Oynatma Listesi
HABERLER

Hırvatistan'da deprem fırtınası! 6.3 büyüklüğünde deprem oldu

Pazartesi günü 5.2 ve 5 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Balkan ülkesinde, bugün aynı noktada 6.3'lük deprem meydana geldi. İlk verilere göre, şiddetli sarsıntı aralarında Avusturya'nın da bulunduğu beş ülkede hissedildi.

Balkan ülkesi Hırvatistan'da 2020'nin son günlerinde bir deprem fırtınası yaşanıyor.

Pazartesi günü Zagreb'e yaklaşık 50 kilometre mesafede peş peşe depremler oldu. 5.2'lik ilk depremin hemen ardından 5 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı gerçekleşti, bazı binalarda hasar oluştu.

Bosna Hersek, Slovenya ve Macaristan gibi ülkeleri de sallayan depremlerin ardından bugün aynı noktada 6.3 büyüklüğünde yeni bir sarsıntı meydana geldi. Yerel saatle 12.19'da ve yerin yalnızca 5 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, büyük paniğe yol açtı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), tüm depremlerin merkez üssünün Sisak kenti yakınlarında olduğunu olduğunu bildiriyor. 6.3'lük şiddetli depremin merkez üssü, 35 bin nüfuslu Sisak'a 12 kilometre uzaklıkta.

İlk verilere göre deprem Bosna Hersek, Macaristan, Slovenya ve Avusturya gibi ülkelerde de hissedildi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de bu yılın Mart ayında meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde bir kişi ölmüş, 27 kişi de yaralanmıştı.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER