Oynatma Listesi
HABERLER

Kurbağa avcıları turizm sezonuna hazır

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde gece gaz lambaları ve bidonlarla kurbağa avlayan avcılar görenleri şaşırtırken, kurbağalara en çok Akdeniz bölgesindeki lüks otellerin ve İtalya ile Fransa gibi AB ülkelerinin rağbet gösterdiği bildirildi. Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde gece ellerindeki gaz lambası ve bellerine bağladıkları bidonlarla saatlerce sazlık alanda dolaşan kurbağa avcıları görenleri şaşırtıyor. Bir gece boyunca sazlık alanda kilolarca kurbağa toplayan avcılar 2018 yılının ilk 5 ayında 26 bin 300 kilo kurbağa topladı.Bölgede yapılan kurbağa toplama işi ile ilgili olarak bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Yahyalı İlçe Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Parlak, “Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevkıyatı ile birlikte kurbağa sevkıyat işi de gerçekleşmektedir. İlçemizde Bakanlığımız tarafından avlak saha olarak belirlenmiştir. Burada firmalar tarafından kurbağa toplama işlemi gerçekleştirilmektedir. 2016 yılında 77 bin 600 kilo, 2017 yılında 64 bin 800 kilo, 2018 yılı Mayıs ayına kadar ise 26 bin 300 kiloluk kurbağa sevkıyatı gerçekleştirildi.Firmaların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri’ne bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerektiğinin altını çizen Parlak, kurbağalardan alınan numunelerin çeşitli analizler yapıldığını ve bakanlığın belirlediği parametlere uyduğu takdirde avlak sahada firmaların kurbağa toplayabildiğine dikkat çekti.Parlak, firmaların avlanma tarihinden üç gün önce müracaat işlemlerinde bulundukları belirterek, “İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ekiplerimizin gözetiminde toplama işlemi gerçekleştiriliyor ve 10’a kiloluk fileli kasalara konuluyor. Bunlar özel soğutulmuş sevkıyat araçlarına naklediliyorlar. Firmalar nakliye için İlçe Müdürlüğümüze gelerek özel nakliye menşei belgesi alıyorlar. Veteriner sağlık raporu hazırlandıktan sonra araçlar sevkıyata hazır hale geliyor. Firmalar bunları kendi merkezlerinde porsiyonluk olarak tüketilecek hale getiriyor. Özellikle Ak
GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER