Oynatma Listesi
HABERLER

Kontrolden çıkan TIR, 6 aracı biçti

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, freninin boşalması nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, önüne kattığı 6 aracı biçti. Olay yerinin savaş alanına döndüğü kazada 1'i ağır 3 kişi yaralanırken, araçlarda büyük çapta hasar oluştu. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Kaza, saat 16.00 sıralarında Afyonkarahisar- Sandıklı karayolunun Dinar girişi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 99 VL 938 yabancı plakalı ip makaraları yüklü TIR, iddiaya göre, freninin boşalması nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıktı. İlk önce ışıklı kavşakta bekleyen Çağlayan Gürsu'nun kullandığı 03 RG 161 plakalı otomobile çarpan TIR, karşı şeride geçti. Yol üzerinde bulunan plakası öğrenilemeyen traktör ile Mehmet Balon (37) yönetimindeki 03 FH 214 plakalı çekiciye çarpan TIR, ardından trafik ışıklarında bekleyen 03 F 1074 plakalı otomobil, 35 HE 3862 plakalı otomobil ve 34 EFG 698 plakalı hafif ticari araca çarptı. Hızla ilerlemeye devam eden TIR, metreler sonra durabildi. Bu sırada TIR'ın tekerlek bölümünde yangın çıktı.

Olay yerinin savaş alanına döndüğü kazayı görenlerin haber vermesi üzerine çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. TIR'ın tekerleğindeki yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek, büyümesini önledi. Kaza nedeniyle TIR'da ve çarptığı araçlarda büyük çapta hasar meydana gelirken, çekici sürücüsü Mehmet Balon ile diğer araçlarda bulunan Mehmet Çakmak ve Zeynep Çakmak yaralandı. Durumu ağır olan Mehmet Balon ile hafif yaralanan Mehmet Çakmak ve Zeynep Çakmak sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Kazayı yara almadan atlatan TIR'ın sürücüsü ise ifadesi için polis merkezine götürüldü.

 KAZA ANI KAMERADA

Öte yandan kaza anı çevredeki bir güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde; otomobile, çekici ve traktöre çarpan TIR'ın karşı şeride geçerek önüne gelen araçları biçtiği ve bir süre ilerledikten sonra durduğu anlar yer aldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER