;
Oynatma Listesi
HABERLER

Kayıp çobandan iyi haber geldi! 2 gün sonra arazide böyle bulundu

Erzurum’da 160 koyunu otlamak için araziye çıkan ve kendisinden haber alınamayan çoban Abdurrahman Kansu (73), bugün öğle saatlerinde bulundu.

Yakutiye ilçesi Çayırtepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda 19 Kasım'da saat 08.00 sıralarında, İdris Çakmak'a ait koyun sürüsünü ahırdan çıkaran Abdurrahman Kansu, otlatmak üzere araziye götürdü.

KAYIP ÇOBAN BULUNDU

Kent merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Çayırtepe Mahallesi'nde çobanlık yapan işitme engelli Abdurrahman K'nin (70), 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan kayıp başvurusu üzerine başlatılan çalışmalar 3'üncü gününde devam etti.

Valilikten yapılan açıklamada, kayıp Abdurrahman K. ile küçükbaş hayvanların 13.05'te İl Jandarma Komutanlığı JÖH timlerince kaybolduğu noktaya 5 kilometre uzaklıkta bulunduğu, çobanın kontrol amaçlı hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Arama çalışmalarında, 5 asayiş timinden 20 personel, 2 JAK timinden 15 personel, 2 JÖH timinden 30 personel, 3 AFAD ekibinden 30 personel, Macera Off-Road Kulübü'nden 9 araç, 22 personel ve 3 köpek unsurunun görev aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Arama çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Jandarma Genel Komutanlığınca 1 ANKA SİHA ve 1 Bayraktar TB2 İHA görevlendirilmiş ve bölge üzerinde havadan keşif faaliyetleri icra edilmiştir. Meydana gelen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı tarafından tahkikat başlatılmıştır." bilgisine yer verildi.

ÇOBAN AÇ VE BİTKİN HALDE BULUNDU

Erzurum'da, sabah saatlerinde yeniden arama çalışmalarına başlayan ekipler, yoğun sisin etkisini kaybetmesiyle alan taramasını genişletti. Çoban Abdurrahman Kansu, 20 personelden oluşan 5 asayiş timi, 15 kişiden olan 2 JAK timi, 30 kişiden oluşan 2 JÖH Timi, 30 personelin görev aldığı 3 AFAD ekibi ile 'Macera Off-Road Kulübü'nün 9 araç 22 personel ve 3 iz takip ve arama kurtarma köpeğiyle arandı. Çalışmalara destek sağlamak amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 1 ANKA SİHA ve Bayraktar TB2 görevlendirildi.

Ekiplerin çalışması saat 13.00 sıralarında sonuç verdi. Jandarma ekipleri, çobanı Çayırtepe Mahallesi'nden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki sazlık alanda, bitkin halde yatarken buldu. Aç olduğunu söyleyen çobana jandarma tarafından yiyecek ve sıcak içecek verildi. Koyunlarıyla birlikte bulunan çoban, jandarmanın omuzlarında ambulansın bulunduğu noktaya kadar taşındı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı çoban, ambulansla kaldırıldığı Erzurum Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

'KOYUNLARIN ARASINDA SOĞUKTAN KORUNMUŞ'

Çoban Abdurrahman Kansu'nun arazide kaldığı gece ve gündüz saatlerinde soğuktan korunmak için koyunların arasına girip yattığı belirlendi. Çayırtepe Mahallesi'nde yaşayan sürü sahibi İdris Çakmak, "Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Çobanımıza sağ salim kavuştuk. Çok sevinçliyim. Sürümüz de bulundu. Hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Arama kurtarma çalışmalarına destek veren Erzurum Macera Off-Road Arama Kurtarma Ekip Lideri Lokman Toptaş, "19 Kasım'dan beri kayıp olan çobanı sisin dağılmasıyla birlikte bulabildik. Çobana ulaştığımızda yorgun, bitkin ve halsizdi. İlk söylediği şey 'Bana biraz yiyecek ve sıcak bir şey verin' oldu. Jandarmamız da yiyecek içecek verdi. Bölge, sazlık ve çamurlu bir alandı. Kendisini koyunların arasına sıkıştırarak soğuktan korunmuş" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER