01:27Bankaların 'Hoş geldin faizi'ne dikkat! Tabelada yüzde 46 yazıyor ama cebe giren oran bambaşkaCumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda dış ve iç politikaya ilişkin gelişmelerin yanı sıra, geçen hafta Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarıyla ilgili gelişmeler ve bu gibi saldırıların engellenmesi için atılabilecek adımların görüşülmesi bekleniyor. Öte yandan İran-İsrail gerilimi ve ekonomiye etkileri de ele alınacak.
Toplantının ayrıntılarını CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan anlattı;
"Saat 15.30'da gerçekleşecek kabine toplantısında Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da gerçekleşen okul saldırıları ele alınacak. Bu saldırılarda 9 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. O saldırıların ardından İçişleri ve Millî Eğitim Bakanları, il millî eğitim müdürleri, valiler ve kolluk güçleriyle bir toplantı yapmıştı. O toplantının ardından bir dizi karar açıklanmıştı.
OKUL SALDIRILARI
Bu kararlar yurt genelinde nasıl uygulanacak? Şiddet olaylarının önüne geçilmesi için hangi adımlar atılabilir? Bu adımlara ek olarak yeni tedbirler neler olabilir? Tüm bu hususlar kabine toplantısında değerlendirilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında diplomasi kısmı da önemli, dış politika kısmı da önemli. Kabine toplantısı öncesinde Antalya Diplomasi Forumu sona ermek üzereydi. O forumda Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok mevkidaşıyla, devlet ve hükümet başkanıyla görüşmüştü. O görüşmelerin yansımaları, bölgesel krizlere dair yapılan istişareler ve müzakereler kabine toplantısında değerlendirilecek konular arasında yer alıyor.
İRAN- ABD İSRAİL SAVAŞI
Dış politikayla devam edelim. Amerika Birleşik Devletleri, İran-İsrail savaşı kapsamında barış umudunun artmasının ardından ateşkesin kalıcı hâle gelmesi için diplomatik çabalarını bölge ülkeleriyle sürdürüyor. Türkiye de bu çabalara aktif şekilde destek veriyor. Taraflarla telefon görüşmeleri devam ediyor, hem lider boyutunda hem de Dışişleri Bakanı düzeyinde. Söz konusu krizin çözümüne ilişkin yürütülecek yeni adımlar neler olacak? Mevcut çabalarda gelinen son durum da kabine toplantısında değerlendirilecek.
HÜRMÜZ BOĞAZI KRİZİ
Hürmüz Boğazı'nın tekrar trafiğe açılması gerekiyor. Zira İran, geçtiğimiz günlerde Boğaz'ın Amerikan ablukası nedeniyle kapatıldığını duyurmuştu. Bölgesel ve küresel ticaretin yeniden aktif şekilde devam edebilmesi için Hürmüz'ün açılması gerekiyor. Bu krizin çözümüne ilişkin değerlendirmeler ve girişimler de kabine toplantısında masada olacak başlıklar arasında yer alıyor. Krizin ekonomiye etkileri de yine değerlendirilecek.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ
Toplantıda “terörsüz Türkiye” hedefi de kabinenin yakından takip ettiği başlıklar arasında. Önümüzdeki süreçte Türkiye'nin yasal adımları bir bir hayata geçirmesi bekleniyor. Bu yasal adımlar öncesinde, terör örgütü PKK'nın silah bırakma sürecinin sahada nasıl takip edildiği, Millî İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tespitleri kabine toplantısında masaya gelecek.
Yasal düzenlemeler öncesinde kurulacak teyit mekanizmasının nasıl olacağı ve düzenlemelerin hangi takvimde gündeme geleceği sorularına da kabine toplantısında yanıt aranacak.
GÜLİSTAN DOKU SORUŞTURMASI
Bir not düşerek devam edelim. Tunceli'de devam eden önemli bir soruşturma var. 6 yıl önce kaybolan Gülistan Doku soruşturması sürüyor. Bazı şüpheliler gözaltına alındı, tutuklamalar var. Tunceli'nin eski valisi Tuncay Sonel de gözaltına alındı. Sorgusu devam ediyor. Bu hususa ilişkin değerlendirmelerin ve soruşturmadaki son durumun da kabinenin gündeminde olması bekleniyor."
07:10Türkiye'den Ege ve Akdeniz için kritik hamle: Mavi Vatan yasası geliyor!
00:23Müzik tartışmasında öldürülen adam son yolculuğuna çekiciyle uğurlandı
01:56Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasında ortalık karıştı! Metroda oklava şoku
00:30DSÖ, Tenerife'ye ulaşan hantavirüs vakalarının görüldüğü gemide ilk tahliyenin başladığını bildirdi
00:32Tokat’ta toprak kayması kamerada
00:21Dünyanın gözü Kanarya Adaları'nda! Hantavirüs gemisinde tahliyeler başladı
02:377,5 aylık bebek Gökçe'nin gezme aşkı sosyal medyayı salladı
02:21Dört kuşaktır aynı işi yapıyorlar! "Dededen babaya, babadan bize kaldı"
12:26Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: 2030 hedefimiz 100 bin teknoloji girişimi
02:23Afyonkarahisar Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu ile ne görüştü?
05:03Aidatlarda yeni dönem başladı! Meclis’ten geçen yasa sonrası site yönetimlerini neler bekliyor?
00:37Pendik'te bir binanın girişindeki çökme güvenlik kamerasında
02:14Evde kalbinden vurulmuş halde bulundu: Geriye bir not ve 'dijital miras' bıraktı
00:31Taksim’de feci motosiklet kazası! Savrularak yere düşen genç sürücü hayatını kaybetti
00:40Otomobil tarlaya uçtu, devirdiği elektrik direğine motosiklet çarptı
01:45İstanbul'da takside dehşet anları! Şoförün boynuna ip geçirdiler
00:49Galatasaray'dan şampiyonluk sonrası Fenerbahçe'ye olay gönderme! 'Dominasyon'
03:01Okan Buruk: Daha erken bitirip şampiyonluğu alabilirdik
01:11Gaziantep ve Mersin'de Galatasaray'ın şampiyonluğu kutlanıyor
02:03Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti İstanbul Kadın Kolları Danışma Meclisi'ne 'Anneler Günü' telefonu
00:38Motosikletin yayaya çarpması sonucu 2 kişi yaralandı
00:18Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
00:30Pendik'te kopan afiş parçası yüzüne çarpan motosiklet sürücüsü kaza yaptı
00:33Kütahya’da zincirleme kaza! 2’si çocuk 3 yaralı
03:08Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan TEKNOFEST kuşağına mesaj!
01:05İstanbul'da metrobüs yangını! Seferlerde aksama meydana geldi
06:14Haluk Bayraktar'dan KIZILELMA mesajı! İlk seri teslimatlar başlıyor
03:20Burcu Köksal AK Parti'ye geçecek mi? Ömer Çelik'ten açıklama
02:05Derin sularda yeni güç! Mavi Vatan’ın son kozu tarihe geçti