Oynatma Listesi
HABERLER

İdlib'de çok ağır darbe! Radar çalışırken yok edildi

Rus yapımı Pantsir-S1 hava savunma sistemi, Serakib yakınlarında aktif haldeyken SİHA tarafından hedef alındı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de ilan ettiği Bahar Kalkanı hârekatında rejimin savaş uçakları peş peşe düşürülürken, bugüne kadarki en ağır darbelerden biri Serakib yakınlarında vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada şimdiye kadar üç savaş uçağının yanı sıra sekiz helikopter, üç insansız hava aracı, onlarca obüs ve sekiz hava savunma füze sisteminin imha edildiğini duyurdu.

Sıcak çatışmanın yaşandığı kritik ilçe Serakib'te ise, dün gece saatlerinde radarı aktif bir Pantsir-S1 hava savunma sistemi tespit edildi.

Rus yapımı hava savunma sistemi Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tarafından hedef alındı.

Radarı durmadan dönen Pantsir-S1 SİHA'dan ateşlenen füzeyle yerle bir olurken, dronedaki kamera her şeyi saniye saniye kaydetti.

Rus kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemi olan Pantsir-S1, rejim tarafından Suriye'de kullanılıyor.

Yerel kaynaklar, Rusya destekli rejim güçleri ve milislerinin İdlib'in güneyindeki Gab Ovası'na yönelik saldırılarının başarısız olduğunu da bildiriyor.

İdlib'den bugün gelen bir başka dikkat çekici haber, Şam rejimini destekleyen İranlı yeni milis grupların çatışma noktalarına gönderilmesi.

Yerel kaynaklar, yaklaşık 2000 bin Şii milisin Irak-Suriye arasındaki Elbu Kemal sınır kapısından geçtiğini ve İdlib'e sivil araçlarla gittiğini bildiriyor.

Resmi rakamlara göre, İdlib'de Bahar Kalkanı hârekatının başlangıcından bu yana 3 bin 138 rejim unsuru etkisiz hale getirildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER