Oynatma Listesi
HABERLER

İran çok fena karıştı! Yer yerinden oynuyor

Benzine yapılan yüzde 50 zam tüm ülkeyi ayağa kaldırdı, yol kesip polisle çatışan göstericiler banka şubeleri, kamu binaları ve polis araçlarını ateşe verdi. Tahran yönetiminin Ortadoğu'daki müttefikleri Irak ve Lübnan da protestolarla sarsılıyor.

İran'da benzin fiyatlarındaki yüzde 50'lik artış ve ucuz benzine kota getirilmesi taşları yerinden oynattı, bir gün içinde tüm ülkeye yayılan protestolar patlak verdi. Toplam 40 şehir ve ilçede protestocular sokağa indi.

Gösteriler başta başkent Tahran olmak üzere Kirmanşah, Hürremabad, Ahvaz, Şiraz, Yezd, Meşhed, İsfahan, Kerec, Tebriz, Behbehan, Kaimşehr, Kazrun, İslamşehr ve Şehriyan kentlerine de yayıldı.

Polis ve askerlerin Cumartesi günü göstericilerle çatıştı. Araçları yakarak barikatlar kuran öfkeli göstericiler banka şubeleri, kamu binaları, bazı tesisleri ve polis araçlarını ateşe verdi.

Başkent Tahran'da trafiğe çıkan sürücüler zamları kontak kapatarak protesto etti. Tahran'da göstericiler, 'Hakkımızı alırız, zilleti kabul etmeyiz' şeklinde sloganlar attı.

Reuters haber ajansı, hükümet karşıtı sloganların neredeyse tüm şehirlerde atıldığını ve söz konusu sloganlardan bazı üst düzey yöneticilerin de nasibini aldığını aktarıyor.

Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda, başkent Tahran'da barışçıl göstericilerin İmam Ali Otoyolu'nda trafiği durdurduğu ve sloganlar atarak polisten kendilerine destek vermelerini istedikleri görüldü.

İçişleri Bakanlığı, şehir içi ve şehirler arası trafikte ciddi aksamalar yaşandığını, bazı sürücülerin sekiz saat trafikte mahsur kaldığını açıkladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER