Oynatma Listesi
HABERLER

HDP'li Semra Güzel yurt dışına mı kaçtı? Bakan Bozdağ'dan açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yurt dışına kaçtığı iddia edilen HDP'li Semra Güzel ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ, HDP'li Semra Güzel'in yakalama kararı hakkında, "Bilinen adresinde ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair elimizde kesin ve resmi bir veri yok" şeklinde açıklama yaptı.

 Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yurt dışına kaçtığını iddia etti.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

HDP'li Semra Güzel'in yakalama kararı hakkında konuşan Bakan Bozdağ, 'Şu anda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız 23 Mart’ta bununla ilgili yakalama kararı çıkardı. Ve kollukta bunlarla alakalı gerekli arama ve taramayı yaptı. Ama bilinen adreslerinde Semra Güzel’e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı; buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallardan yurt dışına bir çıkışta gözükmüyor.' dedi.

 FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN ABD'DEN İADE TALEBİ

"Maalesef bugüne kadar ABD bu talebimize olumlu cevap vermedi. Türkiye olarak biz iade konusunda ısrarımızı ve bu konudaki haklı talebimizi en üst düzeyde dile getirmeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu talebinin yerine getirilmesini sağlamayı bundan sonradan devam edeceğiz"

SEDAT PEKER HAKKINDA YAKALAMA KARARINA İLİŞKİN SON GELİŞMELER

"Bildiğiniz gibi Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı."

KAŞIKÇI DAVASI

"Görüşümüzü bugün göndereceğiz. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz."

NAFAKA DÜZENLEMESİ

"Bakanlık olarak önceliklerimiz arasında süresiz nafakanın kaldırılması yok."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER