Oynatma Listesi
YAŞAM

Hurda ciplere yeniden hayat veriyor 

Düzce'de, Kadir Badur eski model cipleri baştan aşağı yeniliyor. Kadir Badur, restorasyon işlerinin Türkiye?de ucuz olması nedeniyle daha çok yurtdışına araç yaptıklarını söyledi. 

Off-road tutkunu Kadir Badur, ciplere olan tutkusunu farklı bir boyuta taşıdı. Badur eski ve kullanılmaz hale gelen cipleri alarak kendi tasarladığı parçaları da kullanarak araçlara yeniden hayat veriyor. Ciplere far korkulukları, merdiven, klima, hidrolik direksiyon, araç tavan bagajları takılırken, Badur'un dizayn ettiği parçalar da monte ediliyor. 
Bir aracın restorasyonunun 9 ayda tamamlandığını belirten Badur, "Aldığımız araçları ciddi bir restorasyon sürecine sokacak olduğumuz için öncesinde motor ve mekanik anlamında bir sıkıntı var mı bunları kontrol ediyoruz. Bütün sıkıntılı motor, şanzıman ve diferansiyel anlamında taşıyıcı olan bütün problemleri ortadan kaldırıyoruz. Bu sorunları kaldırdıktan sonra araç kaportaya giriyor. Daha sonrasında araç elektrik işleri, cam işleri başlıyor. Hepsi bittikten sonra aracın döşemesiyle ilgili işlemler bitiyor. Genel anlamda eksikliklerine de bakılıyor. Genel olarak 9 ayı bulan projeler oluyor. 9 aydan önce hiçbir aracı bitirmeyi başaramadım. 1 yıl veya 2 yıl süren projeler var" dedi. 
Her araçta farklı tasarımlar yaptıklarını ifade eden Badur, 'Daha çok kendi kimliğimizi, kişiliğimizi katarak, severek, aşkımızı ortaya koyarak çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız hiçbir araç bir sonraki ile aynı olmuyor. Bu araçlarla ilgili 500'e yakın parça yaptım. Her araç birbirinden farklı kimlikte oluyor. 87 model araçlardan 95 model araçlara kadar yapıyoruz. İlgi oldukça fazla. Daha çok yurtdışına araç yapıyoruz. 1 ay önce Amerika'ya bir araç yolladım. Burada işçilik maliyetleri oraya göre daha düşük olduğu için Türkiye daha cazip oluyor. Dünyanın her yerinden bu araçlara ilgi var" diye konuştu. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER