Oynatma Listesi
HABERLER

Mega kentin tarihi noktaları havadan görüntülendi

Corona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında bu hafta ikinci kez uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından İstanbul’un tarihi noktaları havadan görüntülendi. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu tarihi yerler adeta sessizliğe büründü.

İçişleri Bakanlığı tarafından ikinci kez hafta sonu 2 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından mega kent tarihi günlerinden birini yaşadı.

Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Beşiktaş, Ortaköy Meydanı ile Galata Kulesi ve binlerce aracın geçtiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü adeta sessizliğe büründü.

Nöbetçi polis ekipleri dışında kimsenin görülmediği noktalar havada görüntülendi. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu yerlerdeki tarihi sessizlik dikkat çekti.

Sokağa çıkma yasağının ardından cadde ve meydanlar boş kaldı. İstanbul'dan talbi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki son durum bu sabah havadan da görüntülendi.

Meydan ve caddede geçen haftanın ardından tarihi görüntülere sahne oldu.

Sokağa çıkma yasağı ile birlikte Üsküdar Meydanı güvercinlere ve martılara kaldı. Belediye ekipleri güvercinlere yem verirken, martılara da ekmek attı. Üsküdar Meydanı'ndaki sakinlik havadan da görüntülendi.

Kadıköy meydanı da diğer meydanlar gibi boş kaldı Boş kalan Kadıköy Meydanı havadan fotoğraflandı.

Taksim, Beşiktaş, Eminönü, Sultanahmet ve Bakırköy meydanları sessizliğe bürünürken, meydanlarda sadece görevli polis ekipleri ile belediye çalışanlarının olduğu görüldü.

Corona virüsün yayılmasını engellemek ve hareketliliği azaltmak için geçtiğimiz hafta sonu ilk olarak uygulanan sokağa çıkma yasağı bu haftada devam etti.

Dün akşam saatlerine kadar meydanlardaki yoğunluklar devam ederken, bugün sokaklar boş kaldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER