00:41Bahçelievler'de minibüste dehşet! Şoförü vurup kaçtıOlay, geçen yıl Mayıs ayında Erdemli ilçesine bağlı Merkez Mahallesi İbrahim Öngel Sokak'ta bulunan bir kreşte yaşandı. İddiaya göre, kreş görevlisi 52 yaşındaki H.E., çocuklardan 5 yaşındaki D.T.'ye vururken diğer çocuklara da kötü muamelede bulundu.
KREŞTE ŞİDDET EPİLEPSİ NÖBETİYLE ORTAYA ÇIKTI
Ardından çocuk epilepsi nöbeti geçirince durum anneye 'kızının bir rahatsızlığı mı var' diye aranıp bildirildi. Kreşe giden anne Cemre T., çocuğunu kendi imkanlarıyla hastaneye götürüp muayene ettirdi. Ardından kreşe giden Cemre T., görüntüleri izlemek isteyince kreş yetkilileri izin vermedi. Anne de polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Şikayet sonrası savcılık talimatıyla başlatılan soruşturmada polis kamera görüntülerini alarak inceledi. Görüntülerde çocuğa karşı hem şiddet hem de kötü muamele yapıldığı ortaya çıktı.
SANIK 'SEVME AMAÇLI YAKLAŞTIM' DEDİ, BERAAT İSTEDİ
Olayla ilgili Erdemli Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşması görüldü. Duruşmada zanlı H.E. "Görüntülerde çocuğa dokunduğum kısımlarda sevme amaçlı yaklaşmıştım. Darp söz konusu değildir. Darp olayı kesinlikle olmadı, suçsuzum beraatime karar verilsin" diyerek savunma yaptı.
Savcılık ise mütalaasında hem ifadelerin hem de görüntülerle sanığın üzerine atılı suç bakımından şüpheye yer bırakmayacak delilin dosya kapsamında bulunduğunu belirterek, TCK 81/1,3-b ve 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme de sanık hakkında 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
"SALDIRGANLAŞTILAR"
Yaşananları anlatan anne Cemre T., "Geçen yıl 17 Mayıs tarihinde kurumdan 'kızının bir rahatsızlığı mı var' diye bir telefon aldım. Daha sonrasında kuruma gitmem üzerine çocuğumun epilepsi nöbeti geçirdiğini anlayıp kendim alıp hastaneye götürdüm. Hastane çıkışı kuruma gidip kamera kaydını izlemek istedik. Bir hırçınlaştılar ilk başta. Sabah 8'de verdiğim çocuğun görüntüsü bana 11.30'dan itibaren izletildi. Geri aldırtmak isteyince bayağı bir saldırı moduna geçildi. Ben de çıkınca direkt karakola gittim, şikayette bulundum" diye konuştu.
"GEREKLİ CEZANIN VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ"
Olayın ihmalkarlıktan yaşandığını düşündüğünü belirten Cemre T., "Şikayetin ardından polis çözümleme tutanağı geldi. Çocuğumun aslında bir çocuktan değil, öğretmen tarafından darbedildiğini öğrendik. İstinaf aşamasında şu an dosyamız. İstinafa gitme sebebi de kurum hiçbir ceza almadı. İlk başta takipsizlik verildi. Takipsizlik sadece döven kadınla ilgili kaldırıldı. Kadına istenilen ceza ise ilk başta 'indirimsiz üst sınır' dendi. İndirimsiz üst sınırdan kesinlikle verilmedi. 1 yıl 10 ay 15 günlük bir hapis cezası verip hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Biz de bu olayı istinafa taşıdık. Çünkü gerekli cezanın verildiğini düşünmüyoruz. İtirazlar edildi. Kurum sahiplerinin ve o iki öğretmenin cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
02:24'Haluk sert ama tutarlı bir karakter'
05:04Türksat yayınları yeni nesil uydulara taşınıyor! D-Smart Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım: Yeni uydularla bozuk havalarda kesintisiz yayın izleyeceğiz
01:07Çanakkale'de yüzerken mühimmata denk geldi! Bomba imha ekipleri müdahale etti
02:117 saat süren yol 1 saat 45 dakikaya düşecek! Bakan Uraloğlu açıkladı
01:20Çiçek Pasajı'nda tartışma yaratan görüntü: Son hali gerçekten üzücü
02:56500 kişi yaşıyor, 50 bin kişi geliyor! Nüfus bir gecede 100 katına çıkıyor
00:27Adana'da içme suyu projesi çalışması sırasında göçük! 1 ölü, 1 yaralı
01:28KAAN projesinde ortaklık süreci söz konusu mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk'te yanıtladı
11:48Mert Öztürk'ten cesur tadım
01:05Bakan Gürlek duyurdu! 2 faili meçhul aydınlatıldı
00:58Sultangazi’de zincirleme kaza! 10 araç birbirine girdi
01:23Sürünün içinden 'ihanet' çıktı: 19 senelik birikimimdi
00:56Brezilya'yı hortum vurdu! Her seviyede alarm verildi: Can kaybı var
00:23Bir anlık dikkatsizliğin bedeli ağır oldu! Ticari taksi...
00:43Ferdi Tayfur'un torunu Taner Efe'nin sesini duyan şaştı kaldı: Genetik aktarım başarılı
00:18Geceyi aydınlatan ittifak! Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan bayrakları simge yapılarda
00:55Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan, Ortak Savunma Anlaşması imzaladı
01:41Görüntüler dehşete düşürdü! Genç kadın yerlerde sürüklenip darbedildiği görüntüleri yayınladı
01:07Lüks otomobil seyir halinde alev aldı: Kullanılamaz hale geldi
01:20Sahte ekspertiz raporlarıyla Türk vatandaşlığı kazandırdılar! Suç örgütüne operasyon: 32 tutuklama
01:25Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklandı
00:59Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Elazığ'daki afet konutlarına ilişkin paylaşım
00:55Bakan Bayraktar: Ceyhan petrol ticaretinin üssü olacak
00:37Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını! Ankara yönüne ulaşım durdu
00:47İçişleri duyurdu! Hakkari’de 253 kilogram esrar ele geçirildi
00:21Tuzla'da işçi konteynerinde yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi
00:53Tatil faciaya dönüştü: Ciğerimi yaktın babam
01:47Muhammed Salah'ı 'O ne bilama bişe' sözleriyle karşıladılar! Teyzeler o anları anlattı
00:45Freni boşalan TIR, refüjü aşarak karşı yöne geçti! Korkunç kaza kamerada