01:58Kamikaze PİRANA göreve hazır: S. Arabistan'da gözleri üzerine topladıAdana’da çocuklarının karnesini almak için gittikleri özel anaokulunun iflas ettiğini ve eğitimin durdurulduğunu öğrenen 42 veli mağdur oldu. Ödedikleri parayı alamayacaklarını öğrenen velilerin şikayetiyle gözaltına alınan okul sahibi O.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Avukatlarıyla okul önünde buluşan veliler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Merkez Çukurova ilçesi Karslılar Mahallesi’nde 16 Ocak'ta karne günü O.K. ve ortağı T.G.'nin işlettiği özel anaokuluna giden veliler, okulun iflas ettiğini öğrendi. Aralarında anlaşmazlık yaşadığı belirtilen ortaklardan O.K., velilere, “Ekonomik olarak bu sistemi devam ettiremiyoruz” diyerek, eğitimin sonlandırıldığını söyledi. Kayıt ücretlerinin tahsil edilmesine rağmen eğitimin durduğu okulda, öğretmenler ve personelin de maaşlarının ödenmediği öne sürüldü. Velilerin şikayeti üzerine gözaltına alınan O.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yıllık 170 bin lira peşin ödeme yapıp, sonraki yılın da kayıt yenilemesini yapan ancak paralarını geri alamayan 42 veli, okul önünde toplanarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
'KARNE ETKİNLİĞİ DAHİ DÜZENLENMEDİ'
Velilerin avukatlarından Iyaz Çimen, “Bu kurum sadece velilerimizi, kıymetli öğretmenlerimizi değil, çocuklarımızı da mağdur etmiştir. Bir sonraki yılın ödemesini dahi yapan veliler mağdur olmuştur. Okulda bir karne etkinliği dahi düzenlenmemiş. Çalışan öğretmenlerimizin de son birkaç aydır maaşlarının ödenmediğini öğrendik. Hem eğitim hem de ücret hakkı gasbedilmiştir. Burada ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi için süreci titizlikle takip edeceğiz” dedi.
Velilerden Avukat Dilara Akdoğan Yelaldı ise kendisinin de mağdur edildiğini belirterek, “Karne almaya geldiğimizde 2’nci dönem eğitimin olmayacağını öğrendik. Mağduriyetimiz sadece maddi değil, manevi de oldu. Çocuklarımız çok üzüldü. Bu durumun onlar açısından travmatik bir boyuta ulaştığını söyleyebilirim. Biz de bu sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.
Ayrıca Yelaldı, O.K.’nin Mersin’in Tarsus ilçesinde işlettiği kreşin de haziran ayında aniden kapandığını, oradaki velilerin de mağdur olduğunu belirtti.
‘ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN AĞLADIĞINI GÖRDÜK’
Karne günü yaşadıklarını anlatan veli Huriye Özkan da “Okula geldiğimizde öğretmen ve öğrencilerin ağladığını gördük. Sebebini sorunca da okulun kapanacağını öğrendim. Okul sahibi O.K. ile görüştüğümüzde haziran ayında ortaklarıyla maddi kayıp yaşadığını anlatıp, eğitim ve öğretimin, 5 aydır kendi maddi imkanlarıyla sürdüğünü söyledi. Çıkmaza girince polise haber verdik. Daha sonra da polis merkezine giderek şikayetçi olduk” dedi.
Çocukların psikolojisinin bozulduğunu belirten Özkan, “Bu durumun maddiyatla bir alakası yok. Mağduriyetimizi çocuklarımıza nasıl açıklayacağız? 5 yaşındaki çocukların polis merkezinde olmasının bir açıklaması yok. Şu anda devlet okullarının kayıtları durduğu için kabul edilmiyoruz. Özel okullar da yardımcı olmak istiyor ancak fiyatlar fahiş. Mağduriyetimizi kendimizce çözmeye çalışıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu.
03:09Ankara’daki iş insanı şaşkın! Hesabına 426 bin TL geldi: 'Sahibi çıkmazsa öğrencilere burs veririm'
00:40Casperlar liderine 'Diplomatik Kaçış' operasyonu! İstanbul'dan Edirne'ye gizli sevk: Bagajda sınırdan geçirildi
00:1964 kişilik yolcu uçağı kayarak pistten çıktı! 2 buçuk saatlik zamanla yarış
03:44Mardinli Marilyn Monroe tahliye edildi, şoka girdi ! 'Ben bunları hak edecek ne yaptım'
02:02300 kiloya ulaştı, özel ekiple evden çıkarıldı: 12 yıl önce bu hastalığa yakalandım
00:43Külliye'den canlı yayınla 'Bir Ramazan Akşamı'
00:16Hayali faturalara dev operasyon! 5 ilde eş zamanlı baskın
00:34OnlyFans operasyonu başladı! Çok sayıda gözaltı var
00:57Kapıkule, Mersin ve Gürbulak’ta dev operasyon! Tonlarca uyuşturucu ele geçirildi
00:5912 ilde 15 organize suç örgütüne operasyon
01:564 kenti sağanak vurdu, okullar tatil edildi! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi
00:46Yürekleri ağza getiren kaza! Çevredekiler yardıma koştu...
01:27Kağıthane'de can pazarı! Yardım çığlığı ortalığı inletti: Bana maske gönderin
01:37Tartıştığı kız arkadaşı ile annesinin araçlarını kundakladı
02:17Vincenzo Montella'dan kura yorumu! 'İlginç bir grup'
00:40MSB, İzmir açıklarında batan göçmen botundaki 2 kişinin kurtarıldığını duyurdu
02:18İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam
00:42İstanbul’da 'kırmızı alarm': Trafik yoğunluğu yüzde 90’a ulaştı
06:33Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 5 milyar dolar
00:50İzmir'de sağanak nedeniyle yollar göle döndü
01:02Kesik baş cinayetine yenisi eklendi! Bir kadın daha ölü bulundu
03:09Kanbolat Görkem Arslan'a veda! Gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı
01:06MSB 'Steadfast Dart-2026' tatbikatı videosunu paylaştı
01:24Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’i Külliye’de resmi törenle karşıladı
00:46MSB, Anadolu Türk Deniz Görev Kuvveti'nin Almanya'daki liman ziyaretine ilişkin görüntüleri paylaştı
01:47Dürümün içerisine sakalının kıllarını koydu! Hesap ödemeden gitti
01:01Küçükçekmece'deki yıkım panik yarattı
04:21Öğretmen öğretmeni yaktı! Lisede skandal olayda karar
01:42ASELSAN Konya, özgün otomatik bomba atarını yurt dışında ilk kez sergiledi