Oynatma Listesi
HABERLER

Kazakistan liderinden Türkiye'ye tarihi ziyaret! Erdoğan'dan önemli mesajlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki ülke arasında 15 yeni anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tokayev anlaşmaların ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazak mevkidaşı Tokayev'in başbaşa görüşmesinin ardından iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Bu sene diplomatik ilişkilerimizin 30. yılı. İmzaladığımız ortak bildiri ile işbirliğimizi geliştirilmiş stratejik ortaklık seviyesine yükselttik. Tokayev'in yeni Kazakistan için gösterdiği azim ve irade takdire şayan. Kazak kardeşlerimizin huzuru ve refahı için üzerimizde düşeni yapacağımızın altını çizmek istiyorum. Biz dayanışmamızı sürdürerek geleceğe omuz omuza yürüyeceğiz. Maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. İlişkilerimizi tüm boyutlar ile gözden geçirdik.

TİCARETTE HEDEF 10 MİLYAR DOLAR!

İşbirliğimizin daha da geliştirilmesi ve derinleştirilmesi imkanlarını değerlendirdik. Geçtiğimiz sene bir önceki seneye oranla yüzde 58 artarak 5,3 milyar doları açtı. 5 Milyar olarak belirlediğimiz hedefimizi geride bıraktık. Şimdi yeni belirlediğimiz hedef olarak 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız. 

Ukrayna'daki durumun bölgesel etkilerini ele aldık. Krizin barışçıl yollarla çözüşmesi yönündeki görüşlerimizi dile getirdik. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü konusunda görüşlerimiz örtüşüyor. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER