01:17Konya yolunda zincirleme facia! 1 ölü, 2 yaralıCumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Aziz İhsan Aktaş hakkında bulunacakları suç duyurusu öncesinde Sarıyer'de bulunan eski CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı. Gürsel Tekin, "Bugün, ülkemizin kurucusu, partimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 87 yıl önce hayatını kaybettiği günün yıl dönümüdür. Ama her ne kadar bedenini kaybetmiş olsa da, eserlerini Türkiye coğrafyasında yaşatabilmesini bilmiş. Bugün geldiğimizde gerek sokaklarda, gerek yollarda adeta yağmur yağmamasına rağmen insanlarımızın gözyaşları sanki bir yağmur gibi. Bugün bizlere 'baba ocağı' olarak emanet etmiş olduğu bu partinin birer neferleriyiz. Umut ederim ki kendisinin bize bırakmış olduğu bu eserleri, gerek Cumhuriyetin değerleri, gerekse Cumhuriyet Halk Partisi'ni muhafaza etmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bugün çok farklı siyasi partilere mensup olan insanların tamamı Atatürk için gözyaşı döküyorsa, bunun sebebine hepimizin bakması lazım. Çokça anlatılacak hikayeler var. Çokça anlatılacak sorunlar, meseleler ve yaratmış olduğu devrimler var. Ama en önemlisi, hepimize dürüstlüğü öğretmiştir. Kamu malını namusu gibi koruyan bir liderden bahsediyoruz. Atatürk'ün de kardeşi, evlatlığı, teyzesi, çocukları vardı. Onlara çok şey bırakabilirdi. Hatta kendi birikimiyle ortak olduğu bir bankanın hisselerini de bu ülkenin çocuklarının okuması için vakfetti. 'Bunun yönetim kurulunda da Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri otursun' dedi. Çünkü bize bırakmış olduğu iki eser var. 'Size iki eser bırakıyorum. Biri Cumhuriyet, biri Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.
'CUMHURİYET HALK PARTİSİ BABA OCAĞI CÜMLESİ BİZE AİTTİR'
Gürsel Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi baba ocağı cümlesi bize aittir. İstanbul İl Başkanı olduğum günden itibaren bizim açmış olduğumuz bir kampanya vardı. O kampanyada minibüsler dahil olmak üzere daha rahat üyelikler oluşsun, gelin 'Baba Ocağı'na dahil olun. Evet, bugün aynı çağrıyı yapmak istiyorum. Gelin, hepinizin baba ocağı olalım ve tertemiz ocağa siz de gelin katkı sunun, üye olun" ifadelerini kullandı.
'ÇÜNKÜ CUMHURİYET HALK PARTİSİ TERTEMİZDİR'
Gürsel Tekin, “Son dönemlerde maalesef üzülerek söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğini hedef alan çeşitli tartışmalarla karşı karşıyayız. Adeta Türkiye'nin gerçek gündemi unutulmuş. Bir tarafta derin yoksulluk, işsizlik, sefalet, uyuşturucu bağımlılığı, sokaklardaki 16-17 yaşındaki çocukların çeteleşmesi gibi aklınıza gelebilecek her türlü olumsuzluklarla karşı karşıyayken Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğinin hedefte olmasının çeşitli nedenleri var. Bu nedenlerden bir tanesi de işte son günlerde çeşitli televizyonlarda, gazetelerde okumuş olduğumuz 'Aziz İhsan Aktaş' örgütü mensubu şahıs, geçen hafta bir televizyon programında gerek partimizin adını, gerekse partimizin yöneticilerinin isimlerini zikrederek çok olumsuz cümleler kullanmıştır. Halbuki bekledik. Aslında aynı gün bu eylemi, bu işlemi yapmak istemiştik ama isterdim ki partimin Genel Merkez yöneticileri yapsın. Olmayınca doğal olarak da bu görev bize düştü. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Bu şahıs ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi tertemizdir. Hiç kimsenin gücü Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğini kirletemez. Buna asla izin vermeyeceğiz. Ne bugün, ne de yarın. Benzer olaylar yarın da yaşansa, yarın da bugün yapmış olduğumuz eylemin aynısını yapacağımızı size ilan etmek istiyorum. Bir televizyon programında partimizin çok önemli makam ve mevkilerinde olan iki arkadaşımızın ismini zikrederek rüşvet verdiğini itiraf etmişti. Biz o çerçevede bu şahısla ilgili bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
'BABA OCAĞINI MUHAFAZA ETMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARF EDİYORUZ'
Gürsel Tekin, “Biz bugüne kadar hiç bu yargının ne olup olmadığının peşinde değiliz. Bütün kamuoyunun bilmesi gereken bizim bir tek görevimiz var. Bu baba ocağını muhafaza etmek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Yani her türlü yalana, hakarete, iftiraya rağmen, ölümüne biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bırakmış olduğu bu eseri tertemiz şekilde muhafaza etmek için buradayız. Yarın görevimiz bittiği zaman da biz, "Görevimiz bitti" demeyeceğiz. Başka bir işlerimiz olacak. Daha önce de ilan etmiştim. Türkiye'nin acil temiz ellere ihtiyacı var. Üç nefer olarak biz buna öncülük yapacağız. Sizin gibi emekçiler de bu derneğe üye olurlar ve Türkiye'de gerçek bir muhalefeti yaratmanın yollarını buluruz" şeklinde konuştu.
01:31Siirt'te aralık ortasında Botan Vadisinde suya girdiler
00:29'Eşime neden baktın?' tartışması ölümle bitti! Tekel büfe önünde bıçaklı dehşet
00:55Bayraktar AKINCI'dan fırlatılan TÜBİTAK SAGE'nin milli mühimmatları hedefi tam isabetle vurdu
05:08Hayatı birkaç saniye içinde kabusa döndü!15 yaşında 8 ayda 65 ameliyat geçirdi
01:00Uzak Şehir 42. Bölüm 2. fragman
00:41Nesli tehlike altında olan vaşak, ağaçta görüntülendi
02:11Çakmak görünümlü kameradan silahlı deklanşöre, 25 ülkenin "görsel hafızası" bu dükkanda
02:11Çakmak görünümlü kameradan silahlı deklanşöre, 25 ülkenin "görsel hafızası" bu dükkanda
01:40Sarıyer'de korkutan iş yeri yangını! Ekipler sevk edildi
00:25Kırmızı bültenle aranan 24 suçlu Türkiye'ye iade edildi
01:14Evde yeni yıl kutlamanın maliyeti tam 22 bin 500 lira
01:14Evde yeni yıl kutlamanın maliyeti tam 22 bin 500 lira
02:21Yerin 150 metre altındaki bu mağarada şifa arıyorlar
00:37Samsun'da kazalar kameralarda! Motosiklet kazaları alarm veriyor
00:40Yılbaşı tatilini 4 gün yaptılar! 750 bin kişi yola çıkıyor
00:12Ankara'ya yeni metro hattı geliyor! Yapım çalışmaları için tarih belli oldu
02:37Bakan Kurum görüntüleri paylaştı: Atık malzemeler onun ellerinde melodiye dönüşüyor
03:27Reytingler aşka şahit oldu!
03:06Çaydaki gizli tehlike! Harekete geçildi: 'Kafe ve restoranların yüzde 70'inde kullanılıyor'
01:03Avustralya'da ülkenin en büyük plajlarından birinde silahlı saldırı
01:13Denizli'de korkutan fabrikada yangın! Siyah dumanlar ilçeyi kapladı
00:58Bakan Göktaş duyurdu! 3 bin yeni personel alımı yapılacak
01:57Bursa Kapalıçarşı’da 120 milyon liralık altın vurgunu iddiası
03:51Asgari ücrette ikinci görüşme için nefesler tutuldu! Yeni yılda zam oranı ne olacak?
00:18Güller ve Günahlar'ın Serhat'ı Murat Yıldırım'dan kızı Mira ile eğlenceli paylaşım!
01:15Bayburt ve Gümüşhane'de kar yağışı etkili oldu
03:12880 kişilik mahallenin tek soy ismi var! Sıra dışı çözüm bulundu
00:51Kuaför dükkanını baltayla bastı, 'Seni keseceğim' diye tehdit etti
01:18Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan fikstür tepkisi: Bizim için çok büyük soru işareti