Oynatma Listesi
HABERLER

Kadınların gizlice videosu çeken şüpheli sınır dışı edildi

İstanbul’da kadınların gizlice videosunu çekerek sosyal medyada paylaşan yabancı uyruklu şüpheli sınır dışı edildi. Öte yandan geçtiğimi ay Gaziantep'te cep telefonu ile çekim yapan Güney Koreli turist, bir grup Suriyelinin sözlü tacizine uğradı. O anları 'Gaziantep'e gitmeyin' çağrısı ile paylaşan turistin videosu sonrası inceleme başlatılmıştı.

Sosyal medya üzerinde kadınların gizlice videosu çekerek paylaşılması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda şüphelinin N.M. (30) olduğu tespit edildi. Dün yapılan operasyonda şüpheli N.M. Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi'nde yakalandı. Gizlice video çekerek 'halkı kin ve düşmanlığı tahrik' suçunu işlediği belirlenen şüpheli N.M. sınır dışı edildi.

 

GÜNEY KORELİ TURİST RAHATSIZ EDENLERİ PAYLAŞTI

Güney Koreli bir turist, Gaziantep'te tarihi sokakları dolaşarak cep telefonu kamerasıyla çekim yaptığı sırada yanına bir grup Suriyeli geldi. Suriyeliler, sözlü tacizde bulundukları Güney Koreli turistten daha sonra para istedi. Olumsuz cevap almalarına rağmen ısrarla para istemeyi sürdüren Suriyeliler, ardından da Güney Koreli turiste Müslüman olup olmadığını sordu. Tedirgin olan ve Suriyelilerin yanından uzaklaşan turist, çektiği videoyu sosyal medyadan Gaziantep'in güvenli olmadığını ve gidilmemesi gerektiğini belirterek paylaştı. Turistin videosu üzerine valilik harekete geçti.

 

515 HAŞİMİ' OLARAK TANITAN 19 SURİYELİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Adana’da, kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan aşiret grupları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle döner bıçakları ve sopalarla sokakta yürüyen 20 Suriyeli‘den 19'u sınır dışı edildi. Öte yandan işlemleri tamamlanmayan Suriyelinin ise adli sürecinin devam ettiği bildirildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER