Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'da yunus kurtarma operasyonu

İstanbul'da geçtiğimiz hafta bir günde, 3 yunus balıkçıların ağına takılarak hayatını kaybetmesi haberleri art arda gelmişti. Bugün ise mutlu sonla biten bir yunus kurtarma operasyonu kameralara yansıdı.

İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında balıkçı ağlarına takılan bir yunus Yenikapı açıklarında kurtarıldı. Ağlara takılan yunus başarılı bir operasyonla hayata döndürüldü. Ekiplerin çalışmaları sırasında CNN Türk muhabiri Kaan Temeltaş da oradaydı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz hizmetleri Müdürü İlker Aslan kurtarma operasyonuyla ilgili konuştu.

Aslan; "Sabah 08.00 saatleri sırasında müdürlüğümüze Kocamustafapaşa açıklarında bir yunus balığının sürekli denize girip çıktığı ve muhtemelen oltalara takılmış olabileceği ihbarı geldi. Ekiplerimiz hemen kamera izleme odasından olay yeri incelemesini yaptı. Yunus balığının canlı olduğu kayıtlarını aldılar. Hemen İtfaiye Daire Başkanlığı ile iletişime geçildi" dedi.

Dalgıç cankurtaranların müdahale ettiği olayda önce yer incelemesi yapıldı ardından kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

Yunusun ipe dolandığını ifade eden Aslan; "Geçenlerde 3 yunusun ölüm haberinin ardından bu da dördüncü bir haber olabilirdi. Bu tamamen kaçak, ve gırgır balıkçılığını bir eseridir" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER