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış felakete neden oldu. Dereli ilçesi sağanak yağış nedeniyle adeta nehre döndü. İlçede park halindeki araçlar,

sel sularına kapılarak sürüklendi. Aksu Deresi’nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı. Doğankent’e arama kurtarma çalışmalarına giden, içerisinde beş jandarmanın bulunduğu jandarma aracı, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde, 5 metrelik bir menfezin çökmesi sonucu suya gömüldü. Burada bir ekskavatör operatörü de kayboldu. Hurda yığınına dönen araç dün sabah saatlerinde iş makinesiyle çıkarıldı. İki jandarmanın da cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, altı kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Arama çalışmalarına AFAD, AKUT ve UMKE ekiplerinin yanı sıra özel dalgıç timleri de eşlik ediyor.

157 kişi kurtarıldı

Bakan Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Meteorolojinin verdiği bilgilere göre yağmurun 137 kilogram yoğunluğa kadar ulaştığına dikkati çeken Soylu, yağış sonrasında Dereli ilçe merkezinde suyun 2 metrenin üzerine kadar çıktığını belirtti. Soylu, “Dükkanların birçoğu yarısına kadar, birçoğu da tavana yakın yerine kadar toprak ve taş dolu. Depremde gördüm fakat bu başka bir şey. Dereli’de kullabılabilir durumda tek bir dükkan kalmamış. Devletimiz bütün gücüyle beraber inşallah hem buradaki yaraları saracaktır hem vatandaşımızın yanında olacaktır. Giresun Valiliği’ne acil ödenek olarak 9 milyon lira gönderdik” diye konuştu. AFAD’dan yapılan açıklamada 988 kişilik ekip ve 288 araç ile 157 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Kapanan 118 köy yolundan 35’inin ulaşıma açıldığı ifade edilen açıklamada, elektrikleri kesilen 70 köy ve 8 mahalleden 49 köy ile 4 mahalleye enerji verilmeye başlandığı kaydedildi.

Bakan Murat Kurum da Doğankent’te 4 yıkık 200 az hasarlı, Dereli’de 3 yıkık 152 az hasarlı, Yağlıdere’de 10 yıkık 9 az hasarlı olmak üzere toplam 17 yıkık 361 az hasarlı bina tespit edildiğini kaydetti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER