01:24Yüksekten düşüp ölen Eyüp Can'ın vücudundaki kesi izleri araştırılıyorMersin'den Hatay'a 4 Mart 2025 tarihinde şantiyede işçi olarak çalışmaya gelen 19 yaşındaki İbrahim Yaşar, Antakya ilçesi Emek Mahallesi'nde bir inşaatta çalışmaya başlamıştı. Hayatında ilk kez bir işte çalışan Yaşar'ın yatakhane olarak kullandığı konteyner 8 Mart tarihinde alevlere teslim olarak yandı. Yangında 19 yaşındaki İbrahim Yaşar, alevlerin içerisinde kalarak can verirken aynı konteynerde kaldığı M.A.Ö. ise yaralandı. Yaşar'ın hayatını kaybettiği yangınla ilgili yürütülen çalışmada aynı şantiyede çalışan işçiler 26 yaşındaki M.K. ve 33 yaşındaki B.S. mahkemece gözaltına alınarak tutuklandı.
Yangın suretiyle tasarlayarak kasten öldürme suçundan açılan mahkemede ilk duruşma 20 Nisan tarihinde Hatay 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. Olayla ilgili ikinci duruşma 8 Temmuz tarihinde gerçekleştirildi. İddianamede yer alan kamera kayıtlarında; olay günü saat 06.40 sıralarında B.S. ve M.K.'nin birlikte akaryakıt istasyonundan 5 litrelik pet şişeyle yakıt aldığı görüntüler yer aldı. İtfaiye raporlarındaysa yangının söndürülmeden atılan veya unutulan herhangi bir ateş sonucu çıktığı yer aldı.
'CANİLERİN ALACAKLARI CEZANIN EMSAL OLMASINI BEKLİYORUM'
Olayda yaralanan M.A.Ö. ifadesinde; B.S. isimli şahsı olaydan 1 gün önce gece saatlerinde telefonla konuşurken uyardığını ve daha sonrasında olayın şüphelisi 2 şahısla birlikte kahve içtiklerini belirterek olay esnasında M.K.'nin konteynerin kapısını açarak selam verdiğini, ardından B.S.'nin konteynerin içerisine yanan bezi attığını ve ardından benzini yere fırlattığını söyledi. Görülen ikinci duruşmada; sanık olan 2 şahısta beraatlerini istediler. Mahkemece verilen kararda ise şahısların tutukluluklarının devamına karar verildi ve bir dahaki duruşma tarihinin 5 Ekim gününe ertelenmesine karar verildi. Olayda evladını kaybeden İbrahim Yaşar’ın babası Vedat Yaşar, evladını yasaklı maddenin etkisindeyken katlettiğini söyleyen sanıklara tepki göstererek "Ben bu canilerin alacakları cezanın emsal bir karar olmasını bekliyorum. Ve artık bu caniler cezasızlıktan cesaret bulup da herhangi bir canımızı yakmaya kalkışmasınlar" dedi.
"HTS KAYITLARI DAHA DOSYAYA GİRMEDİ VE BİR AN ÖNCE GİRMESİNİ İSTİYORUZ"
Evladının ekmek parası için çalışmaya geldiğinin 4. gününde konteyner içerisinde diri yakılarak can verdiğini ifade eden baba Vedat Yaşar, "Benim oğlum 4 Mart 2025 tarihinde Hatay'a çalışmaya geldi. Çalışmaya geldiği günden dört gün sonra benim oğlum iki cani tarafından konteynerin içine kilitlenip üstüne beş litre benzin döküp katlettiler. İlk dava 20 Nisan’da oldu. Bugün de ikinci davamızdı. Biz 1 buçuk seneyi aşkındır hukukla uğraşıyoruz. Sonuçta ülkemize olan bir adaletimiz var ama maalesef 1 buçuk senedir biz olay yeri inceleme bunların HTS kayıtlarını istedik. HTS kayıtları daha dosyaya girmedi ve bir an önce girmesini istiyoruz. İkincisi açıktan 218 TL’ye benzin satıp o akaryakıt şirketi benzin bir canın hayatına mal olabiliyorlar. Üçüncüsü oğlumun çalıştığı şirketin güvenlik zafiyetinden biz şüpheliyiz. Böyle 3,4 suç kaydı olan insanları nasıl çalıştırabiliyorlar ve bu toplumun içine nasıl alabiliyorlar bilemiyorum. Onların suç kayıtları da var. Böyle uyuşturucu, pislikle ve müptezel olanları biz kesinlikle çalıştırmıyoruz" dedi.
"CANİLERİN BAHANELERİ DE, BİZ YASAKLI MADDE KULLANMIŞTIK VE NE YAPTIĞIMIZI HATIRLAMIYORUZ"
Evladını diri diri ateşe veren canilerin yasaklı madde etkisindeyken olayı gerçekleştirmelerinin arkasına sığınmalarına tepki gösteren baba Vedat Yaşar, bidon ile akaryakıt satışı yapan akaryakıt istasyonuna tepki göstererek "Canilerin bahaneleri de, biz yasaklı madde kullanmıştık ve ne yaptığımızı hatırlamıyoruz, beş litre benzinle 'biz şaka yapmaya çalıştık' dediler. İlk ifadelerinde, 'biz korkutmaya çalıştık' dediler. Bunlar gecenin dördünde benzin almaya gidiyorlar ve iki saat yol yürüyorlar. Açıktan benzin alıyor. Bu nasıl bir korkutma ya ben onu merak ediyorum. Böyle bir korkutma olur mu, bir de molotof yapıyorlar. Bunlar biri 33 ve diğeri de 29 yaşında iki kişiydi. Benim oğlum daha 19 yaşındaydı ve hiç de oğlumu tanımıyorlar. Ben bu canilerin alacakları cezanın emsal bir karar olmasını bekliyorum. Ve artık bu caniler cezasızlıktan cesaret bulup da herhangi bir canımızı yakmaya kalkışmasınlar. Ben öyle bir adalet bekliyorum. Biz İbrahim'i hiçbir şekilde geri getiremeyiz biliyorsunuz ama emsal bir karar bekliyorum. Bir baba evladını kaybettiği zaman ne durumdaysa ben de şu an aynı durumdayım. Benim yerimde kimsenin olmasını istemem. Bana bu acıyı çektiren canilerin bile babaları benim durumuma düşmesini ben asla istemiyorum" dedi.
01:09Baykar'ın K2 testi Yunanistan'da gündem oldu! Acil çağrı yaptılar... 'Topraklarımızdaki hedeflere ulaşabilir'
01:16Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesini kabul etti
00:44Çanakkale'de böcek ilacı faciası: 9 yaşındaki Yusuf Talha öldü, anne yoğun bakımda
00:35Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi sona erdi
13:34Galatasaray'dan Rafael Leao içi yeni teklif! 3 isim için ayrılık ihtimali
00:34ABD Başkanı Trump sahnedeyken neye uğradığını şaşırdı! Hızla harekete geçti, salondan kahkahalar yükseldi
04:11Bu otelde para ödemeden tatil mümkün! Tek bir şartları var
00:274 yaşındaki çocuğun ölümünde korkunç detay! Anne dahil 5 kişi gözaltında
01:33Çin’de gördü, Amasya’da üretime başladı! Vatandaşın ulaşım sıkıntısını çözdü
10:03Ünlülerin parası kumara mı gitti? 36 ismin Ahbap Derneğine ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı
04:34Özel hastaneden devlete geçti! 40 dakika arayla aldığı iki sonuca inanamadı
00:42İzmit Belediyesi yolsuzluk soruşturması: 'Rüşvet' görüntüleri dosyada: Üstüne de bir zarf attım müdürüm
00:58Dakikalarca alkışlandı! Zorba'nın sirtakisi Bodrum'u coşturdu
05:30Bakan Gürlek: Terörsüz Türkiye bir devlet politikası
04:54Üniversite mezunu iki kardeşin tercihi şaşırttı: İnsanlar 'Niye okudunuz?' diyor
00:46Bariyerler bir anda kapandı! Hemzemin geçitte...
01:13Aras, kardeşini bulacak mı? ‘Siz benden bir şey saklıyorsunuz’
00:43'Evlilik deli işi' demişti! Sözlerine açıklık getiren Serdar Ortaç isyan etti: Yapmayın bunu!
02:56Yatırımcıları sevindiren haber! Altını yükselten 3 kritik gelişme
00:54Tamir masasında büyük panik! Telefon bataryası bomba gibi patladı: Güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti
00:54İstanbul'da dev uyuşturucu operasyonu! Kilolarca zehir ele geçirildi
01:35Üniversiteyi kazanamadı ama kazancıyla araba aldı! ‘Herkes okuyacak diye bir şey yok’
00:45Kavgaya testereyle girdi! Araç kamerası saniye saniye kaydetti
01:37Bursa'da akılalmaz kaza! Araçtan indi, tavırları polisi çileden çıkardı: Burada köy yanmış
04:38Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan Sturm Graz sözleri: Daha yolumuz var
03:57Af yok şartlı erteleme var
05:38Ece Naz'ın son görüntüleri ortaya çıktı! Cinayette korkunç detay; saç telleri tencerede bulundu
01:13Yeni transfer Mohamed Salah Trabzon'a geldi
01:13Bahçelievler'de 4 katlı bina çöktü